Като кораб сред пясъчните дюни

Красив еко хотел събира очите в сърцето на пустинята Гоби
Обновена: 7 фев 2013 10:03 | 7 фев 2013 10:03,
10
Като кораб сред пясъчните дюни
Снимка: knstrct.com

Всеки курорт, който предлага на гостите си забавления като сърфиране в пустинята, яздене на камили и каране на ски по пясъка, със сигурност провокира интерес. А курортът „Пустинен лотос" няма да ви остави равнодушни и то не само по тази причина.

Комплексът се намира в пустинята Гоби във Вътрешна Монголия. Той прилича на плаващ сред пясъците кораб и е едновременно красив и мистичен. Тъй като е построен директно върху пясъка, архитектите са проектирали специална бетонна конструкция със стоманени подпори. Няма и помен от тухли или керемиди в построяването на обекта.

Използвани са възможно най-много екологично чисти материали, които да се възползват от слънчевата енергия, водата и вятъра.

Архитектите използват традиционната китайска схема „Жен", което представлява повтаряне на едни и същи елементи при строителството.

Квадратните бели върхове на палатките са завъртени на 45 градуса и са свързани заедно в кръгова формация. Погледната от високо цялата конфигурация от еднакви елементи създава формата на лотос.

Хотелът се стреми да бъде пример за устойчиво развитие на туризма в пустинята чрез мрежи, които генерират електричество и вода в собствена система, обслужваща нуждите на мястото.

Зимите там са дълги, сухи и студени. Летата пък са къси, адски горещи, сухи и пълни с опасни пясъчни бури. Това обаче не спира приключенски настроените туристи и местни да идват в тази част на пустинята и да наблюдават с умиление мистичните оранжеви дюни и Жълтата река, широка повече от 200 км.

Вижте необикновения пясъчен кораб в галерията на Tialoto.bg
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


10
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
0
 
! Отговори
Загрижен преди 11 години
СУХО, АДСКО, ГОРЕЩО СТУДЕНО....Страхотно, първи съм искам само да зная, колко плащат да изкараш няколко дни там?
5
0
 
2
 
! Отговори
Географ - любител преди 11 години
Къде е Гоби, а къде - Жълтата река? Има карти, атласи, Гугъл Мапс. Всеки може да надзърне. А тези, които си вадят хляба с такива писания - задължително! Иначе е обикновена мърлящина, като това за широката 200 км река. Но ние сме "Карай да върви!"
4
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
До TulskiИма се предвид пустинята - тя е реката а дюните са вълните- можеха и пясъчно море да кажат
3
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
"Зимите там са дълги, сухи и студени. Летата пък са къси, адски горещи, сухи и пълни с опасни пясъчни бури."Райско. За какво ви е да ходите на о. Бали /примерно/
2
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много *** снимки, няма ли нещо отвътре, по-близък план...
1
1
 
12
 
! Отговори
чичо Сашо преди 11 години
на Първа по-голяма заплата съм Там :)