Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?

Ще влезе ли шоуменът в политиката?
Обновена: 8 май 2019 10:27 | 8 май 2019 09:50, Александър Попов
198
Пролет пукна, а Слави? Затваря вратата като тв водещ, отваря я като...?
Снимка: Олег Попов, Dnes.bg

На 31 юли, ако не настъпи някакъв сензационен обрат, "Шоуто на Слави" слиза от екран. След 19 години. Колкото обичан, толкова и недолюбван, Трифонов има определена харизма. Зад която са заставали десетки хиляди, засега само на концерти.

Той обяви в ефир, че напуска медийната среда, тъй като не се чувства комфортно в нея.

"От много време насам аз и моят екип не се чувстваме част от медийната среда. Не се чувстваме на място. Погледнете всичко около вас как е организирано и как работи и ми кажете - вие чувствате ли се на място? Така се чувстваме и ние. Като хора, работещи в телевизия, ние правихме през тези години нещата така, както ги усещаме. Бихме желали медийната среда да е друга. Имаме други разбирания за свобода. И за начините ѝ на отстояване".

Още по темата

Едва ли някой му е повярвал, че това е основната причина за края на предаването. Та той е работил в далеч по-некомфортна медийна среда, излъчваха от мазета. Както и самият той припомни - и това шоу, и "Хъшове", и "Каналето" са били сваляни от ефир.

Истината е, че Трифонов и компания не слизат от ефира, когато са в пика на своята слава, а когато вече влязоха в една равна полоса на гледаемост, с тенденция да върви надолу. Другата истина е, че имат една лоялна аудитория у нас, гледани са много и извън страната. И това никой не може да им го отнеме.

Затова и в bTV останаха май изненадани от неговата изповед.

"Водим разговори със "Седем осми" и, както обикновено, поканихме Слави да продължим сътрудничеството си след настоящия сезон, но не сме стигнали до резултат. Все още нямаме официален отговор", посочиха от телевизията.

Всъщност нищо извънземно не се е случило - има договор, една от страните не иска да го продължи.

Витаят и слухове, че bTV ще смени собствеността си и Трифонов не се вижда като партньор на бъдещите шефове. Подобна линия обаче може да бъде потвърдена единствено от времето и самия Слави.

Сега големият въпрос е накъде?

Най-големите очаквания са Слави Трифонов да се включи в политиката. През годините той на няколко пъти се ангажира да помага на определени политици, често критикува управляващи и опозиция, застана и зад протеста на майките.

Още след падането на комунизма станахме свидетели на преливане на хора от шоубизнеса към депутатските банки. В Народното събрание са гастролирали певци, актьори, също и телевизионни водещи. Жорж Ганчев пък за малко да стане президент на страната.

19 години стигат. Историята на "Шоуто на Слави"

Мнозина виждат Слави като "българския Зеленски". Но телевизионната подкрепа не означава автоматично подкрепа и пред урните. А и Трифонов никак не се връзва в ролята на президент. По-скоро анализатори го виждат в дрехите на Бареков - да бъде ракета-носител в сега съществуваща или нова партия.

Той направи няколко сериозни стъпки в тази посока, а със сигурност има и основа, на която да стъпи. Само преди две години над 2000 души кандидатстваха в негов тв проект, една част събеседваха с него. Сред тези българи имаше завършили престижните университети Йейл, Харвард, Кеймбридж, хора с успешен бизнес в чужбина и българи с кариера у нас.

Политолози очакват той да се включи в битката за парламентарните избори, но и те гадаят под каква форма.

Проблемът на Слави е, че през годините претърпя няколко провала на политическата сцена. Застана неуспешно зад независим кандидат на местни избори, подкрепата за Меглена Кунева в ефир също не му донесе особени дивиденти. Пробва атака и срещу Бойко Борисов, но и тя заглъхна. А когато се срещнаха очи в очи - бе истинско фиаско за Трифонов и екипа му.

Има ли бъдеще в телевизия?

Независимо от многобройните си критици, екипът на Слави Трифонов се е доказал със своя професионализъм. Иначе не би се задържал толкова дълги години в ефир. Иначе досега конкуренти да бяха превзели нишата му. Но едва ли ще прави подобен формат повече. Най-вероятно с компанията "Седем Осми" ще продуцират различни предавания. Те имат опит с риалити шоута като "Сървайвър", "Мюзик Айдъл", "Гласът на България". Така ще се гарантират и приходи за немалкия му екип, както и за Ку-Ку бенд.

Засега въпросителните са повече, а отговорите ще станат ясни през следващите месеци. На 31 юли един телевизионен шоумен си отива. Въпросът е какво идва и ще ни хареса ли?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


198
Още по темата: Слави Трифонов
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
131
9
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Как пък чак сега се почувства не на място, след като 10 г ни управляват ГЕРБ, преди това БСП и разлика няма между едните и другите. А на място ли се чувстваше като му гостуваше ББ и Слави само дето краката не му разцелува. Според мен иска да влиза в политиката, а и защо не - неговите фенове са неграмотни. Доказа го референдумът, когато масово гласуваха ЗА, макар да не разбираха разликата пропорционални мажоритарни избори дори след като стана ясно, че никъде в Европа няма мажоритарен вот.
130
12
 
32
 
! Отговори
АГЕНТ САВА ДОГАН преди 4 години
ООО УЧИНДОЛЕЦО , помним как беше на КОЛЕДНИЯ БАНКЕТ НА МУЛТИГРУП на 16 декемри 1996 г. , когато милиони балгари умираха от глад и студ, и гледаха през стъклените витрини - големите бутове шунка , пържоли и уиските , скъпо вино и ракии тогава ! Заедно с ГЛАВНИЯ МУЛТАК - РОМЪТ ВЕЖДЮ ИБН РАШИД .АТАНАС ПАНАЙОТОВ - НАСО ПАНАМЕЦА, ТЕ Е ОПИСАЛ В КНИГИТЕ МУ .. ШУТ И ЛАКЕЙ НА МАФИЯТА още от 1994 г. с Васил Илиев и ВИС-1 , И ПОСЛЕ НА ДОГАН НАЙ-ВЕЧЕ .
129
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тръпки ме пробиват като го видя тоя, тръпки на от вра щение.
128
11
 
34
 
! Отговори
Бостанджията преди 4 години
Поредният алабаш с претенции за тиква.!.
127
12
 
40
 
! Отговори
Ася преди 4 години
Следващият политически проект - Слави и Мая Манолова, даже вече мога да предложа и име на проекта - СлаМа
126
13
 
10
 
! Отговори
Ася преди 4 години
Да очакваме поредната колаборация в политическия спектър - Слави и Мая Манолова, тамън и на нея скоро й изтича мандата. Той магарето в калта няма да си остави току така, вече е намислил какво ще прави това е сигурно, само на нас да не ни разгони фамилията, че вече много ни станаха такива, иначе прав му път
125
11
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До обективенОтиде да предлага на Баце и Ушев Цецо да стават ортаци в политиката, те го отрязаха и учиндолския кратуняк не спря да излива помия по тях.Завистлив чалгар - не успя да се нареди на софрата и злобее. Даже оня *** Сиромахов ходи да му взима интервю по темата и дългия не отрече, че е предлагал на Суджука.
124
17
 
22
 
! Отговори
неразбрал преди 4 години
А Тиквата не е ли по-голям селянин ,другари герберасти?А ? А всички герберасти не са ли чалгари? И не го търпим този *** банкянски селянин вече 10 години начело на държавата?
123
42
 
21
 
! Отговори
обективен преди 4 години
Слави единствен се изправи срещу шайката Герб.Всички други се превъзнасят по Тиквата и ...лапат пари от реклами и по разни програми.Никой не смее да каже и дума срещу герберската диктатура.Без Слави ще отидем на 211 място по свобода на словото.Само тикви ли живеят в тази държава?
122
13
 
24
 
! Отговори
ОПА преди 4 години
До АнонименС ТОЗИ ГОЛЯМ ЕЗИК Е САМО ЗА ШПАКЛОВЧИК А И ВЕЧЕ СЕ ДОКАЗА--ЯКО ИЗЛИЗА *** НА БОКО...ХАХАХА-ЕГАТИ ПОЛИТИКА...
121
10
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За успокоение на тези,които газ пи.ят от страх Слави да не влезе в политиката ще им кажа,че Слави няма да слезе от екран.Това е засега.
120
24
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тука разни лелки пенсионерки си докарват по някой лев плюейки Слави.Айде гледайте си турските помии и оставете хората сами да решат какво искат.
119
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не,не искаме Слави,отдавна се опитват да го напрапят като политик,но той не е по-умен или по-способен от мутрата.Искаме си БСП обратно!
118
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Голямата аудитория на Слави е като голямата аудитория на Вучков всички са чували за нея именно от него самия но никой не я е виждал.Слави впрочем върви пи линията на Карбовски кнтервюираният трябва са бъде осмят подиграван представен като жалък и нищожен тоест стила на простака Панайот от Биг Брадър конкретно панаир и сийр.Да но това вече не върви.Пък Слави политик боже мили имаше момент когато Марешки се напъна и това би минало, сега обаче от Слави ще стане само мишена за развалени домати само.
117
16
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
*** къв политик ще е тоя ч алгар с дислексия бе, сценаристите ли ще му пишат речите,?
116
17
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Рядко неприятен и противен човек! Само много и прекалено търпеливия българин може да го издържи толкова време, цели 19 години!
115
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Една седмица след като стане от стола,хората ще му забравят творчеството!
114
8
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Друго се пее,с други неща се смее сега! Остарял си батинка!
113
13
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Опуления е време да се върне при корените си,как му беше там селото?
112
7
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Е хората чалга вече гледат като пият две ракии! Мина и си замина и неговото време!