Тръмп деконструира 3 десетилетия труд на глобалистите!

Анализатор: 45-ят президент на САЩ е обречен на успех
29 авг 2018 18:38, Екип на Dnes.bg
93
Тръмп деконструира 3 десетилетия труд на глобалистите!
Снимка: Rеuters

Доналд Тръмп, 45-ият президент на САЩ, е изправен пред огромна машинария, която прави и невъзможното, за да го дискредитира. Срещу него има два големи фронта, зад които прозират всъщност интересите на един общ властови център – този на американските глобалисти, неолиберали/неокони и онова, което наричаме "дълбоката държава" – задкулисна олигархия, която все още не може да приеме, че правилата на играта вече не се диктуват от нея.

Причината за тази безогледна война, която задкулисието води срещу президента Тръмп, е проста – той деконструира онова, което глобалистите и техният обслужващ персонал са градили в последните три десетилетия – свят без граници, без национални идентичности, в който транснационалните компании имат тотална хегемония, свят на транснационални споразумения, международна бюрокрация и наритана в ъгъла национална държава.

Тази неолиберална (анти)утопия вече е пред разпад. Според мен тенденцията, на която Доналд Тръмп е изразител (а защо той именно е изразител на тези настроения, а не, да речем, сенатор Бърни Сандърс, от когото съм дълбоко разочарован, е тема, която заслужава допълнително внимание), има всички шансове да устои на агресивната пропаганда на статуквото и неговите служители. 

Първо, кои са тези два големи фронта, които работят срещу Тръмп? Това са, най-общо казано, от една страна медийно-политическата върхушка около Демократическата партия, CNN, MSNBC и другите неолиберални медии, които доминират голяма част от обществения дискурс в Щатите.

Вторият фронт е онова, което най-общо се нарича "Intelligence community", т.е. все още доминираните от демократите разузнавателни служби. Истеричната война от двата фронта срещу Тръмп е чудовищна – никой никога в историята не е бил обект на толкова злостни, а често и дълбоко лъжливи атаки.

На медийно-политическия терен демократите и голяма част от мейнстрийм медиите правят и невъзможното, за да очернят президента. Опитват се да го брандират като "расист", "ксенофоб" и едва ли не "фашист".

Защо? Защото иска строг граничен контрол, включително и чрез изграждане на стена с Мексико (за каквато преди десетина години в Сената са гласували и Барак Обама, и всички днешни глашатаи срещу Тръмп), иска разтрогване на транснационалните търговски споразумения, които ограбват работниците в полза на транснационалните елити и въобще иска повече защита на националното, отколкото предаване на суверенитет пред транснационалното.

Това, както всички разумни хора виждаме, не е нещо лошо, расистко или фашистко, а съвсем легитимни политики, които намират напълно закономерно присъствие в публичното пространство. Но пропагандата се стели над вашингтонското блато и не пуска американските граждани, а оттам и целия свят, от зловонната си мараня.

По-опасно, сякаш, обаче е второто властово направление, което си е поставило за цел да унищожи Тръмп – това на демократите, облечени в разузнавателна власт. Първо през ФБР и неговия бивш шеф Коми, днес през Робърт Мюлер – специалният разследващ по теорията за съглашателство между Тръмп и руснаците по време на изборите в Щатите.

Теория, която до момента остава брутално недоказана. Но това не пречи на разследващите органи да смучат аргументи от пръстите си постоянно като тотално игнорират сигналите за корупция, съглашателство и престъпна небрежност, които идват от страна на демократите.

Например потресаващ е примерът как Хилъри Клинтън е използвала личния си имейл сървър за служебна комуникация, докато бе държавен секретар, което е в разрез с всякакви правила за безопасност – включително вече има данни, че поради липсата на дигитална сигурност китайски компании са успели да хакнат пощата й и да източат почти цялата й комуникация. Но това се игнорира, а ловът на вещици спрямо екипа на Тръмп продължава.

Истерията ще се задълбочава с оглед на предстоящите междинни избори в САЩ, на които ако републиканците успеят да задържат мнозинство в Конгреса, тогава ляво-либералите и глобалистите ще бъдат натикани в ъгъла за дълго време. Двата фронта все повече стават един, а кукловодите им все по-ясно се виждат зад прозрачните кулиси на световната политическа сцена.

Републиканците имат към момента всички изгледи за победа, макар тя да би била направо прецедент – обикновено на междинните избори, които са две години след президентските и на които се избира Конгрес, 1/3 от Сената и почти 2/3 от губернаторите, печели партията, която е загубила президентските избори.

Но сега ситуацията е друга – въпреки огромната пропаганда срещу Тръмп, в негова полза работят фактите. За няма и две години мандат в САЩ са създадени над 4 милиона работни места, безработицата е най-ниската от десетилетия, безработицата сред латиносите и чернокожите е най-ниската откакто се води статистика, всички индекси пробиват графиките и като цяло икономиката е в невиждан подем. Това вече се усеща активно от хората и те ще продължат все по-активно да подкрепят този тип политики.

Какъв ще е крайният резултат на изборите предстои да видим. Но при всички положения Тръмп е и ще става все по-голям бич за глобалисткото статукво. Днес да си неолиберал, да си ляво-левичар, е неприятно занимание – макар да имаш голяма част от мейнстрийма зад гърба си, все пак си на грешната страна на историята.

В последните няколко десетилетия светът отиде твърде много в либералната крайност и Тръмп, като изразител на другата тенденция, просто е обречен на успех. Дали в крайна сметка Вавилонската кула на неолибералите ще падне, никой не знае. Но основите й са толкова разклатени, че вече се вижда как, желаещите да не останат затрупани под останките й, са започнали да я напускат панически.

Автор: Петър Кичашки, юрист и изпълнителен директор на Института за модерни политики

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


93
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
82
1
 
5
 
! Отговори
мишо Илиев преди 5 години
Най-тревожното в България е, че хората са силно фашизирани. Особено изумително е, че българските *** са сред най-радикалните ксенофоби, в някои случаи задминават т.нар. "консерватори".Слагам консерватори в кавички, защото в България става дума предимно за псевдо-консерватори
81
2
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
Тръмп се опитва да деконструира това, което САЩ са градили от 1776 година насам. Човекът плюе върху ценностите на бащите основатели на Съединените щати. Тръмп се държи като президент-клоун от банановите републики. И ако успее да наложи авторитарен режим (което е много съмнително, предвид на истинското разделение на властите в САЩ) САЩ постепенно ще заприличат на бананова република
80
1
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
> Но сега ситуацията е друга въпреки огромната пропаганда срещу Тръмп, в негова полза работят фактите. За няма и две години мандат в САЩ са създадени над 4 милиона работни местаЗа последните две години от управлението на Обама в САЩ са създадени 5.32 милиона нови работни места. Докато при Тръмп само 4.73 млн.Сиреч, Тръмп не е направил нищо повече от Обама за намаляване на безработицата. Да не говорим, че икономиката на САЩ все още се развива по инерцията от времето на Обама.
79
1
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
> Това, както всички разумни хора виждаме, не е нещо лошо, расистко или фашистко, а съвсем легитимни политики, които намират напълно закономерно присъствие в публичното пространство. Но пропагандата се стели над вашингтонското блато и не пуска американските граждани, а оттам и целия свят, от зловонната си мараня.Кичашки е силен в *** емоционални фрази, но много слаб откъм фактите
78
1
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
> "Intelligence community", т.е. все още доминираните от демократите разузнавателни служби"Разузнавателните служби, включително Коми, са силно доминирани от републиканците. Това е всеобщо в щатите известно и може съвсем лесно да се провери в Гугъл.Писането на подобни измислици от "експерти" като Кичашки само показват нимото му. Вероятно и нивото на средият читател на българските вестници...
77
1
 
5
 
! Отговори
Иван Петров преди 5 години
С други думи, демократите са за строг граничен контрол, но против раздухване на ксенофобия и омраза. Докато политиката на Тръмп се базира на хаос в администрацията, неефективност (Тръмп екстрадира годишно по-малко хора от Обама), но истерична ксенофобска рикорика, за печелене на гласове и популярност.Това е цялата работа с Тръмп
76
1
 
5
 
! Отговори
Иван Петров преди 5 години
Демократите също искат строг граничен контрол. До идването на Обама на власт притокът на чужденци в САЩ ежегодно се увеличава. При Обама притокът се стабилизира и започва леко да намалява. При Обама нетният приток от Мексико става отрицателен, т.е. повече мексиканнци се връщат в Мексико, отколкото отиват в САЩ. Обама също така бие всякакви рекорди по екстрадиция на нелегални чужденци. Реално по време на Обама има годишно повече екстрадиици откалкото при Тръмп.
75
1
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
Интересно как празноглавците скачат срещу либералния капитализъм, при положение, че Тръмп и Републиканците са именно въплъщението на същия този либералния капитализъм... Сега, аз разбирам хората да подкрепят Тръмп ако които искат да се премахне задължителното здравно осигувряване, защитата на потребителите, регулацията на банките и опазването на околната среда. Защото точно това е платформата на Тръмп...Но да скачат против либералния капитализъм и да се кефят на Тръмп? Значи са крайно неуки
74
1
 
5
 
! Отговори
Пешо преди 5 години
Доналдът е част от системата. Част от най-мръсната страна на системата...
73
1
 
5
 
! Отговори
Мишо Илиев преди 5 години
До АнонименКой е Доналд Тръмп? https://politicsandeconomics152471751.wordpress/2018/11/29/доналд-тръмп-е-част-от-системата/
72
3
 
4
 
! Отговори
олимп преди 5 години
Тоя Зевс, дето разяснява международните отношения, дали е ходил на училище след втори клас...??? :-)
71
5
 
7
 
! Отговори
Zevs преди 5 години
10 масонски клана(Ротшилд, Рокфелер и т.н.) :))) кви кланове ве пичове колко акъл за да продължаваш да вярваш в коспирации..но психологията го е обеснила все пак защо така се случва..Глобализма си е природата в действие ама трябва малко мозък да го разбере човек..Щете или нещете то е нейзбежно както и едно земетресение..Иначе транснационалните ви компании са далеч по безобидни от *** като Хитлер ,Тръм и Путин !
70
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Транснационалните корпорации са по-силни и от най-силните държави.............това е истинския проблем!!!
69
6
 
15
 
! Отговори
факт преди 5 години
Конфликтът м/у Русия и САЩ е само върхът на айсберга.............така да се каже за простите народни маси.Истинската война е м/у глобалисти и антиглобалисти...............а още по истинската война е м/у обикновените хора по света и един самозабравил се сатанински елит от около 10 масонски клана(Ротшилд, Рокфелер и т.н.)Дай боже България да оцелее в тая жестока война!
68
6
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако е истина...............браво на Тръмп!Във всички случаи, той беше 100 пъти по-добрия избор за президент на САЩ от лудата бабичка и дърта вещица Килъри Клинтън!!!
67
16
 
7
 
! Отговори
Viden преди 5 години
Бай ви Тръм го чака нищо друго освен доживотна присъде и напално си я е заслужил!
66
5
 
6
 
! Отговори
Kalin преди 5 години
kak nasckacha ruskite trolcheta i flashivi akkountcheta da podkprepiat statiata koiato niama edin proveren fakt !
65
6
 
10
 
! Отговори
Тра-ла-ла преди 5 години
Чудесна статия! Браво на автора!
64
6
 
12
 
! Отговори
браво преди 5 години
Изключителна статия и подобна не може да се прочете как бъде в нашите "независими" медии.За някого тя е дразнеща но нима това което пише в нея не е така ?Бай Дончо не само ги би на изборите но негова е и по сладката му победа-победи и медийната империя кояго го заливаше и още го залива с какво ли не.И тази втората му победа е по сладка може би от това че стана президент защото не всеки е в състояния да бие медийна империя и въпреки нея да спечели избори мисля че няма такъв подобен случай .
63
7
 
10
 
! Отговори
Истина преди 5 години
Приятна статия. Освежаващо, навръх мега пропагандата, водена дори по Нашите медии. Европа се промени, Народите се събудиха. Брекзит, Тръмп и редица опозиционни избори из Европата, предричат края на корумпираните елити и системата им, базирана на дълг и война.Представете си, държавен глава който да каже Велика България вместо типичният напоследък отказ от суверенитет . Интересни времена...подкрепете промяната, Септември по площадите! Граждански права се отвоюват, от Народа, за Народа!