От личната свобода до деспотизма в "Домът на Бернарда Алба"

Спектакълът на Николай Младенов ще се играе в Институт Сервантес
19 яну 2012 10:14, Петя Славова
0
От личната свобода до деспотизма в "Домът на Бернарда Алба"
Снимка: Институт Сервантес

Ако сте пропуснали постановката на Николай Младенов "Домът на Бернарда Алба по Ф.Г. Лорка, може да го видите отново в изложбената зала на Институт Сервантес-София.

Постановката ще се играе там само седмица в края на м. януари 2012 г. с вход свободен.

Представлението е съвременен поглед към темите за личната свобода и деспотизма в семейството, обществените норми и табута и вечния порив към любов и щастие.

„Домът на Бернарда Алба” може да се играе от 23 до 31 януари. „Сгъстеният” тип програмиране е част от режисьорската концепция за спектакъла и е добре позната практика в Испания, в Западна Европа и в САЩ.

Представления, поставяни в неконвенционални пространства, каквато е изложбената зала на Институт Сервантес, предполагат нови стратегии и интензивен ритъм за изграждане на сценичния разказ.

Този вид спектакъл представлява и експеримент, който дава възможност на актьорите да "потънат" изцяло в ролята и да се концентрират върху изграждането на плътен образ.

Представлението е съвместен проект на Институт Сервантес-София и Фестивал на младите в изкуствата “VIA PONTICA” със съдействието на НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов”.

В ролите ще видим актьорите от НАТФИЗ „Кръстьо Сарафов", специалност „Театър на движението - Пантомима" Мехмед Билял, Елица Костадинова, Магдалена Славчева, Стела Томова, Силвина Владова, Кристина Славчева, Благовеста Митева, Силвия Божидарова.

Хореографията е на Петя Попова. Сценичната среда и костюми са творение на Елена Стумбова и Силвана Илиева, а музикална среда дължим на Гергана Пирозова и Николай Младенов.


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари