Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена

Австрия закрива 7 джамии и гони 40 имами от страната си
Обновена: 10 юни 2018 17:38 | 10 юни 2018 11:30, Надежда Йосифова
533
Реджеп Ердоган се закани за "кръстоносен поход" към Виена
Снимка: Reuters

Правителството на Австрия взе решение да затвори седем джамии, които се ползват с финансиране от Анкара, както и да изгони до 40 имами от пределите на страната си.

Държавният глава на Турция Реджеп Тайип Ердоган обеща отговор на мерките на Виена, които той описа като "нов кръстоносен поход", пише германският национален ежедневник Die Welt, цитиран от "Фокус".

"Опасявам се, че мерките на австрийския канцлер Себастиан Курц водят света към нов кръстоносен поход, към война между кръста и полумесеца", заяви Ердоган в рамките на предизборен митинг в Анкара, проведен в събота, 9 юни.

"Правите това и очаквате, че ние ще стоим безучастни? Това не означава, че и ние няма да предприеме някои стъпки", закани се турският лидер.

В петък Австрия обяви, че ще експулсира от страната до 40 имами. Освен това Виена ще наложи затварянето на седем джамии. "Паралелните общества, политическият ислям и радикализацията нямат място в нашата страна", бяха думите, с които Курц обяви решението на управляващите във Виена.

Имамите, които ще бъдат заставени да напуснат Австрия, са духовници на "Турско-ислямския съюз за културно и социално сътрудничество в Австрия" (Atib).

Австрийският министър на вътрешните работи Херберт Кикл добави, че правителството ги подозира в нарушаване на забраната за чуждестранно финансиране на религиозните организации.


533
Още от Топ новини
И 600-те хил. евро, и 420 хил. лева гушнал един ало измамник
Напиши коментар Коментари
404
1
 
1
 
! Отговори
Ердоган домуз джолан преди 1 седмица
Тоя пък къде е тръгнал с тази крива глава.
403
1
 
1
 
! Отговори
Jas преди 1 седмица
Милият Реджеп, явно си няма и понятие, че войната между кръста и полумесеца никога не е приключвала. И какви мерки ще предприема? Предизборна презентация на липсваща мускулатура.
402
5
 
10
 
! Отговори
Тоя па преди 1 седмица
Някой европейци вече почват да се усещат! За разлика от бабката Меркел и французойчето. А тоя се репчеше така и на Путин, но после ходи да му целува задната част на панталоните.Тия си мислят,че като са чистили клозетите на Европа и са си купили някой лъскава кола и са се оправили икономиката. Леле,в голяма заблуда сте бе ,чоджум.Затова и вие миете клозетите и винаги такива ще си и останете!
401
3
 
10
 
! Отговори
Историк преди 1 седмица
Ако пишмансултана беше чел историята, щеше да не споменава Виена. За османлии всичко приключва там.
400
3
 
6
 
! Отговори
Оберфюрер преди 1 седмица
На прав път е канцлерът
399
3
 
8
 
! Отговори
Eva B преди 1 седмица
всичко хубаво в политиката се ражда в Австрия.
398
6
 
10
 
! Отговори
Румео се завръща преди 1 седмица
Ако Путин не се беше сдобрил с Ердоган, държавицата Турция днес щеше да е в много сериозна криза...Този човечец дразни Европа, а защо европеиците не му спрът износа...тогава ще види кон боб ядели..
397
7
 
7
 
! Отговори
SS преди 1 седмица
Австрия вече е любимата ми държава - ако в нашата кочина продължи *** и ислямското влияние , изчезвам там, но не преди да затрия поне 100 плъха !
396
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Как така "кръстоносен поход към Виена"?
Нъл са мюслимани...
Може би ПОЛУМЕСЕЧЕН поход?
И те така по половин месец, по половин месеци и след 10 години са там, ей го де е...
395
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
На Себастиан му е през ***.ца какво мисли Реджеп.
394
3
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Поздравления за Курц, по-добре късно от колкото никога!!!
Надеждата е в Курц и Орбан, едни от малкото истински родолюбиви европейци!
393
2
 
48
 
! Отговори
Поручик Балканец преди 1 седмица
Мечката вече играе у комшиите. В Италия затвориха пристанищата, в Австрия затварят джамии и гонят ходжи, във Франция, Белгия и Скандинавия забраняват фереджетата. Всичко това не е акция, а реакция на обществените настроения. А обществените настроения и нагласи са отговор на агресивната наглост на мюcюлманските мигранти. Много ми е имтересно каква ще бъде реакцията на т.н. "Хелзинкски Комитет" на Австрия и колко ще му пука на Себастиян Курц.
392
6
 
27
 
! Отговори
1683-Виена преди 1 седмица
Големият разгром на турската обсадна армия под стените на виена,септември 1683гСлава на полския крал Ян Собиески!
https://youtube/watch?v=X8zCv0AHnCs
391
1
 
18
 
! Отговори
Кара Мустафа преди 1 седмица
Грешка,малка корекция,не Караибрахим,а "великия" везир Кара Мустафа,разбит под стените на Виена от внезапния контраудар на Крилатите Хусари на Ян Собиески 11 септември 1683г
390
3
 
19
 
! Отговори
Крилатите Хусари преди 1 седмица
Ердо иска да последва съдбата на Караибрахим ли?Историята се повтаря.Почерпете днешните османци с водка Собиески,да си припомнят 11 септември 1683 край Виена и Голямото Турско Поражение на 300 000-та обсадна армия на Кара Мустафа от деблокиращия удар на Крилатите Хусари на Ян Собиески
389
2
 
22
 
! Отговори
Мен преди 1 седмица
Щом една религия започне да става радикална и да застрашава сигурността на местните хора, нормално е техният премиер или президент да отговори на очакванията на избралите го.
388
4
 
47
 
! Отговори
Бобчо преди 1 седмица
Това младо момче Курц явно има и топки, за разлика от нашите евнуси-плазмодии. А еРджолан прави нещо, което само в азиатско-османските кочини върви - да сочи външен враг, докато врага всъщност е там, вътре в организацията.
387
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
До Въпрос

Неграмотен нещастник, в момента в Турция има 321 действащи църкви. 90 гръцки,55 арменски,60 сирийски, 4 български ,52 католически ,52 протестантски и останалите на малки общности. Сигурно не си и чувал за Вселенската патриаршия на православната църква в Истанбул.
386
8
 
19
 
! Отговори
Генерал преди 1 седмица
Путин го спаси тогава,сега даже нямаше и да го споменуваме
385
4
 
20
 
! Отговори
шофер преди 1 седмица
Винце от череп от векове не сме пили...

Наздраве!