Тръмп влезе в болница - кашлица и температура или превантивно?

Президентът на САЩ имал леки симптоми на вируса
3 окт 2020 07:00, Ния Христова
91
Тръмп влезе в болница - кашлица и температура или превантивно?
Снимка: БГНЕС

Американският президент Доналд Тръмп е приет във военния медицински център "Уолтър Рийд" в Бетесда, щата Мериленд, по-малко от 24 часа, след като със съпругата му Мелания бяха диагностицирани с коронавирус.

74-годишният Тръмп, който попада в рисковата група заради възрастта си и наднорменото тегло, е с леки симптоми на заболяването и се чувства отпаднал, но е в добро разположение на духа. Лекарите му са поискали настаняването, за да може да получи незабавна помощ, ако е необходимо.

Говорителят му Кейли Макенъни допълни, че държавният глава е работил през целия ден и ще продължи да работи от болницата.

"Отивам в болницата Уолтър Рийд. Смятам, че съм много добре, но искаме да сме сигурни, че всичко ще е наред. Първата дама е много добре", заяви Тръмп чрез видео в "Туитър" малко преди да бъде настанен.  
 
По-рано стана ясно, че Тръмп е приел експериментален лекарствен коктейл от антитела, а лекарят му е дал също витамин D, мелатонин, фамотидин, аспирин и цинк.
Още по темата
 
Началник-щабът в Белия дом Марк Медоус заяви, че Доналд Тръмп проявява леки симптоми на вируса.
 
Медоус допълни, че очаква Тръмп да се възстанови бързо. Според изданието Vanity Fair, което цитира двама републиканци от президентското обкръжение, които твърдят, че състоянието на американския държавен глава се е влошило вчера, като той имал кашлица и висока температура.
 
Вниманието сега е насочено към всеки, който е бил в обкръжението на президента, както и на първата дама Мелания Тръмп, която също даде положителна проба за COVID-19. Новината, че семейство Тръмп са заразени с коронавирус, се появи след като стана ясно, че  Хоуп Хикс - близък съветник от администрацията, е заразена.
 
Разпространяващо се огнище на вируса в Белия дом би могло да засегне изпълнението на ключови за страната дейности. При невъзможност Тръмп да изпълнява функциите на поста си вицепрезидентът Майк Пенс ще поеме ръководството. Пенс е дал отрицателна проба за COVID-19.
 
Тестът на коронавирус на държавния секретар на САЩ Майк Помпейо също е отрицателен. 
 
Байдън, който по-рано тази седмица беше в контакт с Тръмп по време на дебати относно предизборната кампания, е дал отрицателна проба за вируса в петък.
 
Кандидатът на демократите пожела на президента бързо възстановяване и също каза, че се надява случилото се да напомни на хората, че трябва да се спазват правилата за социална дистанция. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
72
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До istina"Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла."Що си мислиш че Тръмп е против тези идеи? До сега всичките му политики са били в подкрепа на черните и евреите и за унищожаване на белите. Същото като плана на Калерги.
71
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До ПРЕВРАТ В САЩИ защо юдомасоните ще свалят най-еврейския президент в историята?
70
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Пускат 5G мрежата, за да може да се отговори адекватно на необходимостта от бърза обмяна на данни , породена от условията, наложени от коронакри зата.?!??
69
0
 
2
 
! Отговори
ПРЕВРАТ В САЩ преди 3 години
това е юдо-масонски преврат !!!Тръмп с жена си е арестуван в някаква боенна база в САЩ !от там или ще излезе пречупен или мъртъв - ужким е умрял от КОВИД !човечеството го очакват 300 а може и повече години юдо-масонска тъма и терор !!!
68
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
може сега да пробва онова с вкарването на дезифенктанти и светлина в тялото което предлагаше преди време
67
4
 
1
 
! Отговори
istina преди 3 години
Няма да се плашите кoмyндeтa, Тръмпи ще оздравее и ще ви разкаже играта на всичките :)))) Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла. Санкции ще има, интересува ни М-у-н-ч-о и чичка-тиквата какво е обещавал на СССР мутрите !
66
1
 
4
 
! Отговори
TRUMP преди 3 години
Имам чувството, че сме като в Германия при възхода на национал-Социализма. Организирани банди по улиците тероризират другомислещите , унищожават сгради и нападат хора."Световна революция", пак.
65
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
НЕма вирОс
64
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Белина не ли е пил
63
4
 
5
 
! Отговори
Тръмп 1946-2020 преди 3 години
Звучи по-добре от Тръмп 2020 :)
62
1
 
1
 
! Отговори
Днес Тръмп преди 3 години
Утре байгън.
61
4
 
9
 
! Отговори
баба мара преди 3 години
господ си знае работата всеки си плаща на този свят
60
8
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма да се плашите кoмyндeтa, Тръмпи ще оздравее и ще ви разкаже играта на всичките :)))) Идеите на маркузе и калегри отиват в кaнaла.
59
9
 
4
 
! Отговори
:) преди 3 години
Циркове и то жалки. Разклати му се столчето, излязоха някакви записи на Меланийка и хоп.... разболяха се от новия страшен грип. Сега простите домакини в Америка ще точат ред сълзи, ред сополи.
58
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Няма страшно, на крака ще го изкара и след изборите ще е излекуван за втория мандат.Няма лош ПР.
57
11
 
7
 
! Отговори
Християнин преди 3 години
моля се за Вас - Тръмп Велики, трябва да победите Био Оръжието на Китайските Атеистични К0мундета и васалите им в Брюксел!! Те желаят Смъртта Ви!
56
8
 
2
 
! Отговори
Пентагон преди 3 години
в Пълна Готовност сме Пекин да вкуси Американският Атом, ако не се случи с Президент Тръмп!
55
9
 
9
 
! Отговори
Наблюдатели от ЕU преди 3 години
Тръмп бързо ще се възстанови, ако получи белина в *** си.
54
4
 
2
 
! Отговори
ШИЗО-Чеферин преди 3 години
Джордж Буш-Младши и Джон Макейн бяха ЕВОЛЮИРАЛИ ПРОБЪЛГАРСКИ Републиканции ни вкараха в ЕВРОПА и НАТОБарак Хюсеин Обама беше назначен за Президент на САЩ от ТУРЦИЯ и Саудитска АрабияВ дебатите срещу шефката на НОБЕЛИСТА Хилъри Клинтън,чичо Доналд Тръмп сподели:ЗАБРАВИХМЕ ЗА СТАРИТЕ СИ СЪЮЗНИЦИ ТУРЦИЯ и САУДИТСКА АРАБИЯ а те трябва да бъдат много по висша раса от новобранците в Източна Европа и бившия СССР а Башар Асад щял да завладее Азия и Африка за ПутинЕвропа закрива Словения след
53
0
 
17
 
! Отговори
Нищо странно преди 3 години
Интересно е ча само нашия Бойко държи фронтаЕ, Бойко си е бичме отвсякъде. Каратист, футболист, тенисист. Не пие, не пуши. И от малък филиите с мас са му укрепнали имунитета.