"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка

Главният прокурор разпореди проверка за безстопанственост в дружеството
3 фев 2017 16:25,
75
"Топлофикация" или космонавти? Цацаров взе парното на мушка
Снимка: архив "Булфото"

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди проверка на "Топлофикация" – София за безстопанственост. Това съобщиха от прокуратурата.

Обвинител №1 взима парното на мушка ден след като омбудсманът Мая Манолова обяви, че юрисконсултските възнаграждения по делата, заведени от "Топлофикация - София" само през 2015 г. са около 15 млн. лв. Тя сравни сумата с тази, която е нужна за подготовката на екип от космонавти.

Още по темата

Манолова каза това при разглеждането на делото, което тя води срещу „Топлофикация - София” в Административния съд София – град. То е по повод обжалване на отказ да се предостави информация за дейността на дружеството по реда на Закона за достъп до обществена информация.

От прокуратурата днес припомниха думите на Манолова.

"Изявлението на г-жа Манолова и данните, съдържащи се в него, сочат на евентуално извършено престъпление безстопанственост в особено големи размери, поради което главният прокурор разпореди на Специализираното звено „Антикорупция" в Софийска градска прокуратура незабавно извършване на проверка по случая", се казва в съобщението на прокуратурата до медиите.

Вчера стана ясно, че Манолова е отправила десет въпроса към ръководството на дружеството именно за това колко и какви суми е събрало под формата на юрисконсултски възнаграждения през 2015 година.

21 766 дела е завело дружеството в Софийски районен съд през 2015 година срещу длъжници.

"По всяко от тях са начислени юрисконсултски възнаграждения. Така са събрани общо около 10-15 млн лева, каза Манолова. Около 3 млн. лева дружеството е дало на адвокатски кантори", каза вчера омбудсманът пред съда.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
0
 
4
 
! Отговори
Цаца ама риба преди 7 години
Една масонска ложа да проверява друга!?.......Това е Смех в залата.....Но не е ли и нарушение на закона!?
52
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да крадат от гражданите е основна дейност на топлофикация. Къде ти време за поддръжка на тръбите.
51
10
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не искаш да плащаш за сградна инсталация. Но живееш в топла къща, даже и твоите радиатори да са спрени. Топлината пълзи по стените. Не всеки го разбира, но се харчи топлина, и обитателят трябва да я плати.
50
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До смЕхАма и Вальо ли като Бисеров е вече чист. Е, как не, той си имаше до кабинета джакузи, обичаше да сде чипка, ама как не се удави после, трудно е да се разбере. Сигурно хитрецът си е направил голяма "застраховка".
49
3
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Пчеличката МаяТи у ред ли си бе, или така са те родили - със сплескана глава.
48
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До НаблюдателЗащото те са "едни от тях". Те получават дял от окраденото. Затова дори ги защитават.
47
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 48Тръбите пррез апартамента ти са твои, твоя частнва собственоснт и ти (както и всичси ние в твоето положение) трябва да искаш да ти плащат наем веднъж за тях и втори път за площкнта около тях, както и за помещението на абонатнатапсдтанция. ДЗа де, ама законът казва Топлофикация да ги ползва БЕЗВЪЗМЕЗДНО, ей, безвъзмездно! - в условията на пазарна икономика. Български феномен! М А Ф И Я!
46
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ало, прокуратурата, Цацаров, що зе неверни определения "престъпление ... безстопанственост" ?!?!?!?! Къде и от кого сте получили юридическото си образование? В кой юридически ПУЦ или Рабфак!Престъплението е грабеж, корупция, насилие, масов рекет с тежки последствия за подстрадавшите и особено големи ползи за извършителите.Но главното престъпление не е действието на Топлофикация, а създаването и одобряването на ЗАКОН, който им е създал условия да го извършват.
45
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя над всичко ли е? Него няма ли кой да го разследва?
44
0
 
15
 
! Отговори
88 преди 7 години
Там където нещата трябва да се заметени Цацаров взима отношение.......................Някой осъден за последните години-от знакови дела...
43
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
57, закона е такъв- ако 2/3 от входа искат парно ти и на съда в Страсбург не можеш да се оплачеш, защото тогава Топлофикация има пълното право да ти пусне парното във входа, и ти даже да не ползваш парно да ти взима парички от такса' Сградна инсталация" Дем,ек РЕКЕТ. Да не искаш дадена услуга, но да те задължаваш да плащаш за нея! Не знам дали това го има някъде другаде по света.
42
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"Цацаров взе парното на мушка."--- Да, ама, ЩЕ СМЕЕ ЛИ ДА СТРЕЛЯ? (Освен, ако знае, че иначе него ще изстрелят.) :)
41
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да се изчисли колко пари са взели за "Сградна инсталация", откакто са въвели това чудо като ценообразуващо, до днес.После да ги заставят да върнат тези пари на абонатите, но С ЛИХВИТЕ !!!
40
1
 
15
 
! Отговори
Връщай парите бе преди 7 години
Цацаров!? Действай бързо, но не знам как ще съдиш другарчетата ти по ложа Софиянски и Костов. Но с Тиквата и Фъндъкова може да направиш международна кариера. Ще се пенсионираш известен в Европейската комисия например. Казвам ти го като счетоводител, без да съм член на тайно общество.
39
0
 
19
 
! Отговори
3 преди 7 години
Промени в закона за енергетиката трябват, така че да се премахнат глупостите, които нашите корумпирани депутати сътвориха през последните 20 години
38
0
 
12
 
! Отговори
ставри преди 7 години
Само София ли?Другите ТЕЦ-ове са абсолютно изрядни.Перник , Габрово......
37
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
През януари не съм си пускал парното и имам само за тръбите които преминават през апартамента ми 30 лева такса сградна инсталация. Ще ви изббия вееее мафиотиии
36
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да засегне до дупка, а не с една жалбичка въпроса със сградната инсталация. Това е РЕКЕТ! Чист законен РЕКЕТ!
35
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
до 47 Знам, но тази жалба си остава вече в забвение. И какво мислиш, че ще стане- ще отмени съда таксата Сградна Инсталация, само заради жалбата на Манолова? Ти си бил най-наивния човек на тази земя, брат!
34
0
 
14
 
! Отговори
До 30 преди 7 години
Може би не знаеш,но Мая Манолова е подала жалба до върховния касационен съд -ВКС срещу Топлофикация за такса сградна инсталация.Сега единствено от съда зависи дали ще премахне този тумор.