До колко Мъск вярваше в Tesla, която го направи най-богатият в света?

Изпълнителният директор на SpaceX детронира Джеф Безос от първото място
8 яну 2021 18:51, Петя Славова
47

Пренареждане на върха при най-богатите - най-заможният човек в света вече е Илън Мъск. Той измести изпълнителния директор на Amazon Джеф Безос.

Илън Мъск разказва една шега по време на мотивационна лекция през 2013 година, която по-късно, по ирония на съдбата, се оказва невярна.

"Чухте ли смешката за човека, който е направил малко пари в космическата индустрия? Е, той започна с много пари", каза тогава той, цитиран от Bulgaria ON AIR.

А днес цената на акциите на Tesla се повиши толкова, че го изстреля на върха в класацията на Bloomberg. Изпълнителният директор на SpaceХ притежава състояние, оценено на 188,5 милиарда долара.

Преди това първото място беше за Джеф Безос, чието състояние е с 1,5 милиарда долара по-малко. Той беше на върха от 2017 година. Двамата милиардери са конкуренти и в космическата надпревара. Акциите на Tesla отбелязаха ръст от 743% през миналата година с 499 550 доставени коли. Самият Мъск е изненадан от успеха.

"Толкова съм горд, че екипът на Tesla постигна този важен етап. В началото на Tesla мислех, че имаме 10% шанс да оцелеем изобщо", коментира той.

А в историята на милиардерите няма по-драстична промяна от тази на Мъск. За една година инженерът, роден в Южна Африка, забогатя с над 165 милиарда долара и стана най-бързо забогатяващият човек.

Най-богатите 500 хора в света са спечелили рекордните 1,8 трилиона долара към общото си нетно състояние през миналата година.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
38
0
 
0
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
И до дървените философи да поясня само за едно от големите излагации на Никола ви (мега професора и учен който е бил ултра зле по Физика в разцвета на знанията си) нарекал е Рентгеновите лъчи X-rays и затова в английско говорящите държави още си дрънкате X-rays навсякъде е Рентген. В атомните електроцентрали се измерват в Рентген. Не отричам че Тесла не е измисля някои неща но учен да го наричат е смешно.
37
0
 
0
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Бай Найлон първо да спре да ползва името на най-гениалният учен, живял някога на тази планета, Никола Тесла.Ох боже виш овцете да не изпадат лозето. Н. Тесла никога не е бил учен а електрон инженер и е един от първите защото тогава започва електрифицията на света(запада). Кажи ми един научен документ от Тесла електричаря. Също си е преписва и изобретения които не са негови. Звеми се образовай ***.
36
0
 
1
 
! Отговори
Въй Въй Въй преди 3 години
Tesla Motors е финансирана от NASA както и SpaceX най вече. Няма тесли няма месли ако не бяха решили да му дадат едно рамо. Сега щеше да е най умният беден предприемач Найлон Вгъз.
35
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Мъск и безос са едни балони, които скоро ще се спукат, типична куха икономика, без покритие - по американски.
34
0
 
2
 
! Отговори
българин преди 3 години
Не знам какво бъдеще има колата Тесла. Халал да са му милиардите на Илън, и да си ги харчи с кеф и здраве!Обаче, електрически автомобили се опитват да произвеждат още от 19-ти век!Да, те вървят. Да, има и напредък, или прогрес.Ама всичко върви така тромаво, ресурсите са скъпи...
33
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Тесла е много надценена, ще бъде най- богат временно.
32
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Безспорно Мъск е гениален визионер и иноватор. Вярвам, че има какво да даде на света още. Той с един замах тотално промени автомобилната индустрия, но старите "кучета" в този бизнес се осъзнах и започнаха да наваксват изоставането. Особено немската авто индустрия. Германците са гениални инженери и няма да се дадат толкова лесно. А да не забравяме Японците. Така, че скъпотията на акции на Тесла в следствие на напечатаните нови пари едва ли ще е трайна....
31
1
 
4
 
! Отговори
Solar Power преди 3 години
До Край - Колко си далече от истината .... :) Има поне още 3 компании с които работи НАСА и които също ще имат кораби. Боинг е доста напред. Относно колите има сигурно над 100 компании които правят електрически коли включително и в Европа.Надъхал си се конспиративно но това както винаги е грешно :)
30
1
 
3
 
! Отговори
гост преди 3 години
Там е проблема , че вече и комунистите не могат да им ги вземат ! Тези хора вече не зависят от една държава , те работят на планетарно ниво ! Можеш ли да направиш "революция" едновременно в цял свят ? Ами не , за съжаление на русопитеците !
29
4
 
3
 
! Отговори
Мая Безпартийная преди 3 години
Да станем комунисти и да им вземем всичко! И двамата в Сибир рубит дерева!
28
6
 
4
 
! Отговори
Край преди 3 години
И аз мога да давам съвети как се става богат след като господарите на света са ми приватизирали космическата програма на НАСА и буквално забраняват производството на други коли освен тези дето правя аз
27
4
 
2
 
! Отговори
Тоест: преди 3 години
Дадохте им да ядат 600 милиона от децата без да си ги платят и още милиарди от другите сфери! Станаха нагли, искат да ядат още и още!Няма безплатен обяд господа!Глави ще летят!
26
6
 
4
 
! Отговори
Тоест: преди 3 години
"Българинът щял да стане достоен гражданин на света, когато се научел да плаща за това, което получава".Верно ли? Ние ли? И защо десет пъти над пазарната цена!САЩ загубиха войната във Виетнам, Джак сега е мъртъв, заради войната му срещу България, както и Кенеди въпреки добрите му страни водеше несправедлива война срещу Виетнам, обаче не Виетнам го уби .... Сакскобургите господари бяха ...
25
3
 
1
 
! Отговори
Тоест: преди 3 години
Тоест глей сега - не че Виетнамката не можела да качи и детето и прасето в лодката, но САЩоамериканците искали прасето да го изядат. Детето си ще убие, но няма да им даде на тия да ядат за Виетнамска сметка без да плащат!
24
2
 
2
 
! Отговори
Мафия3 преди 3 години
Линкълн Клей разказва история от Виетнам!Виетнамка трябвало да се качи в лодка - носи прасе и бебе! Линкълн казва: на лодката не може да вземеш и двете!Тя изхвърля бебето в реката!Сащоамериканците скачат и казват луда ли е тая бе?Тя отговаря: Винаги може да ми направят друго бебе, а прасето в момента ми е по-важно! За разплод ли е за какво ли кой знае! Или по-скоро ще умрем, ама ще ядете ***.
23
3
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли к'во? преди 3 години
Правя я умишлено тая грешка и ще си платя за нея само и само да им счупя техния цикъл, а нямам право! Това е последната ми намеса! Няма да уважа техните вярвания и ще умират бащите!
22
5
 
0
 
! Отговори
Знаеш ли? преди 3 години
На въпроса християни срещу езичници има един отговор? А кои са християните? И защо те наричат другите езичници. Тоест според християните всички останали не са прави, а и Адолф Хитлер е мислел така за останалите европейски народи! И тук им казах, че ще напиша книга за ползата от "езическите" вярвания - но няма да го направя считайте го за грешка, тия ***.и са ни вкарали в цикъл на жестокост и кръвопролитие нямащо аналог. Египтяни, еврей, палестинци да духат!
21
0
 
4
 
! Отговори
petroff преди 3 години
Поздравления! Само 2 грешки в 1 заглавие.
20
0
 
5
 
! Отговори
Хьйгуцйжи преди 3 години
Трябва да ви редуцира Бил Гейтс неграмотници! Едно заглавие не можете да напишете без грешка!
19
0
 
2
 
! Отговори
Цкжкжкжкжк преди 3 години
В случая се пише доколко, слято! Пумпали къде сте учили?!?!?