Заради гафа на US Open глобиха Джокович с $10 хил.

Той няма да получи и и $250-хиляди от наградния фонд
8 сеп 2020 09:43, Нели Христова
27
Заради гафа на US Open глобиха Джокович с $10 хил.
Снимка: БГНЕС

Водачът в световната ранглиста по тенис Новак Джокович бе глобен с 10 000 долара за неспортсменско поведение по време на мача си от четвъртия кръг на Откритото първенство на САЩ срещу испанеца Пабло Кареньо Буста.

Още по темата


Глобата е точно на половината на максималния размер от 20 000 долара, който предвижда правилникът на турнирите от "Големия шлем".

Джокович бе дисквалифициран от турнира, тъй като удари с топка във врата лайнсмен при спряла игра в края на първия сет на мача си с Кареньо Буста.

Заради дисквалификацията световният №1 няма да получи и 250-те хиляди долара от наградния фонд, полагащи се за достигане до четвърти кръг в Ню Йорк.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


27
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
0
 
0
 
! Отговори
До 11 преди 3 години
И Макенроъ беше глобяван и дисквалифициран пич! Така, че не разбирам тезата... само да се мрази Америка - опорна точка!
22
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Абсолютно никаква сила нямаше в удара му.Той не чистеше топката, а я подаваше на събирачите на топки. Но както и да е - домакините определят правилата. Да е внимавал повече.
21
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
А един човек, който наистина изпитва болка не крещи, досега не съм виждал нокаутиран боксьор да крещи.------Това беше доста тьпо.Явно си изключително тьпо коп.ле...
20
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Джокович не е Стоичков и естесвено ще пише дипломатично.Тази лелка взеха ли й проба за алкохол?В края на краищата можеха да го дисквалифицират по много по-изтънчен начин, тези крясъци и превивания наистина дойдоха в повече. Аз Джокович не го мисля, той си има достатъчно средства за живот, просто това лицемерие в САЩ навсякъде ми напомня за поведението на хората в късния соц у нас.
19
0
 
1
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До Анонимен 19В тениса съдиитте не тичат, а седят на едно място. КОйто иска да играе футбол, може да види как футболисти се извиват и реват, само защото някой ги е докоснал. Самият Джокович подкрепя жената.
18
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Реферите във футбола преминават тестове по физическа подготовка. Един алкохолик има нарушена координация и психика, в допълнение и наднормено тегло. Един човек, който се занимава със спорт на най-восоко ниво не рекламира вино и не целува бутилки с вино. Алкохолът е опасна зависимост. А един човек, който наистина изпитва болка не крещи, досега не съм виждал нокаутиран боксьор да крещи.
17
4
 
2
 
! Отговори
1000 преди 3 години
До До 6:Какво общо има това, че жената пие вино в свободното си време, с това че е съдия на линия в US Open?
16
4
 
2
 
! Отговори
1000 преди 3 години
Никой не твърди, че е умишлено. Просто такива са правилата в тениса. Топката удари жената в гърлото. Ако не ви е удряла топка за тенис, дори с не много голяма скорост, трудно ще разберете какво е.
15
1
 
8
 
! Отговори
До 6: преди 3 години
Ти си гледал нещо друго. Нямаше никаква агресия в изчистването на топката.По правилник, Джокович трябва да се освободи от две топки. Той върна първата, а тази бе втората и той мислеше, че детето, което поема топките е там.Изобщо, ама изобщо няма никаква опастност с такива тенис топки. Лелята преигра съвсем умишлено. Както намериха сърбите в нейния Инстаграм, тя си е любител на чашката - винаджийка със снимки пиеща вино и прегръщаша бутилки от вино. Такива хора нямат място на корта и спорта.
14
0
 
6
 
! Отговори
Гамен преди 3 години
Да, определено играе с повечко агресия, темпераментен е, но чак пък толкова че да го диквалифицират.Всички видяха че не е било целенасочено това да удари съдийката.
13
2
 
6
 
! Отговори
Стар левскар преди 3 години
Само така можеше да бъде спрян
12
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тази година на Новак нещо не му върви. Със сигурност турнирите в Сърбия и Хърватия са му коствали много нерви. Сега и тази глупост от играчка плачка. Пожелавам му да запази дух и тази серия от лош късмет да свърши по-скоро.
11
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Муха го ухапала...
10
0
 
17
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Американски прос*тотии.Едно време Макенроу сигурно беше много дисциплиниран...
9
1
 
8
 
! Отговори
Геле преди 3 години
Номер 8 , защо не пуснеш дъщеряси да работи на стадиона ? По-добре сина ти нали , щото като играят мъже , играят мъже. Това е подигравка , да сожат лелка да седи на пътя на топките на мъжете . Кат играят жени да слагат жени там , кат играят мъже - мъже . Ами и организаторите да се извинят , че слагат лелки на пътят на мъжките топки .
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Нищо му няма на Джоката, ще продава по-скъпо рекламните клипчета за йогурт. Сега стана още по-известен.
7
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Глупости! И дъщеря ми да беше, щях да преценя, че е неволно. За вас не знам.
6
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Ковид конспираториЛелката изкарали париВие в какъв свят живеете?Този човек удари друг човек. Неволно или не. Факт е. Ако това беше лелка/мамка на някои от горепосочените, щяха да опищят света, че е неуважение, несправедливо е и че трябва повече да го накажат. Ама, на чужд гръб...
5
7
 
12
 
! Отговори
Румен до 4 преди 3 години
Направи го неволно,но беше ядосан и замахна ядно. Ако те удари такава топка неочаквано може да те прати в нокдаун. Може и да се е сетила лелята да преиграе за да изкара някой долар,но не ти пожелавам да срещнеш такъв удар.
4
0
 
14
 
! Отговори
Хан Тервел преди 3 години
Спортът е политика с други средства!