Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ

Украинска диверсионна група запалила сградата
4 мар 2022 13:27, Елка Василева
359
Москва: Чудовищна украинска провокация в Запорожката АЕЦ
Снимка: архив, БГНЕС

Руското министерство на отбраната заяви, че украински диверсанти са отговорни за случилото се тази нощ на територията на Запорожката атомна електроцентрала, предаде Ройтерс.

Говорителят на министерството Игор Конашенков окачестви събитията от тази нощ като "чудовищна провокация".

Украйна заяви, че руски сили са атакували централата в ранните часове на днешния ден и че действията им са довели до пожар в пететажния учебно-тренировъчен корпус, намиращ се на територията на централата.

Още по темата
Конашенков представи руската гледна точка за случилото се.

"Тази нощ на територията, прилежаща към електроцентралата, киевският националистически режим направи опит за чудовищна провокация", заяви той.

Говорителят каза, че патрулиращи членове на руската национална гвардия са били атакувани от група украински диверсанти.

Конашенков заяви, че за да провокират ответна стрелба по учебно-тренировъчния корпус, украинските диверсанти са започнали да стрелят с огнестрелни оръжия по военнослужещите от руската гвардия.

"При ответната стрелба на руския патрул огневите точки на украинските диверсанти в сградата на учебно-тренировъчния комплекс са били сломени. Напускайки сградата, украинската диверсионна група е запалила учебно-тренировъчния комплекс", обобщи Конашенков.

Изявленията на украинския президент Володимир Зеленски и неговите разговори с представители на САЩ и Великобритания във връзка със Запорожката АЕЦ навеждат на мисълта, че се прави опит Русия да бъде обвинена в създаването на огнище на радиоактивна зараза, изтъкна Конашенков.

По думите на руския говорител или киевският режим е виновен в престъпен замисъл за извършване на провокация, или президентът Зеленски напълно е загубил контрол над действията на украинските диверсионни групи.
/БТА/

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


359
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
290
3
 
1
 
! Отговори
да ама не преди 2 години
Лошите укрйинци са хванали доблестните руски солдати и са ги вкарали насила в атомните централи дали са им оръжие и след това са избягали и се оплакват че са нападнати
289
3
 
6
 
! Отговори
Всичко правят Укрите преди 2 години
Украинците водят война със всякакви средства саботажи, палежи, признаха че и мини слагат който след това в мирно време украинските мини ще убиват цивилни обикновени украински граждани. Укрите правят всякакви провокации за да се разрастне до международен конфликт.
288
1
 
5
 
! Отговори
Пророк преди 2 години
До Veselina Като дойдат *** в България ще те чукат на воля и ще видиш хаир. За парите не се притеснявай. Те са комунисти и НЕ плащат.
287
1
 
4
 
! Отговори
Много преди 2 години
Тъпин дивид е тоя, само като му видиш физиономията и ти става ясно !
286
4
 
9
 
! Отговори
еее преди 2 години
Вярвам на руски медии колкото на лисица
285
3
 
11
 
! Отговори
Чудовища като тоя преди 2 години
олигарх, управляват най-голямата по площ държава в света.Имат чудовищни богатства - десетки милиарди в имоти на Запад, яхти , влогове в долари , евро, паунди след чудовищни кражби на собствения руски народ , който тъне и продължава да затъва в чудовищна мизерия.
284
6
 
13
 
! Отговори
Лъжец преди 2 години
Тоя лъже като дърт ц. Вижда се ясно че бомбите предисвикали пожара падат от небето а украинците нямат самолети.
283
5
 
14
 
! Отговори
Ангелов преди 2 години
Няма по-големи чудовища от вас и от Русия !!! Засрамете се - постъпвате също като Хитлер !!!
282
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
И Вашата няма да е вярна...истината е някъде по средата...
281
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Все провокации им се привиждат на окупаторите и убийците на деца
280
10
 
9
 
! Отговори
Богомил преди 2 години
До Анонимен 315 Да, драги историята е политически продукт и заради това има у нас русофили които обичат империята, която е най-големия враг на България, която даже преди 100г.предложи да бъдем поделени между съседите ни и Русия. Северна Добруджа и разкъсваната България не и стига. А какво да кажем за Македония. Е кой е чудовището?
279
6
 
13
 
! Отговори
Богомил преди 2 години
До последно Путин твърдеше, че няма да напада Украйна и само болен мозък може да си помисли такава глупост.Е, видяхме къде са болните мозъци които искат сега да им вярваме. Всъщност русофилите им вярват, явно не всички сме нормални хора.
278
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
До Solar PowerТе Германия, Италия и Япония са били съюзници през ВСВ. Останалите държави са били окупирани насила от Хитлер, даже и България, дошли до границите ни и ни поставили ултиматум, така сме им станали съюзник и благодарение на германофила Богдан Филов! Гледах стари кадри, където се вижда как дори цар Борис се страхува от Хитлер, личи си и в поведението и в очите му, панически страх, въпреки, че и той има и немска кръв.
277
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Това вече го разбрахме, че украинците са подпалили, а Зеленски е вдигнал врява посред нощ .
276
7
 
12
 
! Отговори
Solar Power преди 2 години
До Анонимен 307: Разликата между Япония и Украйна е,че Япония нападна САЩ... сега си отговори кого нападна Украйна ? Какво прави чужда армия в Украйна ?!?!
275
10
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Победителите пишат историята, за съжаление на руснаците няма да им се даде трибуна дори да завладеят Украйна, световното стадо е обречено да чете и да вярва единствено и само на англосаксофоно-еврейската масонска задруга.
274
16
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Кой вярва още на руските лъжи? Те руснаците все са невинни,всичко е провокация . Какво правят в Украйна,кой започна войната?
273
1
 
15
 
! Отговори
Juls преди 2 години
Да забравим за момент за *** и путинофили, бандери и *** и да зададем най - важният въпрос Cui bono? Някой е застрашил украинска атомна електроцентрала, която може да нанесе ужасяващи щети както на Украйна така и на Русия - Cui bono? Някой стреля по цивилни, които се опитват да се изтеглят по зелените коридори . Дори да не е от гледна точка на човечност а чисто стратегически погледнато при текущите обстоятелства и търсения ефект от бойните действи, цивилни жертви - Cui bono?
272
23
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
На путинофилски лъжи и сълзи не вярвам. Путин е масов убиец!
271
29
 
13
 
! Отговори
Сашев преди 2 години
Не му вярвайте на тоя - най-вероятно РУСКИ ДИВЕРСАНТИ СА ПРЕДИЗВИКАЛИ ВЗР ВА - човекът и очила си има,но през тях все му се привиждат "бандеровци ",украински диверсан ти,че войната в Русия не е война,а приятелско посещение и се чуди как тия украинци нямат никаква култура - ами " въоръжени до зъби туристи " се посрещат по славянски обичай с хляб и сол,а не със оръжие в ръка и достойна съпротива ?! Наглец !?