Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС

По неясни засега причини Холандия е изключена от ограничението
Обновена: 10 авг 2011 10:18 | 10 авг 2011 10:18,
174
Apple постигна забрана на Samsung Galaxy в ЕС
Снимка: Reuters

Корейският концерн за потребителска електроника Samsung няма право да продава своя таблет Galaxy в Европейския съюз (ЕС), предаде Ройтерс.

Решението е на съд в Дюселдорф и бе оповестено от представители на Apple и Samsung. Забраната е във връзка със сигнал на американската компания за нарушаване на права за интелектуална собственост, свързани с iPad.

Забраната важи за територията на целия ЕС с изключение на Холандия и е в съответствие с паневропейското право, което позволява издаването на подобни разпореждания. Към момента остава неясно защо Холандия е изключена от забраната.

Засега съдията, който е отсъдил в полза на Apple, се е съгласил, че последният таблет на Samsung нарушава повече от един патент на американците и е копирал елементи на iPad 2.

Корейската компания вече обжалва, но докато се чака новото решение (около 4 седмици), Samsung ще трябва да прекрати продажбата на таблета и ще претърпи огромни загуби.

Силният азиатски концерн искаше да прекрати доминацията на таблета iPad на Apple именно с модела Galaxy, а новият модел Galaxy 10.1 бе представен в Европа едва наскоро.

Двата концерна от година се обвиняват взаимно в нарушаване на патенти. Преди седмица заради подобно съдебно решение Samsung трябваше да прекрати продажбата на Galaxy в Австралия.

След като Apple подаде преди четири седмици жалба в Международната търговска комисия (ITC) на САЩ за забрана на продажбата на няколко устройства на Samsung, през миналата седмица комисията започна разследване, което се простира както върху таблети, така и върху смартфони. Чрез ITC щатската компания иска да забрани вноса на повечето важни устройства на Samsung в САЩ.

Спорът между двете компании ескалира през април, когато Apple заведе дело в Сан Хосе срещу Samsung, жалвайки се, че южнокорейският концерн е копирал дизайна на нейните мобилни устройства, а корейският концерн отвърна с подобен, като междувременно те спорят пред различни инстанции в различни щати.

Още технологични новини в Investor.bg

Историята се усложнява и от факта, че Samsung е сред най-важните доставчици на Apple и произвежда чипове, които Apple влага в доста от технологичните си устройства. През миналата година американците поръчаха на Samsung части на стойност 5,7 млрд. долара и така се превърнаха в най-големия клиент на южнокорейския концерн.

Същевременно става дума и за война между производители, ползващи различни платформи за мобилна телефония - Samsung е водещ производител на смартфони и таблети, ползващи операционната система на Google Android.

През първата половина на годината Apple успя да продаде в целия свят около 14 млн. устройства iPad. Анализатори прогнозираха за конкурента му от Корея годишни продажби от 7,5 млн. броя.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


174
Още по темата: appleipad 2Samsung Galaxy
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
170
0
 
0
 
! Отговори
хахаха преди 12 години
до разбирачите:"Under the DMCA of 2010, jailbreaking Apple iDevices is legal in the United States, although Apple has announced that the practice "can void the warranty."
169
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Samsung глътнаха вода в опитите си да крадат клиенти на Apple. Те така и така работят заедно с Apple - доставят им части за таблетите - на всеки е ясно.Няма нищо лошо и в това да правят собствени таблети. Но определено да крадат клиенти на Apple, като ги подлъгват със подобният външен вид (и не само) е вече жалко. Точно и за това има патентни права, точно и за това има съд. От години МС краде от Apple, ето защо сега вече има съд за подобни своеволия. Надявам се скоро МС да са подсъдими!
168
4
 
0
 
! Отговори
solaris преди 12 години
Samsung си е Samsung,най-доброто ! Вие да сте чували за развален Samsung,защото аз не съм,а и са невероятни във всяка среда.
167
0
 
3
 
! Отговори
НаблюдателЕE преди 12 години
@ Technomann:От написаното личи, че си далеч от техниката, нещо повече, изглежда си TechnoFool :-)Каквито и да са Samsung, главните им и най-успешни продукти подозрително приличат на iPhone и iPad, на това дължат част от успеха си и за това и съдиите взимат решения за спиране продажбите им докато не се реши така ли е или не...
166
4
 
0
 
! Отговори
Technomann преди 12 години
Kakvoto i 6te sa kaje ES Samsung si e Samsung.Apple otvatre sa sbirotaci...Takova jivotno nema.U6ite mu ot zaqk,krakata ot magare,opa6kata ot ovca i kato cqlo edno golqmo ni6to.Fakt e,4e v mnogo strani Samsunga izprevarva po prodajbi Apple.Ikatoma6ina e po zdrav.Apple nikoga ne sa uspqvali s technologii.I laptopite im sa posredstveni.Samo na van6en vid go dokarvat.
165
4
 
2
 
! Отговори
ME преди 12 години
Apple SUCKS
164
0
 
1
 
! Отговори
Пияният Майстор преди 12 години
Виждам бая народ си е направил главата с новата стара ракия Епил. :D Наздраве!!!Тая ракия верно е много силна и дава криле и всякакъв вид свръхестествени способности, за които може да се сети човек. :D Наздраве!!!П.П. А и да не забравя! Тайната Пияният Майстор е: Най-добрият начин да бориш махмурлука, е изобщо да не изтрезняваш. :D Наздраве!!!Айде да сме живи и здрави!!! :D
163
2
 
2
 
! Отговори
JCPenney преди 12 години
Не,защото е по-евтин
162
6
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
I zashto e zabranen? :)) Zashtoto e po-dobyr :))
161
0
 
2
 
! Отговори
BSD преди 12 години
Нещо ви се е запушила тоалетната тук?!
160
3
 
5
 
! Отговори
chushka преди 12 години
Далеч не е само правоъгълната форма. Основите прилики са в интерфейса - който е пипал iPad и Galaxy Tab, ще усети веднага приликата. Какво да кажем за конектора, който е почти 1:1 с този на епъл (почти, защото не са взаимозаменяеми). Последната изцепка беше версията на Smart Cover за Galaxy. Да, Galaxy e добър, телефонът също е супер, но интерфейсът му е прекалено сходен с Ябълковия. 7" версията е ок, но новата е с доста гнусен корпус и оставя доста евтино усещане, нищо че пак струва 1000лв.
159
0
 
2
 
! Отговори
Mone преди 12 години
pravopisa.... neshto...
158
4
 
8
 
! Отговори
Моне преди 12 години
Некомфортно, неразбрани и неотценени ли се чувствате с Самсунгите, Арчосите и тем подобни, че все трябва да си ги мерите с Ейпъл и постоянно да си повтаряте, че не сте се набутали. Ползвайте си ги с здраве и ви пожелавам да дойде ден да не мислите колко стотинки ще изхарчите. Тогава и комплексите ви ще са по малко.
157
1
 
8
 
! Отговори
брЯх преди 12 години
тва е голяма тъпотия! мислех, че европа е различна от щатитевсе пак европейската комисия отхвърли софтуерните патентитук долу горе говорим за същотовие как бихте искали да изглежда вашата кола? колите имат някаква стандартна форма - нали така?виждали ли сте кола с само с една врата? и кво? примерно форд да съди опел, че те имат коли с 4 врати:)***
156
0
 
2
 
! Отговори
до иф4у & kucrus преди 12 години
ивче, имам амбиции и за биологичната ти майка, нали знаеш ?а ти crus, още ли избиваш комплекси тук? не разбва ли че "публиката" не те отразява ? сега само да не се разстроиш ;(
155
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Големи сте смешници тук. Само 1 ще ви кажа - Rolls Royce-a си струва парите и винаги ще има комплексарчета, които да му намерят 2000 "проблема". Фенщина, култ, кражба, 'само за ***, които немогат да карат кола' и т.н. и т.н.Просто сте ЖАЛКИ. Жалките ви фентъзи-коментари просто бледнеят пред реалността. Но така се случва когато живеете в комплексарщина и лъжа, през целият си живот! Освен да си го избивате по форумите, друго неможете, нали? :) МИШОЦИ !
154
1
 
7
 
! Отговори
dragunov7.62 преди 12 години
Няма смисъл да се спори по темата от Ябълката също крадат даже идеята за айпадът също е взет от друг вид устройство , специализирано за регистриране и водене на отчети в големи складови бази , така че всеки е невинен до доказване на обратното.
153
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Когато Самсунг или някои като тях измислят нещо ново и после целият свят тръгне да го копира - тогава ще признаем жълтите.Иначе от ябълката са си с много здрави нерви .Вие представяте ли си целия свят да ви краде идеите.Да са измислили досега един i автомат и на лов за...
152
0
 
1
 
! Отговори
до 154 преди 12 години
Да прав си. Даже са си го кръстили LCD-based Retina Display
151
1
 
7
 
! Отговори
Инкогнито преди 12 години
До 150: Какъв AMOLED те гони пък теб??? Дисплеите и на Iphone 4, и на Ipad (1&2) са си чиста проба TFT LCD с IPS матрица...Аман от специалисти.