Елена Поптодорова: Няма да има гражданска война в САЩ

Ако Тръмп се справи със ситуацията ще бъде преизбран
4 юни 2020 12:45,
75
Елена Поптодорова: Няма да има гражданска война в САЩ
Снимка: БГНЕС

Няма да има гражданска война в Америка, обяви пред bTV бившият ни посланик в САЩ Елена Поптодорова.

Още по темата

Коментарът ѝ е по повод масовите протести в САЩ след убийството на чернокожия 46–годишен Джорд Флойд от полицай в Минеаполис. Те прераснаха във вандализъм и сблъсъци с органите на реда.

Поптодорова призова да са разграничава вандализмът от протеста. Има хора, които се възползват от това – определени групи население. Винаги има изкушение за такава употреба и злоупотреба, допълни Поптодорова.

„Протестите бяха подкрепени от всички – чухме кметове и губернатори. Америка така се роди - с бостънския чаен протест през 1773 г., когато тръгва войната за независимост и от това се ражда съвременна Америка", разказа Поптодорова. Тя даде пример и с войната във Виетнам, която е била първата заснета, и гражданите са видели какво се е случило. Това е изкарало хората на улицата тогава“, каза още бившият ни посланик в САЩ.

По думите ѝ американският президент Донлд Тръмп е изправен пред сложни казуси – коронавируса, икономическа рецесия,  расови проблеми и изблици.

Ако Тръмп се справи с тази сложна формула, той има голям шанс да бъде преизбран, смята Поптодорова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
64
0
 
7
 
! Отговори
Додо преди 3 години
До ЖороТова е САЩ друже, наистина, но не е заради Обама. Той беше само кризисен актьор. Проблема на САЩ започва с инфилтрирането на чужди елементи в банковата им система още 1910 г., включването на лихвите, като дългов механизъм ((банките)) , мина през полит-инфилтрация и въвличането на САЩ в 2-те световни войни и кулминира с Харт-Селар акта от 1965, който започна смяна на населението на САЩ от европейско, с такова от Третия Свят. Само по-зле ще става засега, докато САЩ не се преструктурират.
63
1
 
5
 
! Отговори
ГРОБ преди 3 години
Тия крадат по магазините! Кокошкари! Ние не си плюем на ръцете за по-малко от 100 милки....
62
1
 
9
 
! Отговори
Жоро преди 3 години
До Анонимен 56 Между другото снощи в шоуто на Такър Карлсън от 8 часа изнесоха официални данни на Вашингтън Пост за 2019.От полицаи са загинали 367 бели и 236 черни в САЩ.От други черни(не полицаи са загинали над 2000 черни. Но другия факт за който никой не смее да говори в САЩ.При един убит черен цялата чернас маса се вдига на протест под ръководството на Дем.Партия.Ако обаче е убит бял човек в тяхната "(Дем.Преса)" дори не го споменават.Това е днес САЩ след 8 год Обама на власт.
61
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мислех, че и тя е на протестите да граби магазини.
60
1
 
17
 
! Отговори
Наш'те ора преди 3 години
К'во толкова са направили. Минали на шопинг и си прибрали кой каквото намерил. Па нашата за едно кремче за резил пред света стана.
59
1
 
10
 
! Отговори
Отряд Чавдар преди 3 години
Обикновено в България през демокрацията елита е все менте, крадливи индивиди. То не бе Александър Йорданов, министър 10процента,Ахмед Доган, известни велики бизнесмени Галеви, Божков, Лупи, Пеевски, КТБ банка на годината, Суджука, Цецо Апартамента, Киро Гела, Спас Русев ментето и др....
58
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Не е вярно.То виждащ зелени човечета и летящи чинии.
57
3
 
28
 
! Отговори
Питаща преди 3 години
Колко ли други неща е откраднала, освен парфюма, тази дърта, нагла и крадлива комунистическа сврака?
56
17
 
1
 
! Отговори
ГРАД КОЗЛОДУЙ преди 3 години
ХУБАВО ГОВОРИ жената, НЕДЕЙТЕ да Я ОБИЖДАТЕ! ВИЖДАМ ви! ЗНАМ кои СТЕ!
55
0
 
18
 
! Отговори
Рамщон преди 3 години
Крадлата дава съвети....
54
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
с о р о с и т е защо се цензурира? Джордж Сорос не крие,че стои зад редица хора и организации,и е логично те да бъдат наричани с о р о с и. Обидно ли е или е неприлично?!
53
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да има защото белите,които стоят зад Тръмп и са добре въоръжени ще смажат тези ***,терористи и *** от антифа за 1 ден. Ще се приберат скоро иначе нормалните граждани ще въведат ред,защото не може да се позволи вандализъм и хулиганство.
52
1
 
25
 
! Отговори
Киро Х преди 3 години
Много хубав гердан има баба ви Ленче, дали и него е откраднала?! И да, трябва да имаш еврейска школовка, за да бъдеш толкова дебелокож и арогантен, като другарката Поптодорова. Изложи се пред цяла България и цял свят когато я хванаха, че краде, но тя все едно дъжд я вали....
51
0
 
20
 
! Отговори
Додо преди 3 години
Ок, явно това, което говори крадлата на парфюми, е кошер и одобрено от джентълмена с кривия като клюн нос, който се вижда до нея на снимката. Използвам термина джентълмен в доста широк смисъл.
50
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тия са от клуба на евреите и клептоманите.
49
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Гърците имат "Хубавата Елена". Заради Хубавата Елена е избухнала Троянската война.Българите имат "Крадливата Елена". Заради нея избухна международен скандал.
48
0
 
8
 
! Отговори
Ф.С.В. преди 3 години
Има хора, които се възползват от това определени групи население. Винаги има изкушение за такава употреба и злоупотреба, допълни Поптодорова.И КОЙ ГО КАЗВА ТОВА?? КРАДЛАТА НА КРЕМОВЕ ПО ЛЕТИЩАТА!! КАКЪВ ЦИНИЗЪМ БЕЗОЧИЕ И АРОГАНТНОСТ!! ЯВНО СЕ Е ЗАРАЗИЛА ДОКАТО Е БИЛА ДЪЛГИ ГОДИНИ НА ДЪРЖАВНА СЛУЖБА (ПОСЛАНИК) В САЩ
47
3
 
9
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
СССР се разпадна, както и социалистическия блок като цяло и това беше правилно поначало, но САЩ си останаха в ерата на студената война! Управляват се от войнствено настроена върхушка, а президентите им са едни кукли на конци!
46
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Поптодорова, отиди да си вземеш едно Кремче, ако никой не те види в тези размирици :)
45
0
 
23
 
! Отговори
Mister Cro преди 3 години
Какъв невероятно дълбокомислен анализ....по-добре да оди да краде парфюми по летищата, тази работа май й се отдава повече!