Започва по същество делото срещу Георги Семерджиев

Днес от 15.00 часа е първото заседание
19 дек 2022 07:18, Александър Попов
11
Започва по същество делото срещу Георги Семерджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Днес от 15.00 ч. е насрочен стартът на същинския съдебен процес срещу Георги Семерджиев, като той ще започне с разпит на свидетели.

Общата стойност на паричните искове срещу него е 750 хил. лв., като основни ищци са родителите и братята на Хариет Стефанович, всеки един от които са предявили граждански иск към Семерджиев на стойност от 250 000 лв. Исковете ще бъдат разглеждани в хода на съдебното дело, което ще е в Софийския градски съд.

Още по темата
Семерджиев ще отговаря за общо 5 престъпления, извършени на 10 юни 2022 г. и на 5 юли 2022 г., припомня БГНЕС.

В обвинителния акт, разпространен от прокуратурата, пише, че мъжът е карал с включена полицейска лампа, със скорост 166 километра в час в градски условия, където ограничението е до 50 км в час, без шофьорска книжка и под въздействието на наркотици. Автомобилът е преминал на червен светофар.

За тежката катастрофа на бул. „Черни връх” обвинението е за причиняване на смърт по непредпазливост на две момичета - 21-годишната Хариет Стефанович и 26-годишната Христина Дилева, като действието е извършено под въздействието на метамфетамин, избягал е от местопроизшествието и като цяло случаят е квалифициран като особено тежък. Предвиденото наказание е от 5 до 20 години затвор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


11
Още по темата: Георги Семерджиев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
0
 
! Отговори
Васко Далаверата преди 1 година
Аз съм Васко Далаверата и си жуля бири и вино и си карам по Родопите ама като господов човек ме пази великия създател.