Доставчиците на Amazon вече ще могат да влизат в домовете на хората

Компанията се надява потребителското доверие, с което разполага, да популяризира услугата
26 окт 2017 20:02,
10
Доставчиците на Amazon вече ще могат да влизат в домовете на хората
Източник: Sarah Tew/CNET

Amazon обяви съвсем нова услуга, чрез която ще доставя продукти до домовете на клиентите си. С Amazon Key мастодонтът в световната онлайн търговия ще позволи на част от премиум клиентите си (абонирали се за Prime) да ползват доставка до дома, пише VentureBeat.

Самата услуга работи с конкретен продукт - Amazon Cloud Cam - камера за видеонаблюдение за 120 долара. За да се даде достъп до дома на други хора, в случая куриери, собствениците ще трябва да си купят приложението Amazon Key In-Home за 250 долара, което дава възможност за интелигентно заключване, съответно и отключване.

Prime е премиум услугата на Amazon, която срещу 99 долара на година дава редица привилегии на избралите да я позлват - безплатни доставки, слушане на музика онлайн, облачно пространство и други.

Обяснено по-просто - ако един потребител закупи всички изброени по-горе продукти, то доставчикът може да влезе в дома му и да остави закупения продукт вътре, а след това да си замине, без да е нужно потребителят да присъства. Умната ключалка и камерата за видеонаблюдение могат да се инсталират както от Amazon, така и от потребителите.

Услугата стартира от 8 ноември в 37 града в Щатите, а постепенно ще започне да се предлага и на други пазари.

Купувачите могат да наблюдават целия процес през специално приложение на Amazon, да получават нотификации в реално време, както и да преглеждат какво точно е правил куриерът в дома им, за да са сигурни, че не е решил да си вземе сувенир за спомен.

От компанията уточняват, че се използва "криптиран процес на идентификация", за да се гарантира, че правилният куриер има достъп до правилния дом в определения час за доставка. Amazon Cloud Cam се задейства в определения момент и вратата се отключва сама - не е нужно доставчикът да прави каквото и да е било.

Бъдещите планове на Amazon са тази опция да се разшири и до компании за почистване- сектор, който става все по-интересен за заетите хора и не могат да бъдат в дома си.

Пазарът за системи за домашна сигурност все повече се разраства и очевидно Amazon иска да е фактор и тук. Но го прави като една от водещите световни компании за търгоия и логистика, т.е. има един сериозен лост - доверието, което вече е спечелила от страна на потребителите си, тъй като то е основният фактор при домашната сигурност

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
0
 
! Отговори
ШикагоЗавинаги преди 6 години
Слаба ракия сте с БГ! Никой нормален човек не би си рискувал работата за да открадне нещо...В повечето меншъни и по-скъпи пропъртита има навсякъде сървейлънс така или иначе...Абе както казах...доста сте назад
9
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 6 години
И ако си апаш почваш работа към Амазон и удряш кьоравото. Ще има да пищят хората от тази "екстра".
8
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Това с агентките камериерки е практика у нас в хотелите още по времето на социализма.
7
1
 
31
 
! Отговори
Стамат преди 6 години
Ще влезе с камерата на челото и ще снима, снима и ще дава, дава на CIA, а ти ще плащаш, плащаш за това... Рептилщина!
6
3
 
16
 
! Отговори
мхм преди 6 години
До Анонимен 4А не ти ли хрумва, че има хора, които живет в къщи, а не в блокове. Амазон и сега носят то къщата, но в някои случаи оставят пакета пред вратата, а при по-ценни неща трябва някой да им отвори вратата.
5
12
 
2
 
! Отговори
маке-ариец преди 6 години
Мдааа, няма начин да си сложа електронна ключалка за да могат всеки да си влиза и да не се брои като влизане с взлом (после ще каже, че просто е натиснал дръжката и вратата се е отворила).Иначе на пощите съм им казал да оставят всичко пред вратата (даже бяха оставили и един прожектор за $5к). Имам 8 камери, 3 са ПиТиЗи, няколко IR Рейтек Vario, една само записва номерата на колите по улицата. Онзи ден Fedex бяха дропнали лаптопа за 1500$ на една приятелка от ЮС дето ми го прати да го фиксна.
4
1
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Чак вкъщи не ти ги носят във Виена, ама айде. Носят ти ги в общото помещение на входа ти, защото пощата, полицията, линейката и пожарната имат универсален ключ. И я някой е гепил, а е дошъл комисарс Рекс да души и няма мърдане. Но това няма как да стане никога в БГ по обясними причини.
3
10
 
8
 
! Отговори
Амазона преди 6 години
Че това не е нещо ново.Тук във Виена отдавна ми ги носят в къщи и няма никакви проблеми.За България това е голям проблем,има много недобросъвестни любопитни съседи и може пратката да изчезне.
2
10
 
4
 
! Отговори
Амазона преди 6 години
Че това не е нещо ново.Тук във Виена отдавна ми ги носят в къщи и няма никакви проблеми.За България това е голям проблем,има много недобросъвестни любопитни съседи и може пратката да изчезне.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
У нас означава, всички ало измамници, да работят в Амазон.