Дела се точат... по 14 г.! Прекратили ги по давност

В едно от тях – 25 заседания, буксуващи без свидетели
15 фев 2017 15:50,
18
Дела се точат... по 14 г.! Прекратили ги по давност
Снимка: архив Булфото

Пет дела за измама, точили се по 13-14 г. и прекратени по давност, откри Инспекторатът към ВСС.

До "находките" инспекторите стигнали след като проверили 139 заявления за нарушаване правото на гражданите на разглеждане и решаване на делата в разумен срок.

Проверката е извършена между 1 октомври – 31 декември 2016 г., съобщиха от Инспектората.

Едно от делата е продължило 14 години, 11 месеца и 24 дни. Измамникът се представил за длъжностно лице.

Забавянията са причинени от действията на компетентните органи и в двете фази на производството - досъдебната и съдебната, посочват от Инспектората.

Друго дело за измама е продължило 14 години, 11 месеца и 15 дни. Четири пъти то е прекратявано и връщано от СРС на прокуратурата заради пропуски при изготвянето на обвинителния акт, представляващи съществени процесуални нарушения. Съдебните производства са образувани през 2001, 2003, 2014 и 2015 г.

Проведени са 31 заседания. На първите 25 от тях не е бил даден ход заради невъзможност да бъдат призовани някои от свидетелите.

По време на 31-то съдът е прекратил делото поради пропуски при изготвянето на обвинителния акт.

14 години, 4 месеца и 6 дни е продължителността на друго дело за измама.

Друго дело за измама, от която причинената вреда е в големи размери, е продължило 13 години, 9 месеца и 18 дни, става ясно още от съобщението на Инспектората.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
3
 
! Отговори
анонимен преди 7 години
каква давност БЕ НЕКЪДЪРНИЦИ СЛЕДВА ДА БЪДЪТ ОСЪДЕНИ ЛИЦАТА КОЙТО СА ДОПУСНАЛИ ТОВА,ДОКОГА МРЪСНИЦИТЕ ЩЕ СЕ ИЗМЪКВАТ.
16
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До wwwТо и сега искаме реформа в правосъдието, но като виждам КОЙ се е засилил да го прави, лошо ми става! Особено, след като радетелите за реформа в правосъдието газят елементарни правила още при регистрацията си! Скандално е да искаш да оправиш цяла държава, а да търсиш вратички и пролуки още с поървите стъпки! Много жалим! Слепи няма!
15
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
блеят на майките си в .......портфейлите!!!!! незалепващи..!!!!!!!!!
14
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
народе!!!! сложи каските!!! сложи противогазите!!!!! зареди оръжието!!!!! напред!!!!...
13
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Администрацията и съдебната система са най-големия проблем на България.
12
0
 
8
 
! Отговори
www преди 7 години
КАТО ИСКАХА РЕФОРМА В ПРАВОСЪДИЕТО ВСИЧКИ СКОЧИХА ПРОТИВ ... НО НАЙ ДОБРЕ Е БЕЗ ПРАВОСЪДИЕ - СПОРЕД УПРАВЛЯВАЩИТЕ РАЗБИРА СЕ ...
11
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
вЕрно????? Глесай ти....тю тю тюЧе то има и по повепе години. Само че къде блеят "отговорните органи"
10
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Анонимен 8в интерес на истината трябва да се има предвид, че произходът им е червен. по същество бяха нещо като непечелившия втори ешелон и се възползваха...
9
0
 
7
 
! Отговори
Ожас преди 7 години
Ожас! Ти да видиш...
8
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
След 1989 година СДС (Сините), разсипаха съд, прокуратура и МВР, за да могат да крадат безнаказано, както и стана. Сега още дълги години няма да имаме работещи съд, прокуратура и МВР.
7
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"В САЩ и Европа дребните дела се разглеждат до седмица, масовите за няколко месеца."За съжаление не е така. В Германия много сигнали за измама дори не се разглеждат от полицията, да не говорим да се стигне до дело, а някои дори осъдени измамници по документи се водят неосъждани. В САЩ осъдените на смърт убийци най-често умират от естествена смърт в затвора, докато делата им за обжалване на присъдата се точат с десетилетия.
6
0
 
21
 
! Отговори
бг преди 7 години
Коя институция в България си върши работата?Има ли полиция и съдебна система?-не личи даже,е спънка за хората,за правата им
5
0
 
24
 
! Отговори
... преди 7 години
Значи в БГ КРАДЕТЕ УБИВАЙТЕ МАМЕТЕ ЛЪЖЕТЕ и прочие! Тука съд няма! А ако имаш и пари, то тогава за теб граници тук в БГ няма! За съд прокуратура и прочие *** дето ни ядът парите за тях ти си без значение! Само парите и НЕ СВЪРШЕНАТА РАБОТА ги блазнят!
4
0
 
30
 
! Отговори
хм преди 7 години
В България пълно със съдии, прокурори,адвокати,нотариуси!Всички те взимат пари за "свършена"работа?
3
2
 
19
 
! Отговори
Темида преди 7 години
Къде пък видяхте съдебна система в България. Тук няма съд или съдебна власт!!!То и нация няма, вече няма и Българи. Така и трябва явно.БСП на власт!!! нека разсипят държавата! Гласувайте за тях!
2
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Българинако следователя не си е свършил работата какво очакваш да направи съдията? Аз до сега не съм видял протест на гражданите пред полицейските участъци и да се настоява за сериозни наказания за пишман-следователи. А ти видял ли си?
1
1
 
30
 
! Отговори
Българин преди 7 години
Ето това е съдебната ни система, направена е да се манипулира разглеждането на делата и определени хора да се измъкнат. Трябва да има затвор за прокурори и съдии, които протакат. В САЩ и Европа дребните дела се разглеждат до седмица, масовите за няколко месеца. И там има мега дела, които се водят с години, но не са като нашата пародия.