Разширяват периметъра на издирване на 17-годишното момиче от Дупница

Ивана е в неизвестност от 22 февруари
29
Разширяват периметъра на издирване на 17-годишното момиче от Дупница
Снимка: Facebook

Продължава издирването на 17-годишната Ивана, която учи в местния бивш Техникум по тютюна. Периметърът на претърсване в района се разширява, казаха от полицията. На терен работят над 150 служители на МВР от Кюстендилска област, жандармеристи, доброволци. Действията се координират от изграден в РУ-Дупница оперативен щаб, който се ръководи се от директора на Областната дирекция на полицията в Кюстендил ст. комисар Светослав Григоров.

Момичето  е в неизвестност от  22 февруари, родителите му са съобщили в полицията в града към 22 часа, че не се е прибрала и търсят помощ. Днес е трети ден по издирването ѝ.

Говорителят на Областната дирекция Катя Табачка заяви, че периметърът на издирване се разширява.

"Освен това някои от обектите, които са проверени вчера, повторно ще бъдат обходени днес. Ползвани са дронове, термокамера. Надеждите са да бъде открита жива и в добро състояние, надявам се", каза тя пред БНР.

"Благодарни сме на хората, които търсят детето ни. Дано го намерят. Моля се на Господ", сподели бащата на изчезналата Ивана.

"Не знам къде да ходя, къде да я търся. Изчезна последните един-два часа, преди да свърши училище. Имаше проблеми със съучениците си. Нека първо се намери детето ни, след това ще говорим", каза още бащата. Майката на момичето казва, че тя е подвижна, обичала да се разхожда, но е нямала приятели. Никъде не е отивала без телефона си. "Била си купила "Парацетамол“ , понеже настинала, направена ѝ е забележка защо го пие. Оставя си раницата, заедно с телефона в училището и казва – "Мама ще дойде после да ми вземе багажа“, разказа още майката на Ивана.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


29
Още по темата: ДупницаИвана
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
4
 
! Отговори
Потресен преди 1 месец
Правилно някои родители спират децата си от тоя зоопарк наречен учи@@ще.
21
16
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Не изглежда да е некаква хубавица, изглежда ми на друсалка :)))
20
17
 
2
 
! Отговори
Банкеръ преди 2 месеца
Според мен е забягнала при някой младеж.Като и начешат марулята хубаво ще се появи.Контактите от телефона са ключа от бараката.Даже може да се окаже,че е в столицата и работи някъде.Младежта иска всичко веднага не след време.Дано да е жива и здрава.
19
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До "За съжаление е прав" Я си принай ти да не би да си някой от родителите на съучениците й, които са я тормозели и сега да си осъзнал какви ги е свършило хлапето ти, та се опитваш да очерняш момичето, за да оправдаеш липсата на възпитание? Няма друга причина някой да оправдава тормоз. Поне не и ако е нормален човек.
18
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Еййй, докторите те гледат, преглеждат и понякога не могат да ти сложат правилната диагноза, тук куп врачки изкараха детето ненормално. Чукайте на дърво да не ви идва до главите.
17
10
 
4
 
! Отговори
За съжаление е прав преди 2 месеца
13 като казва, че момичето е с психични проблеми. Много е нелепо да се прави аналогия със стихотворението на Ботев. Явно в случая става въпрос за дете със СОП. Това, че е ученичка в техникум не значи, че е с нормален интелект. Това е избор на родителите, но го правят тези, които не признават проблема. Спекулира се с "тормоз" в училище, а всъщност такива деца не могат да се приспособят към изисванията там и нямат приятели, защото психичното им развитие не съответства на календарната възраст.
16
3
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До 13 "За това говорят и разкази на нейни съученици, които я определяли за "странна"" Приятел, на днешно време е достатъчно някое дете да откаже да прави пpостотиите, които останалите правят и веднага го обявяват за "странно"! А и какво очакваш да кажат? Да кажат "беше свястна, а ние я тормозихме" ли? Разбира се, че ще се изкарат ангелчета невинни! И ще се надяват тя да не се върне да разкаже... А трябва да се върне! Трябва всякакви форми на тормоз да бъдат наказвани! Няма оправдание за тормоза!
15
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Щом е казала, че мaйкa й ще дойде да й вземе багажа, значи вече си е била наумила нещо. Тийнейджърите бегълци обикновено се връщат в неделя вечерта или в понеделник сутринта, ако не ги открият по-рано. Дано и този случай да е такъв.
14
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Стихотворението е на Хр. Ботев, казва се "Борба" - "Свестните у нас считат за луди. Глyneцът вредом всеки почита. Богат е, казва, пък го не пита колко души е изгорил живи" и т.н.
13
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Анонимен 14 - "Свестните у нас считат за лyдu."
12
4
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Принципно в нашата държавица считат нормалните за луди. Имаше един поет, който го беше казал - припомнете си кой е той !
11
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Съжалявам, че ще го кажа, но от няколкото снимки в медиите, си мисля, че момичето е с психични проблеми. За това говорят и разкази на нейни съученици, които я определяли за "странна".. Сега разбира се не е моментът да се набляга на това, но е несериозно майката са твърди, че момичето избягало понеже я тормозили в училище. Това не е дете на 7-8г., а на 17! Дано се открие, но е трябвало и някакво лечение да има за нея, а не да се правят, че всичко е ОК
10
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Ох, иска сложа плюс на коментара под мен, но явно са ми дебели пръстите. Понякога родителя и да иска да помогне на детето си, физически няма шанс да седи бодигард но стоп до него. Разчита се на здравия разум и нормалния мисловен, морален и емоционален процес на околните.
9
5
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да каже, че майка й ще дойде да й вземе багажа, вероятно е решила да изчезне и да се махне от отровната среда и вредителите около себе си. Сигурно го е обмисляла отдавна. Надявам се, че полицията проверява чатовете й в телефона и хисторито! Ако е организирала изчезването си, там ще има следа. Каквото и да е решила, надявам се да е жива и здрава и да има хубав живот. Човек не трябва да се оставя някакви си недоразвити човeкоподобни да го тормозят и да му определят бъщещето!
8
3
 
13
 
! Отговори
Олигофрети преди 2 месеца
Сте в това сайтче гер за вас значи потоп. ПИША ЗА ДОБРОДЕТЕЛИТЕ НА ХОРАТА. ЗА ТОВА ДА БЪДАТ ДОБРИ. А ВИЕ ТРИЕТЕ. *** НАГЛИ БЕЗРАЗЛИЧНИ СТЕ КАТО ПОЛИТИЦИТЕ. САМО МЪНИ МЪНИ СА ВИ В КРАТУНИТЕ. ЧАО И ДАНО СЕ ЧАОАЛНИТЕ У КАНОЛО....
7
2
 
36
 
! Отговори
Ох преди 2 месеца
Дано да го намерят живо и здраво момичето, обаче 17-годишно момиче да си остави раницата и телефона и да каже: "Мама ще дойде после да ми вземе багажа навява на много мрачни мисли :(
6
26
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да не би да е отишла на сауна
5
13
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Как така си оставя багажа, все едно отива на плажа или да плува.
4
47
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Бая е напращяла за 17 годишна :)))
3
0
 
23
 
! Отговори
ЕЛ преди 2 месеца
Дано го намерят!А и общинарите,МВР и другите хрантутници да свършат малко работа!