Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция

Петър Стоянов и Иван Костов ще дават обяснения
79
Прокуратурата се самосезира след думи на Стив Ханке за корупция
Проф. Стив Ханке. Снимка: БГНЕС

Прокуратурата се самосезира след изнесените от проф. Стив Ханке твърдения за корупция "по високите етажи на властта".

Според държавното обвинение, в думите на Ханке се съдържали данни за наличие на документи, сочещи за евентуално корупционно престъпление.

От пресцентъра на институцията уточняват, че това е част от интервю на професора, в което той казва, че е предоставил доказателства за корупция на президента (1997-2002) Петър Стоянов.

В интервюто, според прокуратурата, Ханке казва, че Стоянов се обадил на тогавашния премиер Иван Костов и разбрал, че му казал: "професор Ханке те е хванал в крачка".

В хода на проверката ще бъдат снети обяснения от проф. Стив Ханке с цел конкретизиране на изложените твърдения в интервюто. Ще се преценява наличието на достатъчно данни за образуване на наказателно производство за корупционни престъпления.

От проф. Ханке ще бъде изискана и цялата налична документация, с която твърди, че разполага.

Обяснения ще бъдат снети и от всички посочени в интервюто на проф. Стив Ханке лица, посочват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
2
 
12
 
! Отговори
:)) преди 4 години
До Ханке лъже!А ако не лъже? Много ти се иска да е блъф!? Аха!
33
10
 
6
 
! Отговори
НЛО преди 4 години
Май ще се окаже, че извънзените са кацнали с летяща чиния в задния двор на Ханке и са задигнали ценните документи! Затова сега не може да ги покаже! Прокуратурата да търси документите на Марс или друга планета.
32
2
 
8
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
До 30 АнонименОбикновенните привържаници на синята идея нямат нищо общо с тогавашното хишно, алчно, гладно ръководство! Реално Костов мразеше хората, а онези в обкръжението му още повече мразеха народа!
31
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Абе какво стана с пряката намеса на ФАЩ във вътрешните работи на България? Визирам случая с корумпирания съдия. Там някакво движение има ли? Или май е много рано да го мислите........
30
14
 
2
 
! Отговори
Ханке лъже! преди 4 години
И сега Ханке ще трябва да лъже, че документите са изчезнали мистериозно. Една лъжа води до друга лъжа, защото никога не е имал никакви документи!
29
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
ИЗПОЛЗВАНИ И АХВЪРЛЕНИ СДС НАЙ ДОЛНАТА НАТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ КОЯТО ГРАБЕШЕ И РАЗПРОДАВАШЕ ДЪРЖАВНИ ЗАВОДИ И ПРЕДПРИЯТИЯ ЗА ЖЪЛТИ СТОТИНКИ БГА БАЛКАН ПРОДАДЕНА НА ТИМАДИИИТЕ ЗА 1 ДОЛАР НИЕ ПОМНИ ВСИЧКО.СЕГА СЕДЕСАРИТЕ СА В НАЙ ДОЛНАТА АНТИБЪЛГАРСКА ПАРТИЯ ГЕРБ.ТЕЗИ СФОРМИРОВАНИЯ СА ОБРАЗУВАНИ ОТ ФАШИСТКИ НАСЛЕДНИЦИ СИНОВЕ И ДЪЩЕРИ НА ФАШИСТИ ИЗБИВАЛИ ДЕЦА И ВЪЗРАСТНИ ПО ВРЕМЕТО НА ФАШИСТА ЦАР.
28
2
 
18
 
! Отговори
ПЕТКОВ преди 4 години
СТИВ ХАНКЕ ДА НЕ СЕ ИЗМАМИ ДА ДАДЕ ОРИГИНАЛИ КОИТО МОГАТ ДА ИЗЧЕЗНАТ, ДАД ДАДЕ САМО ЗАВЕРЕНИ КОПИЯ А ОРИГИНАЛИТЕ В НЕГО. ТОВА Е БЪЛГАРИЯ А НЕ ЛОНДОН ИЛИ ЖЕНЕВА.
27
2
 
18
 
! Отговори
М, да ... преди 4 години
Крайно време е някой да понесе отговорността за вакханалията в БГ през тези год преход! Костов не е невинен! Стоянв не е невинен! Бе времена на рушене и разграбване! И двамата насаждаха омраза - хорица детоо нищо сами не са създали в живота си а сега са никак небедни, неимотни ли?!?
26
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Странжа неможеш ли да четеш. Отнася се за другаря от драгалевци ония Беличкият мънгожери. Наскоро беше се появил по една тв и се оправдаваше че нее продавал нищо. Просто е подарявал на свои хора. Затова вместо в хазната да влезнат 30 милиарда са влезли 3 милиарда. Анадъммо странжо манжо. .
25
2
 
26
 
! Отговори
АКТИВИСТ НА БКП преди 4 години
ИЗКАРАЙТЕ НА СВЕТЛО ВСИЧКИ ЧУЖДИ АГЕНТИ СЛЕД 1989Г.РАБОТИЛИ ЗА ЧУЖДИ ДЪРЖАВИ И ПРОДАВАЛИ БЪЛГАРИЯ И БЪЛГАРИТЕ 30Г.ТОГАВА МОЖЕМ ДА ГОВОРИМ ЗА СЪД И ПРОКАРОТУРА В БЪЛГАРИЯ.
24
2
 
24
 
! Отговори
ИХУУУУ КОНЯЯЯЯЯЯ преди 4 години
А СЕГА ТЕЛЕВИЗИЙКА ЕВРОПА И ОНИЯ ФАШИСТ АНТОН ТОДОРОФ КАКВО ЩЕ ПРАВЯТ ?А ДОМУОПРАВИТЕЛА В БАРСЕЛОНА КЪДЕ ЩЕ СЕ НАВИРА ?ГОЛЕМИ ЗЪБИ И ЧУТОРИ .
23
31
 
9
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 4 години
Госпожа Лъжа ще се сдобие с нов прякор... - госпожа Крадла...
22
5
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Коранов, Вдянков, Тиквата, Кристалина и др. герабджии също подсъдими че искат да махнат лева.
21
4
 
26
 
! Отговори
Жестока истина преди 4 години
Как да очакваме,справедливост и правосъдие от една прокуратурата и съдебна система проядена от корупция?!нищо няма да се получи всичко е само театър всичко е само спектакъл.
20
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
От Костов до депутатите на СДС и ДПС, Желев, Стоянов че и до Ханке всички са подсъдими за корупция, валутни престъпления и заговор срещу лева.
19
8
 
45
 
! Отговори
Активист на БСП преди 4 години
А за престъпленията на премиера кога ???
18
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Ханке, като американски гражданин е непрокостновен и над българските закони. Дано да се съгласи да съдейства на прокуратурата.
17
15
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сигурно има данни и за Техноимпекс и крадлата Нинова.
16
4
 
29
 
! Отговори
Факт преди 4 години
Сега ще изкарат Ханке виновен, нищо ново...
15
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Kyпaнаpина Xaйвaн Костов съсипа страната.