100 бона и ексшефът на ДАБЧ Харалампиев излиза от ареста

За адвоката му Николай Кокинов решението било справедливо
Обновена: 11 юни 2019 11:45 | 11 юни 2019 11:44, Камелия Цветанова
15
100 бона и ексшефът на ДАБЧ Харалампиев излиза от ареста
Снимка: Булфото, архив

Бившият шеф на Държавната агенция за българите в чужбина Петър Харалампиев излиза от ареста срещу парична гаранция от 100 000 лв., реши Апелативният спецсъд.

Още по темата
Адвокатът му Николай Кокинов нарече решението на магистратите справедливо.

"В крайна сметка след 18 дни изтича максималният срок за задържане", каза той, цитиран от bTV.

В края на октомври 2018 г. Харалампиев бе арестуван след разследване на корупционна схема за незаконно издаване на удостоверение за българско гражданство, а при спецакцията в агенцията задържани бяха общо над 20 души.

Сигналът, по който започнало разследването, бил за издавани паспорти за български произход срещу хиляди евро.

Според прокуратурата схемата работела от юли миналата година. Ръководител на престъпната група е бил председателят на ДАБЧ Петър Харалампиев.

Сумата срещу които се продавали паспортите варирала между 5 и 8 хиляди евро, а до ръководството стигали по 1000-1500 евро.

Обвиняемите обаче бяха редуцирани до четирима, а от тях само Харалампиев и секретарят на агенцията Красимир Томов бяха задържани под стража.

В края на миналия месец спецсъдът остави в ареста бившия шеф на ДАБЧ, след като той за първи път поиска по-лека мярка за неотклонение.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
""" БЛИЗКИТЕ МУ ВСЕ ЗАМОЖНИ ХОРА "" ще съберат 100 хиляди ей сегичка за гаранция ...да му мислят тези дето са откраднали кокошки или череши от некоя градина.....те симпатяги като този са от държавното котило,, там все юначета . АЗ ПЪК ГО ИСКАМ В ЗАТВОРА
14
1
 
6
 
! Отговори
Бай Иван 2 преди 4 години
Евала полиция,евала съдебна състема .Ей държаха го човека докато кандиса на исканата сума./ не тая за гаранцията/ за другата говоря дето се дава под масата.Че той тия пари 100 000 ги изкарвал за седмица .
13
2
 
2
 
! Отговори
8888 преди 4 години
Пешо е невинен!
12
2
 
5
 
! Отговори
ДЯДОТО преди 4 години
Не се накрадоха с милиони от прокъсания народ на който му вдигат сметките за живот и храна по два пъти в година...но когато си роб -кебапчето от топлата витрина на супермаркета ти се вижда, като БОЖИЯ благословия!!! СТРАХЛИВ НАРОД.... До гроб се язди!!!
11
1
 
4
 
! Отговори
Пустиняк преди 4 години
Ух мамин сладък сладур! Този не е ли от четата на шкембе войводата! Абе важното е да е патрЕот, хетеро, да яде и пие здраво, и най-важното, да си е чист нашичък българин. Щом е такъв, не може да е престъпник. Те са само от другите етноси.
10
0
 
15
 
! Отговори
БРАВО преди 4 години
Егати и пича - Държавен Служител с 2000 лева заплата , и вади 100 000 лева за Гаранция ???Как става това , как се Прави Къща за 500 000 лева от ЕС Пари ???
9
3
 
10
 
! Отговори
Активист на БКП преди 4 години
Е !!! От 50 000 000? все ще заделят 50 000 ?...
8
3
 
9
 
! Отговори
marquise преди 4 години
Не мога да разбера, каква връзка има информацията с провалилия се бивш магистрат Николай Кокинов?Много рано са слънчасали тези редактори на сайта, въпреки големите валежи напоследък.
7
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От къде ще намери този държавен чиновник 100 000 лв?! От държавната заплата ли?Даже адвоката му е щастлив и доволен, значи парите не са никакъв проблем!И накрая ще го оправдаят Шкембе войвода ще тръби навсякъде че са доказано невинни и точка. А тоя ще си харчи спокойно Откраднатото! Както става винаги в България! Но на народа му харесва щом продължава да гласува за Герб и Шкембе войвода.
6
4
 
11
 
! Отговори
Мария Гаргамел преди 4 години
Хич не бъркайте Герб тука. Тоя е лично назначение н а шкембе войвода.
5
1
 
17
 
! Отговори
popa ot razgrad преди 4 години
организирана престъпност...
4
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Пуснете го невинен е!
3
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Същата мишка, да.
2
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Това същият Кокинов ли е, дето ходеше в Банкянското WC да се отчита на Тиквата ?
1
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Нормално, щом са от Шайката на Суджуците.А Иванчева я арестуваха с тежка артилерия и я бутнаха в затвора без присъда, защото не позволи на мафиотите от ГРОБ да застроят и Младост.