Отнеха имущество за близо 200 000 лв. от Станислав Методиев-Сиси

Съдът уважи иска на Комисията за отнемане на незаконно имущество
16 юни 2014 12:11, Анисия Иванова
10
Отнеха имущество за близо 200 000 лв. от Станислав Методиев-Сиси
Станислав Методиев - Сиси. Снимка: МВР

Софийският градски съд /СГС/ отне имущество за 198 830 лв. от Станислав Методиев и съпругата му по искане на Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество /КОНПИ/, съобщиха от комисията.

Решението, което е по реда на отменения Закон за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност, не е обжалвано и е влязло в сила. 

Станислав Методиев, известен като Сиси, излежава присъда по множество обвинения по реда на Наказателния кодекс, сред които лихварство и изнудване.

По искане на КОНПИ в полза на държавата от Методиев и съпругата му се отнемат апартамент в София, средствата от  продажба на автомобил и сумите, които той е дал като заеми срещу ипотеки върху два недвижими имота в Перник.

Искът на комисията е изцяло уважен от съда.

29-годишният Станислав Ангелов-Сиси изтърпява присъда за 4 убийства. В края на 2012 година Пернишкият окръжен съд го призна за виновен и за пране на пари, които трупал от незаконна лихварска дейност. Без да има никакви доходи, той се сдобил с апартамент в София, други имоти и коли.

Още по темата
Сиси е бил част от бандата на покойния Райко Василев-Кръвта, която се занимавала с наркотици и лихварство. Отговарял за събирането на дълговете, а след това - и за отпускането на заемите. Когато понатрупал лични пари, почнал да отпуска кредити за своя сметка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Доказани четири убийства и още е жив?Ей това се казва ХУМАНИТАРЕН СЪД!
7
0
 
1
 
! Отговори
АНОНИМЕН преди 9 години
МНОГО МАЛКО. А ДРУГИТЕ КЪДЕ СА?! ИМА ОЩЕ .....
6
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Много добре, а кога ще секвестирате Бисеров, хидроинжинера и прасето Пеевск, щото там са милионите, КОГА????
5
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
az sum chuval za takiva hora .... davat ti 2000 lv i za sedmica trq im varnesh 3000 .... ako sumata e 20 hil vrashtash 30 hil
4
0
 
15
 
! Отговори
sorry преди 9 години
Вземете от Христо Бисеров,Меди,Али и хиляди знайни и незнайни политици!
3
3
 
8
 
! Отговори
ФИНАНСОВ ПЪНКАР преди 9 години
Браво ! Сега да не подгоните нас финансовите доброжелатели ,чуждестранните банки , монополите и търговските картели ,че има незаконни активи за още 200 милиарда!Ама така като показвате кокошкарите хората повече се кефят ,че на някого са му взели апартамент и кола!
2
1
 
6
 
! Отговори
тц тц преди 9 години
Според тази "Статия" имената са : Станислав Методиев и Райко Василев-Кръвта. Ако проследим обаче първия линк под нея, там пише : Станислав Ангелов и Васил Арарски - Райко Кръвта. Защо не се уточните вътрешно, преди да пълните главите на хората с догадки и слухове, поукрасени от кандидат журналистчета.
1
6
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ДUSHATA I SURTZETOI MI PLACHAT ZA TOZI