Ужасът на пасажерите от иранския самолет, прихванат от американски F-15

Няколко души на борда са ранени
24 юли 2020 18:00, Нели Христова
77
Ужасът на пасажерите от иранския самолет, прихванат от американски F-15
Снимка: YouTube

По-рано днес стана ясно, че американски изтребител е прихванал ирански пътнически самолет над Сирия. Машината F-15 се приближава толкова близо, че хората на полет 1152 от Техеран до Бейрут изпадат в паника. 

Още по темата

За да избегне сблъсък, пилотът на пътническия самолет се налага да свали рязко височината на самолета. Заради рязката маневра няколко души са ранени.

Иранските власти са категорични, че ще повдигнат въпроса пред ООН.

Видео от борда на пътническия самолет показва ужаса, в който изпадат пътниците. Те започват да крещят и да се молят, когато кислородните маски падат. Един мъж лежи на земята, а останалите се опитват да му помогнат. По-късно се вижда как някои от пътниците носят спасителни жилетки. Клипът показва и изтребителя, който се вижда от прозорците на машината.

"Самолетът рязко се качи нагоре, а после слезе надолу. Главата ми удари тавана", казва един от пътниците.

Полет 1152 кацна успешно в Бейрут.

Според САЩ изтребителят F-15 е извършил "стандартна визуална инспекция" на "безопасна дистанция" от 1000 м. Инспекцията била извършена по "международните стандарти". Но пътниците на борда твърдят, че американският самолет се е доближил на 100 - 200 метра от иранската машина. Един от репортерите на националната иранска телевизия се оказва на борда. Той също потвърждава, че военният самолет "е бил прекалено близо и за да избегне сблъсък, пилотът на пътническия самолет е трябвало да промени височината".

Пентагонът тепърва ще обясянва какъв визуален контрол може да осъществи военен самолет, движещ се със скоростта на звука, прихващайки пътнически самолет в полет. И най-вече - какви действия би предприел, ако забележи нещо съмнително.


77
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
6
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Лашкай тея МА Н Г. А ЛИ ве! Били се насрали, аве ако ще и по багажното орделение и илюминаторите ла...йна да се леят, сваляй тая изззззмммммет ча...лма..рска
62
3
 
3
 
! Отговори
Моше Коен преди 2 месеца
Гоим, не си запитайте носа там, където ви не е работа. Отивайте да плачете в статията за QAnon, защото са ултрадесни гиганационалисти и бели супремасисти! Ай вей гоим!
61
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
А защо Иранските медии не покажат видеото, когато брутално с ракета свалиха украинския самолет и избиха всичките пътници и екипажа????
60
0
 
6
 
! Отговори
хммм преди 2 месеца
тоя щеше набързо да прати мъжете при дванадесет 13 годишни девици на небето а жените щяха да се превърнат в камили както е според свещения им КУРан
59
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Много шум за нищо.
58
12
 
19
 
! Отговори
Влади преди 2 месеца
Брей, самоубийците летящи за Сарафово се нас.раха в самолета. Носеха малко бомби и автомати, пътьом за Бейрут. Много са смели, като натискат копчето на дистанционното за бомбата, ама като ги прехванат - пълнят гащите. Смели карабини, докато не попаднат на бял войник - християнин!
57
1
 
14
 
! Отговори
Тео преди 2 месеца
Колкото и цинично да звучи - нищо няма да стане. Кучетата лаят, кервана си върви. Откакто свят светува, правото е на страната на силния. И не зависи дали нещо е морално или не. Но историята има странни начини да си го върне на самозабравилите се - след десетилетия-век-два ще бъдат прилагани същите прийоми върху тях. Винаги е било така и така ще бъде! Малко са държавите, които са успели да издържат теста на времето. Горд съм, че съм наследник на една от тях. Не са малко държавите на тази възраст!
56
6
 
11
 
! Отговори
Handel преди 2 месеца
До Анонимен 46:
Ами елементарно е - българина е меук, мързелив и завистлив. С една дума - тyлyп както правилно го нарчиат някои хора.
55
1
 
14
 
! Отговори
Handel преди 2 месеца
И къде тук го видяха приближаването на 100 метра? Това е цял самолет, не е на баба ти хвърчилото.
54
7
 
4
 
! Отговори
До Антон преди 2 месеца
незнайко, пилота на пътнически самолет никога не получава копие от товарния манифест ама как да го знае това празната ти главица? хехе
53
10
 
10
 
! Отговори
Антон преди 2 месеца
Според информация в иранските медии, капитана на иранския самолет явно първоначално се е заблудил, че Ф-15ката е на израелските ВВС. Знаейки какви пренася в каргото (оръжия) вероятно е направил заключението, че операцията е разкрита и израелеца ще го свали всеки момент. Затова е предприел отчаяния ход с пикирането ниско до земята за да заблуди радара на бойния самолет. За негоев и на пътниците късмет въпросния Ф-15 се оказва американки и са се оттървали само с уплаха и няколко цицини.
52
12
 
15
 
! Отговори
Д.К. преди 2 месеца
Пилота на Ф-15 заслужава адмирации. Държа се абсолютно професионално през цялото време и не се подаде на провокацията след като иранеца насочи самолета си към него. Мисля, че САЩ имат пълното право да отнесат инцидента в ООН.
51
12
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Същият номер какъвто имаше с бахрейнски пътнически самолет на ГълфЕър. Насрещно движещ се краварски бомбандировач без пуснат респондер Гълферският пилот
го вижда в последният момен и предприема жестока маневра като спуска рязко носа за да избегне удара.За стотни от секундата ако беше закъснял с маневрата щяха да изгорят живи. Имаше много ранени пътници които са се озовали на тавана. Та на краварите не им е за първи път да застрашават живота на стотици пътници в пътнически самолет.
50
11
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Гледах видеото. Нагласена мисли работа, т.е - некадърно
49
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
До Чикчоруармандараганд 42

"Tрябвало да изчакат заповед от американците" ??????
Във въздушното пространство на Сирия
------
ракията не прощава май .....
48
2
 
2
 
! Отговори
Мюсюлмани!!! преди 2 месеца
Мани,мани!!!
47
12
 
32
 
! Отговори
Fenb преди 2 месеца
Каква арогантност и двуличие!
За американците е нормално да летят над чуждо въздушно пространство (Сирия) и да "инспектират" пътнически самолети...и от къде накъде? САЩ са упълномощени да инспектират нещо си ли? Или те по "демократичен" начин с пълно незачитане на всякакви закони правят каквото си искат...
46
18
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Е какво толкова стана, че не разбрах ? Нито беше близко изтребителят, нито пък направи опасен заход. Ама Иран ще го изкара като нападение....А родната *** пише и преписва глупости...
45
6
 
9
 
! Отговори
haha преди 2 месеца
До Striker

Гледай Фките, как бързо се изнизват като срещнат руснаците...

https://youtube/results?search_query=%23RussianSu27<!--EndFragment-->
44
7
 
14
 
! Отговори
haha преди 2 месеца
До Антон

Верно е че НАТО се опита да безпокои самолета на Шойгу. Но руснаците просто ги изгониха.
https://youtube/watch?v=-uXOHp70TEk