She – родният световен хит с престижна награда

Умната машина ни пази от крадци, пожар, наводнение...
2 окт 2015 09:21,
8
She – родният световен хит с престижна награда
Снимка: архив, Flickr

Първата българска система за автоматизация на дома взе златен медал на Международния технически панаир в Пловдив. SHE вече има и световна премиера в Сингапур и награда за "Най-зелена компания", съобщава БТА.

Единната система сега получава златен медал в категория "Електроника и електротехника" на Международния технически панаир в Пловдив.

Още по темата

Димитър Димитров, изпълнителен директор на компанията-създател на проекта, коментира, че засилен интерес към SHE вече проявяват мобилните оператори, крупни строители и предприемачи, охранителни фирми и други.

В последните месеци системата значително се доусъвършенства и дори придоби още повече функционалности и разширен контрол, коментира Димитров. Умната система икономисва средства на потребителите за осветление и за отопление. Всичко това се постига със специални сензори.

Благодарение на датчика за движение и датчиците за врати и прозорци, системата отчита веднага, ако крадец нахлуе в дома ви и ще изпрати сигнал не само до всички жители на къщата, но и до СОТ и до телефона за спешни повиквания 112. Заедно с датчиците за пожар, дим, изтичане на газ и наводнение хората ще знаят кога домът им се намира в опасност.

За да се синхронизират със системата хората не трябва да подменят своите електроуреди. Тя ще работи еднакво добре както със старите уреди, така и с последните модели, излезли на пазара. "Всичко, от което се нуждае човек, за да използва тази система, e смарт телефон или таблет", допълни Димитров. И уточни, че срещу минимален абонамент в рамките на десетина лева на месец всеки човек да може да си инсталира системата у дома и да се радва на модерен, уютен и сигурен живот в България.

Следващото представяне на иновационната система е на международното изложение за потребителска електроника в Лас Вегас в началото на януари следващата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
4
 
! Отговори
Въодушевен! преди 8 години
Браво на нашенеца!Изглежда, че все пак сме не само най-мързеливите, но и най-умните!Браво!Нека само с такива новини да ни радват и за в бъдеще!!!
7
2
 
3
 
! Отговори
вгр преди 8 години
Не мога да си представя автоматично обаждане на 112 и на съседите... При всяка грешка, бръмбър или муха ли ще го прави или ще си избира само при по-големите?Какво ли ще съобщи на 112?... Фантазии...
6
1
 
2
 
! Отговори
KATO NA FILMA преди 8 години
SKYNET i GENESIS
5
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
С едно raspberry малко датчици и малко камери човек може да си направи подобно нещо сам, почти за без пари и то доста по-функционално :)
4
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво, Българи!
3
10
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
в този "продукт" няма абсолютно нищо ново, което да не се предлага от други компании последните 2г. Естествено за БГ е революционно. А като знам в самата компания за какво става въпрос, трябва да си мега шаран че да им ползваш "услугите"...
2
1
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Пожелавам успех на българските инженери и въобще всички, които работят по проекта. Познавам някои от тях. Няма да им е лесно с международната конкуренция, в ютуб (напр. канал Freeze HD) съм виждал наистина много подобни джаджи по кикстартери, индигого и т.н. Голямата част са много професионално направени.
1
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Браво на тези мислещи българи.Дали местната СОТаджийска мафия, включая тази на МВР ще допуснат този продукт на пазара?Просто ми е интересно.Все пак тук не сме Сингапур или САЩ.