Берлин няма да връща българи заради ад в затворите ни

Цацаров пише до Иванов: Проблемът може да стане тенденция
14
Берлин няма да връща българи заради ад в затворите ни
Сотир Цацаров. Снимка: архив, БулФото

Германски съдилища отказват екстрадиция на българи заради лоши условия в затворите у нас.

Главният прокурор Сотир Цацаров е информирал за това правосъдния министър Христо Иванов, съобщиха от прокуратурата.

Конкретните откази са от Окръжен съд на град Олденбург и Върховен областен съд на град Бремен, които са отказали екстрадиция на трима български граждани. По случаите са образувани казуси в Евроджъст.

Съдебните решения са окончателни и не подлежат на обжалване и протестиране, а мотивите за отказите са недобрите условия в затвора във Варна.

Германските съдебни власти се позовават на Доклада на Европейския комитет за предотвратяване на изтезанията и нечовешкото и унизително отнасяне от 04.02.2012 г. и Резолюцията на Европейския парламент от 15.12.2011 г. относно условията за задържане в ЕС.

Доколкото местата за лишаване от свобода са под юрисдикцията на Министерството на правосъдието, Сотир Цацаров поставя въпроса като сериозен проблем, който би могъл да се превърне в тенденция, ако своевременно не бъдат взети мерки за решаването му.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още по темата: прокуратура
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
И по-добре да не ни ги връщат.Като искат условия да не са крали и убивали.А ако вземат да ги върнат, току-виж нашите са им измислили някаква амнистия....и давай пак юруш през просото.Помислете малко повече за хората, които не са направили престъпление за да са по-затворите, но живеят в дори по-лоши условия от един престъпник!Хиляди са ...честни, отрудени хора, които мизерстват, а ние сме се затюхкали за престъпниците!
3
0
 
13
 
! Отговори
?!? преди 9 години
Цацаров, сериозен проблем е обявените от теб дела : Костинброд, Златанов, Цветанов, Василев и др дето се спаружиха като суфле! Няма виновно, няма поръчителите, прокуратурата сама се отказва да поддържа обвинение. За тия дето няма да ги връщат все ми е тая, да си ги държат да си ги хтанят. Ако ти е за престижа на България по - добре арестувй Искров и шефа на ДАНС дето допуснаха мазалото с КТБ.
2
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
USLOVIATA V ZATVORITE TRIABVA DA SE UTEGNIAVAT.USLOVIATA V UCILISHTATA TRIABVA DA SE PODOBRIAVAT
1
8
 
18
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
хич да не ги връщат не искам да ги храним по три пъти на ден германия да ги хрании интегрира тръгнала германия да се занимава с русия и путин а не си гледа вътрешнитеработи сградата на евп банка за 1 милиярд евро във франкфурт