Какво да очакваме от дизеловата среща на върха?

В проектодекларацията е заложено подобряване на дизеловите двигатели
2 авг 2017 18:50, Екип на Bloomberg
16
Какво да очакваме от дизеловата среща на върха?
Снимка: Bloomberg TV Bulgaria

Правителство и бизнес се срещат в Германия, за да намерят сходни точки по казуса с високото замърсяване на въздуха и бъдещето на дизеловите автомобили на т. нар. "Среща на върха" за бъдещето на дизела. Това коментира главният редактор на Investor.bg Бойчо Попов в ефира на Bloomberg TV Bulgaria.

Сред участниците на срещата са ръководителите на автопроизводителите VW, Audi, Porsche, BMW, Daimler, Ford Deutschland и Opel, както и премиерите на провинциите, в които има заводи и седалища на автомобилната индустрия – Баден-Вюртемберг, Бавария, Хесен, Долна Саксония, Северен Рейн-Вестфалия, Райнланд-Пфалц и Саарланд.

В проектодекларацията една от заложените точки е подобряването на дизеловите двигатели, което може да се случи чрез актуализация на софтуера. Подобна актуализация се очаква да струва около 100 евро за автомобил и да бъде за сметка на автомобилните производители. 

Вижте повече във видеото на Bloomberg TV Bulgaria 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


16
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
2
 
! Отговори
Тираджия преди 6 години
До Един от СеверозападаКолега, аз пък се чудя на тези които карат с пълна газ по път или магистрала. Спират и веднага гасят, ако са с турбо, а те повечето са, сещаш се кво става с турбинката. То нема да стане от няколко пъти, ама накрая ще закоксуват лагерите и Чао.
13
0
 
4
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Най големият парадокс е,че всичките лампи в апартамента ми консумират по малко енергия отколкото късите светлини и габаритите които сега се изискват по закон при шофиране защото са светодиодни.Толкова ли няма в този парламент поне един инженер който да обясни на депутатите ни това?Преди 2 или 3 години слушах един от тях как обясняваше,че за час къси светлини и габарити се изразходвал 15-20 грама бензин.В света няма толкова икономично устройство,но той не го знае!Партиец,какво да го правиш!
12
1
 
6
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Ако отдалеч моторите ти се сливат с асфалта и ти виждаш само фарът им значи няма да ги видиш и на кръстовище защото са перпендикулярно на теб.Значи няма да различиш и мотор от кола с един светещ фар.Да не говорим за пешеходци или животни на платното.Не знам доколко такъв човек може да е шофьор!Все пак шофьорът трябва да вижда за да може да управлява превозно средство.
11
1
 
5
 
! Отговори
до 12 преди 6 години
Ако моторите без фарове ти се сливат с асфалта непременно *** на офталмолог!Ако на платното за движение излезе черно животно-куче,овца,крава,магаре или върви пешеходец облечен в черни дрехи и той ли фарове трябва да има та да можеш ти да го видиш?Аман от платени писачи заради които даваме грешни пари и пълним джобовете на търговци и катаджии!От аферата със светлините България е загубила толкова колкото и от аферата с КТБ!И тоя дето е това предложил трябва да е на една скамейка с Цветан Василев!
10
6
 
2
 
! Отговори
от друга гледна точк преди 6 години
До 11 КАТО СИ СЪС СВЕТЛИНИ И ПРЕЗ ДЕНА СЕ ВИЖДАШ НА ПЛАТНОТО. А МОТОРИТЕ СЕ ВИЖДАТ ОТ ДАЛЕЧ . Не Се сливат с асфалта. НЕ ТИ ВЪРТИ НА ЕЛЕКТРОМЕРА
9
6
 
16
 
! Отговори
да,ама не! преди 6 години
И така едни 300 милиона от джобовете на българите изтичат към търговците на горива,вносителите на акумулатори,автомобилни лампи,а също така и 25 % от глобите на шофьорите влизат съвсем официално в джобовете на катаджиите.И няма кой да спре това безумие.Вече 11 години.Загубите на българите от шофиране с включени къси светлини възлизат на над 3 милиарда лева,тъй като законът е приет 2006-та година!
8
7
 
23
 
! Отговори
да,ама не! преди 6 години
Само хвърлят прах в очите на хората.Правителството е толкова заинтересувано за въздуха,че ни принуждава в ясен и слънчев ден да шофираме с включени къси светлини.Само в България има 4 милиона автомобила и като включите светлини и габарити сумарната мощност става към 200 вата.Като се има впредвид,че КПД на динамото е към 50%,значи мощността изразходвана от двигателя да поддържа светлините включени е 400 вата.И като се умножи по 4 милиона става 1600 мегавата.Е,блоковете в Козлодуй са 2000 мегавата
7
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Вече трябваше да предлагат само хибриди. Дизелови, бензинови.
6
1
 
10
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До аман Приятелю, колкото е по-малък по обем, един дизел, толкова е по-капризен за изработка, настройка, поддръжка.Колкото е по-малък по обем, за да се извадят стотици конски сили от него, се форсира и по обороти, и по средно налягане в цилиндрите, а нещата вече са на границите на възможностите на материалите на двигателите. Средната скорост на буталото, която е най-голяма по средата на цилиндъра, става безумно висока, иска нови материали и скъпи масла.За това се върви по другия.
5
1
 
7
 
! Отговори
Уволнете Стратиев преди 6 години
МВР с е командва от *** като Алексито Стратиев подава София възмутена..този нагъл престъпник от години принуждава милиони БЪлгари да увреждат тежко земята ни с холограмни оръжия и включени фарове денем..Въпреки изричната забрана в Закона ..Прокарва гадината нагло престъпни незаконни проекто наредбички по указания на масови убиици и наркомани..
4
5
 
8
 
! Отговори
Гасете фаровете преди 6 години
Единствено безвредни автомобили са тези с Автогазови уредби и жълти безвредни фарове неработещи денем..Останалите са опасни вредители замърсяват тежко земята..свалете цените на газта до 67 стотинки на литър..Терористи от КАТ дебнат всеки който не уврежда с включени фарове против мъгла денем земята ни..НАто да проведе учения като арестува наглите престъпници в униформи и блокира за движение магистралите за всички с включени фарове.Да се види че има армия в ЕВРОПА И МАЛА АЗИ
3
2
 
8
 
! Отговори
Един от Северозапада преди 6 години
До Анонимен По стечение на обстоятелствата, професионално съм се занимавал с дизелите, по-точно с горивната им апаратура. Най-голямото безумие, което може да се нарави, е да караш на олио, преработено масло или биодизел от рапица.Един ден това ще ти излезе през- носа, като почнеш да плащаш за ремонтите.Виждал ли си отвътре горивна апаратура, работила с олио, какво представлява? Единственото ти оправдание е, колата ти да струва 300 лева цялата, и като се потроши-друга, за 300 лева.
2
0
 
12
 
! Отговори
аман преди 6 години
AMAN ot teroristi на върха.През 1972 година имахме автомобили перфектни с двигатели 1100 куб сантиметра.сега съседи карат джипове с двигатели над 5 000 куб сантиметра.Редно беше сега двигателете да са 300 - 600 куб сантиметра с мощност от 60 до 130 коня.
1
8
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дизеларата я карам с олио и мирише на пържени картофки. Но не всеки може да си го позволи. Събирам от 20 заведения олиото прецеждам го и директно в резервоара. Дизеларата върви като пушка. Няма да пуши няма да чади. Даже газта и метана са по мръсни от олиото.