Toshiba влиза с ниски цени в таблет–войната

Дебютът на американския пазар за Thrive е на 10 юли
3 юни 2011 11:18,
30
Toshiba влиза с ниски цени в таблет–войната
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Поредният голям играч се включи в надпреварата в един от най-бързо разрастващите се пазари. Toshiba обяви, че има готовност да пусне в продажба свой таблетен компютър, наречен Thrive.

Японската фирма е решила да постави цена от 429 долара, което е по-евтино в сравнение с лидера на пазара към момент iPad2 на Apple.

От Toshiba съобщиха, че базовият им модел ще поддържа безжична интернет връзка и ще е пригоден най-вече за хората, които разчитат на таблет в домашни условия. Дебютът на американския пазар за Thrive е на 10 юли.

Успехът на iРad насочи редица компании към производството на таблети, коментира BBC.

Samsung изкара Galaxy tab, Sony пък пусна на пазара два свои модела.

И докато към момента никой от тях не може да влезе в сериозна конкуренция с пазарния дял на iPad, от Toshiba са убедени, че търсенето на различни таблети нараства прогресивно.

„Има голям пазар от хора, искащи да купуват продукти, които не са дело на Apple”, заявиха от Toshiba America.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
0
 
2
 
! Отговори
до 29 преди 12 години
Някой насила ли те кара да си го купиш? Принцип на пазарната икономика - предлагането е съобразно търсенето. За да продават милиони таблети, значи вършат работа на милиони хора. На теб възможностите щом се изчерпват с AngryBirds, което в никакъв случай не се произнася ЪНГРИ, очевидно iPad не е нужен...P.S. когато потупаш два пъти с пръст на текстовата част на какъвто и да е прозорец (Сафари или pdf) текстът автоматично се напасва според широчината на екрана. FYI. Ама то и мозък ТРЕБВА.
28
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Купил съм един iPad на жената да играе игричката Ънгри Бърдс и да чете любовни романи с него. За друго не става защото всичките му функции са много ограничени и трудно се работи с него например при сърфиране. Уж мултитъча му е предимството пък почти няма програма където мултитъча да работи и да увеличава текста. Там където го има като увеличиш текста и излиза от екрана вместо само да се увеличава шрифта и да се събира на екрана. Красива недомислена гъзария.
27
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Toshiba влиза с ниски цени в таблетвойната.... И ще излезе с ниско свалени ***. Всеки ще даде още 70 долара за iPad. Apple в момента много ловко държат всички останали свити в ъгъла, защото са сложили нетипично нисък марж печалба, така че да са неуязвими и откъм цена. Иначе като качество на цялостния продукт нямат равни, както винаги. Таблетът е гениално изобретение, което трябва да се ползва, за да се оцени, особено от хора, които често пътуват по работа.
26
2
 
4
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 24: "разрешаваща способност"...Ето го поредният "специалист"
25
4
 
2
 
! Отговори
НаблюдателЕ преди 12 години
Тази Toshiba e от същото тесто, като Xoom, Galaxy & Co., и страда от същите Android + Tegra2 болести :-)По-евтина е от iPad2, защото е само с 8GB памет (накъде, с 8GB) и няма да избегне участта на останалите Android-таблети от първата половина на 2011
24
2
 
6
 
! Отговори
НаблюдателЕ преди 12 години
Таблетът е отлично средство за консумация, най-вече, на различни медии и е *неотделимо съчетание* на:- компютър с удобен и естествен сензорен интерфейс- достатъчно голям дисплей с достатъчно голяма разрешаваща способност- достатъчно програми със сензорен интерфейс- ниско тегло, което позволява работа с една ръка- време на автономна работа, позволяващо да работи поне цял ден без зарежданеТова *съчетание* го прави достатъчен и популярен за повечето потребители по света!
23
2
 
3
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
Atom N550 например? Аман от "специалисти" с големи усти...
22
3
 
3
 
! Отговори
до 18 преди 12 години
Какъв двуядрен атом те гони бе пич? Атом е 1,6 мегахерца едноядрен, няма други модификации или модели.
21
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Таблетите са напълно безмислени и от тях няма никаква полза. Но пък са на мода.
20
2
 
5
 
! Отговори
Iwan преди 12 години
до 8ми то и ябълката са *** според мен :) жената има един компак тц 1000 и го ползва вече сигурно 8-9 години, и мога да ти кажа че по функционалност не отстъпва на тези китайски ***, даже външно е доста по здрав. Единствения му недостатък в сравнение с новите модели е, че трябва да ползваш ел.магнитна писалка с пръсти не става.Аз обаче дълбоко се съмнявам, че някой от тези нови таблети ще устиска на употреба повече от 2-3 години
19
0
 
8
 
! Отговори
R преди 12 години
Чакаме го в България за 2000 лева!!!
18
0
 
10
 
! Отговори
c,nj kbgw k we преди 12 години
dell имат модел лаптоп - Inspiron Duo на който като му се завърти дисплея и става на таблет. онзи ден го гледах в магазина - 599$ и в цената е включена и док-станция с колконки JBL. харда е 302гб, процесора е двуядрен Атом, и също има слот за сим-карта за да с еизползва мобилен нет. според мен това е алтернативата на тези "модерни" таблети. dell/us/p/inspiron-duo/pd . поне знаеш какво имаш в ръката си. отделно можеш да си инсталнеш кеф ти WIN, кеф ти LINUX и квото си искаш.
17
0
 
4
 
! Отговори
Sam преди 12 години
Всъщност и трите са едно и също.Така че всеки да си избира размера на екрана :D
16
1
 
2
 
! Отговори
щъ съ управиме преди 12 години
те нали бб и раздаде да си гледат порно когато има заседание.добре ,че има и компании който разбиват монопола на разни американски изгъзици!инак ще станем като в шаблона на Матрицата:)
15
1
 
8
 
! Отговори
DeDe преди 12 години
Явно много от хората не правят разлика между таблет,смартфон и компютър.Така че не ги сравнявайте,това са различни продукти.Таблета не може да замени компютъра,както смартфона,но в движение може някой да има нужда от него.Според мен коментарите трябва да са в посока за качествта между таблетите.Статията е за таблетите ,а не за другите продукти.
14
4
 
10
 
! Отговори
Азъ преди 12 години
Епа я кат бех студент в мензата си зимах ранътъ с пластмасоф таблет.Мноу убава работа вършиши!!
13
9
 
8
 
! Отговори
НЕспециалист преди 12 години
Голям специалист си ти...явно никога не си хващал iPhone в ръцете си...има купища безплатни приложения а платените са от непосилната цена от 1$ :)къде точно го има това при винбозата?
12
16
 
32
 
! Отговори
Специалист преди 12 години
Ако устройството не е на Microsoft изобщо не ме интересува. Аpple са най-голямата изгъзица в последните години. Трябва да плащаш и за най-елементарните апликации които винаги са на разположение безплатно при Windows.Iphone i Ipad са нещо като чалгата,предназначени за *** и лесно податливи.
11
4
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
как що ? като идеш на кафе , друго си е да тръснеш един таблет на масата , до ключовете за голФа със спортното гърне :)))
10
2
 
14
 
! Отговори
То шиба, то не шиба преди 12 години
Няма нищо лошо в таблета сам по себе си. Той си е едно технологично постижение което се използва в някой сфери отдавна. Типът масови таблети които епъл пусна на пазара са си своеобразна глезотия и луксозна прищявха. Принципно няма лошо. Нека ги има !