Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати
Обновена: 4 ное 2020 07:50 | 4 ное 2020 06:40, Елка Василева
274
Кой ще е победителят? Засега Байдън води пред Тръмп
Снимка: БГНЕС

Републиканецът Доналд Тръмп побеждава демократа Джо Байдън в Охайо, който е един от най-важните се колебаещи щати. Прогнозата е на телевизия Фокс нюз, предаде Ройтерс.

Охайо се смята за много показателен за избирателните нагласи в САЩ и победителят в този щат обикновено печели и президентските избори.

Според телевизията Тръмп печели също така в Тексас и Флорида - два щата от ключово значение за неговото преизбиране.

Президентът обаче губи от съперника си Джо Байдън в Аризона, където победи на изборите през 2016 г. Кандидатът на Демократическата партия постига победа и в Хавай.

Никоя друга голяма американска медия не е потвърдила още прогнозите на Фокс нюз.

Байдън спечели в смятания за колебаещ се щат Аризона, който осигурява 11 гласа в избирателната колегия, съобщи по-рано телевизия Фокс нюз, цитирана от ТАСС. <епубликанците са победили в Аризона на всички президентски избори от 2000 г. Последният демократ, спечелил в югозападния щат, бе президентът Бил Клинтън през 1996 г.

По данни на Фокс нюз Байдън вече си е осигурил подкрепата на 223 членове на избирателната колегия, която официално избира американския президент. Президентът републиканец Доналд Тръмп засега има 148 електори.

За победа в 538-членната избирателна колегия са необходими 270 гласа.

Надпреварата е оспорвана, като се изчакват резултатите от редица колебаещи се щати, които обикновено решават изхода от президентските избори в САЩ.

Кандидатът на демократите за президент на САЩ Джо Байдън засега води пред президента републиканец Доналд Тръмп със 192 срещу 114 гласа в избирателната колегия, предаде Франс прес по-рано към 6 ч. бълг време.

Около 7 часа българско време обаче Байдън увеличи преднината си на 205 гласа при 132 за Тръмп, посочва CNN.

До момента никой кандидат не е успял да отнеме щат, спечелен от противниковата партия преди четири години.

Тръмп обаче изглежда печели в ключовата Флорида и води в няколко други спорни щати. Това прави изхода от надпреварата много неясен, въпреки че Байдън водеше убедително в националните проучвания.

Още по темата

Според допитвания кандидатът на демократите води в щата Айова (с шестима електори), където президентът републиканец победи през 2016 г. Тръмп обаче има преднина в по-големи спорни щати като Пенсилвания (20), Охайо (18), Северна Каролина (15) и Уисконсин (10), предаде БТА.

Демократическата партия запазва и дори затвърждава мнозинството си в Камарата на представителите, съобщиха телевизиите "Фокс нюз" и Ей Би Си, предаде Франс прес.

Демократите ще спечелят четири или пет допълнителни места. В момента те държат 232 от 435 места в долната камара на американския Конгрес. Републиканците контролират Сената.

Американските медии призовават за предпазливост и не бързат да правят заключения за президентския вот на фона на стресираното от пандемията население и рекордно големия брой предсрочно гласували.

Първоначално фондовите пазари регистрираха ръст, очаквайки победа на демократа и бързо приемане на голям план за стимулиране на пострадалата от пандемията от новия коронавирус американска икономика. Впоследствие обаче ентусиазмът на инвеститорите се охлади, след като стана ясно, че изходът от надпреварата все още не е решен.

Рекордните 102 милиона американци гласуваха предсрочно в условията на пандемията от новия коронавирус - като дял това възлиза на 73 процента от всички избиратели преди четири години. В изборния ден, вторник, по места се завиха дълги опашки от желаещи да гласуват въпреки опасенията от коронавируса в една страна, където той причини смъртта на над 230 хиляди души

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


274
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
227
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Какво стана бе, реднеци?Тръмп, а?Хахахахахахахохоооо
226
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Байден водел.. Какви са тия сензационерски заглавия?Води единствено от гледна точка на щати, в които преброяването е приключило, но не и от гледна точка на това колко електрорялни точки дават останалите щати и кой се очертава да ги вземе.Резултатът ще се сведе до Пенсилвания, Мичиган и... може би Уисконсин.С Пенсилания нещата са доста странни. Тръмп води с бая, но същевременно само 64% от гласовете са преброени.Най-вероятно там ще има опит за измама в полза на Байден.
225
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен Последна вест от Канада - ТРЪМП ! Следва ,рев ,черен расизъм и ксенофобия ,истерии . Демократи ,сър !
224
2
 
2
 
! Отговори
И преди 3 години
Дядо Дони или дядо Джони
223
0
 
0
 
! Отговори
Разликата преди 3 години
Пак стана 12
222
0
 
21
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
Джендери, либерасти, сороцоиди и педрасти, ревете неутешимо. Новият президент е бай Тръмп.
221
1
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 3 години
Минимална победа за Тръмп и малка гражданска война биха били най-добрия резултат според мен.Но Америка НЕ трябва да пострада сериозно-Светът още не е готов да живее без нея,а и жълтурите напират.
220
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 256Честноказано, не са. Резултатите са мнгооблизки до предните. Демократа печели популярния вот, но губи по гласове, Търмп пак си остава и се запзва съащта риторика от 2016-а насам.
219
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До бай СтавриЩе видим, може и да спечели оранжевия вожд, може и по възрасния от него Джо, все ми е тая, не говорим за Джон Кенеди че да се пеним толкова :))
218
9
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До НЕКОЙ"мичиган и Пенсилвания печели Тръмп. Просто не са обявени резултатите"Не печели. 20 пъти е писано, защо не е сигурна победата му, когаот стане върпос за Мичиган И пенсилвания. Защо не тръби всяка медия, че печели Тръмп, ако е спечелил вече?
217
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 250Тръмп по време на цялата си кампания говореше,че в САЩ вече няма свобода на словото,и че това е много опасно за страната. Американците вече и те го осъзнаха.
216
4
 
10
 
! Отговори
бай Ставри преди 3 години
Трумп спечели Охайо. Това е щатът , който "показва" кой ще е новия президент във всички избори до сега. Така че Трумп е новия стар президент на САЩ.
215
2
 
16
 
! Отговори
Терсенето преди 3 години
На Доналд Тръмп, типично по гьобелсковски методи му играха мръсно. Какъв ли джендърски вой ще настане ако победи?
214
0
 
6
 
! Отговори
НЕКОЙ преди 3 години
В Джарджия, Северна Каралони, мичиган и Пенсилвания печели Тръмп. Просто не са обявени резултатите. Взема по-голям електорален вот и отнася Бидон като вятър.....Следете по CNN. Имат си чудесни графики.
213
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 249От личния си опит, ще кажа едно. Не е проблем, ако се движиш бавно. Проблем е, ако спреш. Тук обаче всички са големи бързаци, много са уми, бързи, смели и красиви. И си личе, де!
212
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Имало е измятане на 1 - 2 електори, но не и на цялата комисия. Все пак има щати с 30 -50 членни комисии. Хората не искат да бъдат линчувани!
211
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Twitter блокна Тръмп (свобода на словота, ама не точно), защото публикуваше, че Байдънт щял да "открадне" вота.
210
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До Анонимен 230Щом казваш :)) До последния момент ще се чака, може и някой да направи шашма, не е първия, катко и последния случаи в човешката история :))) В Калифорния може да живеят 70 милиона, но в Оклахома да са 8, няма разлика, всеки щат трябва да се уважи :) За нас е малко непонятно това, самия аз ми трябваше време да го разбера :)
209
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Браво САЩ, Тръмп е отново президент на САЩ.
208
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Така - Мичиган и Пенсилвения нищо яма да кажат, поне до утре, а сега цял сявт ще ги гледа в ръцете.Успех и дано спечели вашия кандидат!