Разпитват бившата шефка на СГС Владимира Янева

Очаква се повдигане на обвинение по аферата "Червеи”
7 май 2015 16:23, Анисия Иванова
2
Разпитват бившата шефка на СГС Владимира Янева
Снимка: архив Булфото

Бившият председател на Софийски градски съд Владимира Янева е на разпит в столичното следствие, където се очаква да ѝ бъде повдигнато обвинение по аферата "Червеи", съобщи bTV.

В края на март министърът на правосъдието Христо Иванов внесе във ВСС ново предложение за дисциплинарно производство срещу Янева.

Обяснението му бе, че министерството разполага с нови материали за разрешени още СРС-та по разработката "Червеи".

Още по темата

През февруари пък самият премиер Бойко Борисов анонсира, че семейната приятелка на Цветан Цветанов ще се сдобие с обвинение. Тогава той поиска и 400 години затвор за виновните, разрешили мероприятието в продължение на 300 дни от протестите.

"Защото ако на Цветанов са му дали 4 години, за това, което са правили, трябва да им дадат по 400 години всички по веригата - от съдията до последния, ако приемем, че има съизмеримост. Защото Цветанов го осъждат за 4 години за това, че след като съдията е дал разрешение, той едното не го е разрешил. А тези 300 дни са подслушвали или какво са правили никой не знае, включително и съдията е нарушил закон. Сега имаме с кой да се измерваме и всичко друго не е приемливо за мен", коментира тогава Борисов.


2
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Какъв й е проблема - гледа си дяцата, запла върви, трудов стаж също, осигуровки, порцониАбе живот като на кино!
1
0
 
3
 
! Отговори
оффф преди 6 години
Тази, като я гледам е по-подходяща за делото Пиги, отколкото за Червей.