Окончателно: 5 години затвор за машиниста от влака на Калояновец

Той няма да може да упражнява професията си за 8 години
11 юни 2019 14:15, Красимир Ангелов
4
Окончателно: 5 години затвор за машиниста от влака на Калояновец
Снимка: Булфото

Върховният касационен съд потвърди изцяло решението на Пловдивския апелативен съд по делото за жп катастрофата на гара Калояновец от 12 юли 2014 година, съобщава Радио Стара Загора.

Още по темата
През месец юни 2018 година Пловдивският апелативен съд измени постановената от Окръжен съд – Стара Загора присъда в частта й относно наложеното наказание "лишаване от свобода" на подсъдимия машинист на композицията Христо Тиляшев, като намали размера на същото от шест на пет години лишаване от свобода. Присъдата в останалата й част е потвърдена от апелативните магистрати.

Окръжен съд – Стара Загора постанови присъда на 1 февруари 2017 година, с която осъди Тиляшев на шест години "лишаване от свобода", което наказание да изтърпи при първоначален "общ" режим, както и го лиши от правото да упражнява професията машинист за срок от осем години.

Решението на Върховния касационен съд е окончателно.

Dnes.bg припомня, че при инцидента на гарата в старозагорското село Калояновец на 12 юли 2014 год. загина първият машинист Венко Тодоров, а четирима от пътниците получиха различни наранявания.

Съдът призна машиниста за виновен по обвинението, че е нарушил правилата на движение в железопътния транспорт и е причинил по непредпазливост смъртта на едно лице  и средни телесни повреди на 4 лица.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Днес Бойко го досрамя да се качи в локомотив на БДЖ и са извикали локомотив на частници. Що така ? Да не би щото ще трябва да седне на продънен стол ?
3
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А убийците Московски и Стависки са на свобода!
2
2
 
52
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 4 години
Ами министърът на Транспорта Московски - защо не го СЪДИТЕ? Та той уби детето си неспазвайки основни транспортни правила !!както е осъден един машинист- така трябва да бъде осъден и един министър- -НАЛИ ПРЕД ЗАКОНА ВСИЧКИ СМЕ РАВНИ ?? --май не сме равни много много ? ХМ!
1
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Да разбираме, че ще е в затвора за има-няма месец. Нали така се прави ... със задна дата.То е ясно, че е проформа цялата тая работа ама ...