В Административния съд във Варна няма уволнения!

Председателят на ВАС: Има напрежение на лична основа
25 фев 2015 15:00, Анисия Иванова
0
В Административния съд във Варна няма уволнения!
Председателят на ВАС Георги Колев при посещението си във Варна. Снимка БТА

Председателят на Върховния административен съд (ВАС) Георги Колев категорично отрече слуховете за уволнения в Административния съд във Варна.

Той обясни, че процедурите, при които би могъл да бъде освободен един председател, са строго ограничени - когато изтече мандата, по негова лична молба или при наличие на сериозна дисциплинарна процедура, когато са извършени такива нарушения, че водят до дисциплинарно уволнение.

Всички останали варианти са несериозни, заяви Колев във Варна, цитиран от БТА.

В края на януари съдии от Административния съд във Варна заявиха в отвореното писмо, че им се оказва натиск от страна на председателя Тинка Косева. По този повод Колев обясни, че има две проверки по случая.

Едната бе извършена от съдии от Върховния административен съд с моя заповед, посочи той. По думите му при нея е констатирано наравномерно натоварване при двете отделения в съда и напрежение, донякъде на лична основа.

Втората проверка се извършва от Висшия съдебен съвет и към момента тя не е приключила.

При посещението си във Варна днес Колев каза, че е доволен от работата на Административния съд в града и няма никакви забележки към нея.

По думите му няма засечени и нарушения за случайно разпределение на делата в съда във Варна. Председателят на ВАС каза още, че в съда е имало известни вълнения и той е длъжен да присъства на общото събрание на съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари