Китайската Huawei мина по продажби Apple

Samsung продължава да е лидер с 21% пазарен дял
Обновена: 20 дек 2018 14:55 | 29 авг 2018 11:23, Елена Кирилова
52
Китайската Huawei мина по продажби Apple
снимка: Ройтерс

Китайската технологична компания Huawei Technologies изпревари Apple и си извоюва втора позиция по глобални продажби на смартфони през второто тримесечие. Тя се нареди веднага след Samsung Electronics, затвърждавайки растежа на китайските конкуренти, пише Bloomberg.

Huawei е продала 54,2 млн. телефона през тримесечието, с 41% повече спрямо година по-рано, с което изпревари производителя на iPhone за първи път, сочат данни на компанията за пазарни проучвания IDC.

На телекомуникационния гигант се пада пазарен дял от около 16% в сравнение с 21% за южнокорейската Samsung и 12% за Apple. Xiaomi и Oppo, и двете от Китай, се озоваха извън топ пет.

Китайските производители на смартфони разширяват влиянието си, докато пазарните им дялове растат на вътрешния им пазар и осъществяат експанзия в чужбина. Huawei се насочи към Европа и Африка, след като не успя да пробие на големия американски пазар. Apple пък продава смартфоните си на по-високи цени от своите конкуренти и печели от услуги като iTunes, които ѝ помогнаха да надмине очакванията за финансовите си резултати за тримесечието.Hidden Field

„Значението на факта, че Huawei изпревари Apple това тримесечие, не трябва да бъде подценявано“, коментира Бен Стантън, старши анализатор в Canalys. “Това е първият път от седем години, в който Samsung и Apple не държат първите две позиции. Отлъчването на Huawei от САЩ я принуди да увеличи усилията си в Азия и Европа, за да постигне целите си“.

Canalys посочи, че второто тримесечие е било исторически слабо за Apple. Базираната в Купертино, Калифорния, компания ще представи нови смартфони по-късно тази година, благодарение на което обикновено се набюдава ръст на продажбите ѝ през четвъртото и първото тримесечие. Тази инерция за iPhone X, чиято стартова цена е 1000 долара, не се е запазила през второто тримесечие, твърди компанията.

Как изглежда пазарът в глобален мащаб вижте в продължението на анализа в Investor.bg

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още по темата: appleHuaweiHuawei Ascend P6S
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
45
0
 
1
 
! Отговори
iphone преди 5 години
питам го, можеш ли едновремено да работиш с браузер хром и да гледаш youtube видео на този iphone x? НЕ МОЖЕ!!! Един андроид за 200 лв. го може. Ха-ха-хаВъобще не са глупави iphone потребителите.
44
3
 
4
 
! Отговори
q преди 5 години
Я кажете ако Щатите спрат процесорите на Чайна какво ще стане?
43
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
американизираните платени *** се чудят какви лъжи да бълват, китайците задминаха щатите, сега ще трябва да *** китайски *** щото си мислвт че това е капитализма
42
0
 
12
 
! Отговори
P20 преди 5 години
P20 е доста добър телефон. Имах Х и го махнах. А1 дава Р 20 за 940 лв. Взех си два. Безпроблемно и имат всичко. Камерата няма аналог. Айнамсикво не е по-добър в никое отношение. Личен опит.С март телевизор последен модел 50 инча е по евтин от тия дермоли айнамсикво.
41
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мойта джаджа, по-хубав от твойта джаджа ...
40
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде на еврейските коснпирации...
39
0
 
13
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Samsung продаде повече от 70 милиона телефона през последното тримесечие, което е спад от около 10% спрямо същия период на миналата годинаСрещу 54 милиона на Huawei.
38
0
 
11
 
! Отговори
Щерю преди 5 години
Остана им само Samsung и после може да си веят...
37
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
аман от парвенюта! важното е да е много скъпа марка, пък ако ще и г+овн,о да е!
36
11
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен"Който е карал китайска кола ще ме разбере аз лично карам япоски джип нося айфон и в дома си нямам нищо ктайско типа хуавей муавей джа" браво! само дето повечето части са произведени в китай, тайван, или корея! но нищо! важното е да е епъл и др!
35
1
 
18
 
! Отговори
Plev преди 5 години
Аз пък си жасам с xiaomi redmi 4 pro вече година и половина.Уникална батерия-4000 милиампера,камерата е 13-ка,страхотни снимки,а съм го купил от али-то за 260 лева!Пък баламите да си дават по над хилядарка за Самсунг и Епълки-те.Нали са гъзари...Ама пред кой,не знам...И да му цепна дисплея,нов от али-то струва 34 лева,сменям си го и си свиркам.Като му умре батерията,ще си купя по-новия им модел,който е пак за под 300 кинта и пак ще си жасам още толкова...Ха,сега плюйте на воля,хич ми не е!
34
2
 
9
 
! Отговори
k преди 5 години
До Анонименнямаш никаква идея на какво се крепят еврейските монополи като Айпъл, Амазон, Фейсбук и пр.контъролирания от еврейските кланове Федерален Резерв печата хартийки без покритие. Айпъл продава бондове, който ФЕД купува, така ново напечатаните хартийки отиват в Айпъл. Айпъл си соамизкупува акцийте (за да има бецанин и за еврейските "инвеститори") и купува компании из целия свят - чиста работа - хартии без покритие за действаща компания -ето така евреите "глобализират" света
33
11
 
1
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Никой не може да задмине клиентите на iPhone.
32
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Anti AppleСедят върху планина от пари. Не говоря за цена на акции. Бквално имат над 250 000 000 000 долара. Имат, да се провалят десетилетия напред и пак няма да фалират. Не и скоро. Нещо, като Нинтендо са, ама по-силни.
31
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Hafen die WahrheitИзчакай, докато срещнеш щерка на наследствени банкери, която има златен iPhone ...
30
2
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Установих че притежателите на iPhone са безмозъчно - меркантилни типове!
29
2
 
13
 
! Отговори
Anti Apple преди 5 години
Дано тия от Apple фалират някой ден. Защо им купувате продуктите, толкова затворен свят... за какво ви е... Писали ли сте на Swift(езикът за програмиране на проложения на iOS) да видите каква простотия е... Ще разберете ако гледате от програмна гледна точка. Няма толкова грозен код никъде.
28
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 25 хайде сега, моля да си погледнеш Маде ин Чина айфона и да се стегнеш
27
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че тва ейджа е на 3 години бре ....
26
2
 
9
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
малко съм разочарован, че спряха ъпдейтите за Ейдж 6 - само 2 години след излизането муМога да ти кажа, че Huawei дори разширяват ъпдейтите си, като включват и по-стари модели. Естествено за тях излизат малко по-късно, но се грижат за своите клиенти.