Apple махат гнездото на слушалките от iPhone

Всички те стават ненужни, притесняват се потребители
7 яну 2016 09:52,
56
Apple махат гнездото на слушалките от iPhone
Снимка: Reuters. архив

Стремежът на Apple да направи iPhone по-тънък отвсякога вероятно ще вземе нова жертва - гнездото за слушалките.

Източници от снабдители на Apple твърдят, че iPhone 7 и iPhone 7 Plus няма да имат жак за слушалки. Вместо това потребителите ще слушат музика безжично.

Така Apple би пратил традиционните слушалки в историята, а за производителите на слушалки ще се отвори нова пазарна ниша.

Хората обаче не са доволни. В интернет вече доби популярност петиция срещу идеята. "Apple ще направят всички слушалки ненужни", пишат потребители в Twitter. Други пък се притесняват, че нововъведението ще увеличи значимо отпадъците в глобален план.

Безжичните слушалки не са нещо ново. Практиката обаче показва, че най-вероятно от Apple ще заложат на нов стандарт, което ще направи вече съществуващите Bluetooth устройства несъвместими с телефоните.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


56
Още по темата: iPhoneappleслушалки
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Махат гнездото на слушалките? Горките слушалки, къде ще гнедят сега?!
16
3
 
6
 
! Отговори
-10 преди 8 години
Браво! Много добро нововъведение.----------Нововъденеие означава да въвеждаш нещо ново. 1. Те махат нещо старо2. Товам което ще го въведат не е ясно още какво еТа на какво казваш точно браво?Предполагам, че по същия начин си гласувал я за Атака, я за Тиквоняка.
15
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Да им дадат нобелова награда за тази екстра
14
11
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Имах си работа с Епъл телефон, по-стар модел. Е слава Богу, че се оттървах от него! Това са едни суперскъпи ***, правени за жълти стотинки в Китай, на всичкото отгоре наистина несъвместими с нищо! Просто тази компания разчита на таргет "сигурни" клиенти, които просто държат на "престижната" марка и нищо друго не признават. И като някое момченце в дискотеката извади "Айфона" на масата, всички пикли почват да се лепят по него като мухи.
13
1
 
30
 
! Отговори
бобик преди 8 години
Не мога да разбера защо се възмущавате толкова? Това ще засегне само потребителите на Apple. На когото не му харесва идеята не си купува iPhone и няма да има проблем.
12
2
 
10
 
! Отговори
G преди 8 години
Единственият най-добър начин да не си облъчваш мозъка докато говориш по телефона е чрез кабелна слушалка. Bluetooth технологията е не по-малко облъчваща от самия телефон: https://rfsafe/bluetooth-radiation-dangerous-cell-phone-radiation/От apple обаче са решили да си облъчваме мозъците или да минем на високоговорител.
11
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Те за това никога не си купих и няма да си купя продукт на Епъл.То бива бива ограничения и "нови стандарти",но прекалиха.Като се започне от несменяемата батерия,липсата на памет слот,сега слушалки,а през 2017г. какво да чакаме?Може да решат да махнат и дисплея и да караме само с двуизмерна платка?
10
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Важното е за Foxconn да има работа!
9
0
 
35
 
! Отговори
:) преди 8 години
Така слушам музика от години (от телефон). Нищо ново няма, но сега ще почнат разни фенчета да се плюнчат и превъзнасят. Да не говорим, че най-вероятно слушалките ще се извън стандартите и ще се продават за 150-200 долара (въпреки, че са правени в Китай за 15-20).
8
1
 
50
 
! Отговори
Оруел преди 8 години
Чудесна иновация. При айфон 8 пък, потребителят изобщо няма да може да си пуска музика. Ще му я пускат централно от Пало Алто, като едно време радиоточките в класната стая. Слушалки също няма да има, а директо имплант в ушната мида.Те така.
7
0
 
34
 
! Отговори
щщд преди 8 години
Още 3-4 китайски градове колкото София започват да бълват безжични слушалки. Великият китайски народ никога няма да остане без работа докато необузданата лакомия за пари и страст за унищожение на природата ги има.
6
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
То до сега сума ти модели бяха несъвместими нищо,че си имаше конектор та сега ли?
5
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Акциите на Ейпъл са се сринали на ниво от102$, срещу 134 за миналата година. Явно ще търсят начин да не се удавят окончателно.
4
0
 
32
 
! Отговори
7 преди 8 години
Всичко ще е в стил Епъл - безжични слушалки за 100 долара за тия дето искат
3
6
 
23
 
! Отговори
Мен преди 8 години
Страхотна иновация. Уникално, неповтроримо и изключително практично. Браво !
2
3
 
39
 
! Отговори
Ябълков селчо преди 8 години
Естествено, че ТРЯБВА да са несъвместими с ВСИЧКИ съществуващи стандарти. Ако са съвместими, ще загубят десетки милионо от непродадени свръх скъпи боклучави слушалки.
1
24
 
5
 
! Отговори
KapToHa преди 8 години
Браво! Много добро нововъведение.

Спонсорирани публикации