Доц. Кунчев за Григор: Обвиненията към него са смехотворни

Той каза, че не може на 100% да се гарантира къде се е заразил
25 юни 2020 17:15, Нели Христова
14
Доц. Кунчев за Григор: Обвиненията към него са смехотворни
Снимка: БГНЕС

Доц. Ангел Кунчев нарече обвиненията от страна на Сърбия и Хърватска, че е виновен за пренасянето на заразата от коронавирус, "абсолютно смехотворни". По думите му единственият виновен е организаторът.

Още по темата

"Дали той вече е бил болен, пристигайки в България, или тук се е заразил, е трудно до се докаже, при движението му между България и Хърватска, Сърбия и Монако. Надали може 100 % да се гарантира къде е станало. Но на базата на средния инкубационен период от 4 до 6 дни - най-вероятно е на по-късен етап", коментира доц.Кунчев пред "24 часа".

Той подчерта, че винаги организаторът на дадено събитие е този, който носи отговорност. "Там грубо не бяха спазени правилата и по време на турнира и след това при празнуването, така че резултатът бе предизвестен", каза още Кунчев.

На въпрос дали футболният отбор на ЦСКА ще бъде, глобен Кунчев коментира, че не се правят компромиси с никого и припомни глобите на премиера и големи политически партии.

За ситуацията в болницата във Велинград, където медици масово хвърлят оставки, защото нямали условия да лекуват пациенти с COVID-19, Кунчев каза: " А 20 г. назад като лекуваха вирусни и бактериални пневмонии, имаха ли условия? Много ми е неприятно да коментирам такива новини. На фона на това, което направиха много болници, за съжаление имаше 2-3 отрицателни примера като този във  Велинград". Кунчев припомни, че болницата е била определена за лечение на коронавирус още с първата заповед на здравния министър.

"Разбира се, ако болните там имат нужда от по-квалифицирана медицинска помощ, ще бъдат изпратени в други болници в столицата. Но за обикновените болни нормално е болницата в града  да си изпълнява задълженията", подчерта главният здравен инспектор. Според него огнища на заразени с коронавирус има, но няма болници, които да не могат да посрещат пациенти, нуждаещи се от лечение.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
По-добре кажи, как беше в Гърция.
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нужно вече да е професор )
8
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
О-ЛЕ-ЛЕ, главния инфекционист коментира жълти новини.......ХА-ХА-ХАЕгати държавата, егати простото бугарско племе.Кунчев, КОЙ ти звънна да се изцепиш в медиите по темата бе комедиант?!Как човек с титла и статус стана за резил за 5 минути!!
7
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Затова се вдигат бройките при нас. Като гледам коментарите тука, от простотията лек няма. Не мога да разбера, ако хората които си мислят, че няма вирус, как си обяснявате, че хората по света умират? Или само гледате България, като коне с капаци. И това, че щаба се справи със ситуацията така, че да нямаме тези ужаси като в други държави, ви дава основание за конспирации.
6
0
 
5
 
! Отговори
Тато из Правец преди 3 години
Арно ви деяни тоя народ...
5
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всички се надпреварват да плюят Мангъра и да го призовават да идел в някое отделение за заразени, макар, че той работи в инфекциозна болница... Аз пък искам да призова този книжен плъх да иде да поработи в болницата във Велин град, преди да ги критикува и да им дава акъл
4
5
 
3
 
! Отговори
anonimen преди 3 години
TOZI 4UKUN4EV E KLOUN !!!
3
10
 
14
 
! Отговори
ЕДНО ЗОМБИ преди 3 години
СПРЕТЕ С ТОЯ ЦИРК, ВЕЧЕ НИКОЙ НЕ ВИ ВЯРВА !!!
2
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А господин Маймунчев, ох извинете грешка на езика Кунчев, как мина морето, шкавчетата пълни ли са, спите ли с патлак, сигурно е глок нали, махнето го гришо, той си е добре
1
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не може на 100 процента да се гарантира къде се е заразил ама редовно се пишат новини еди кой си се зарази на парти и тн