Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ

Разследването на случаите се превръща в приоритет
27 фев 2021 22:05, Нели Христова
173
Експерти: Тайно оръжие с микровълни стои зад атаките над агенти на ЦРУ
Снимка: БГНЕС

Марк Полимеропулос е бивш агент на ЦРУ, който става жертва на мистериозно руско оръжие, използващо микровълни срещу противника. Съществуването му не е доказано, а мистерията тормози както ЦРУ, така и Департамента за сигурност от години. Но сега все повече експерти са категорични, че щетите, нанесени върху Полимеропулос са именно резултат от оръжие, използващо микровълни.

Още по темата

Агенти на ЦРУ са били нападани с мистериозното оръжие в Куба, Китай и Москва. Разбира се, правителството на САЩ не е потвърдило категорично, кой стои зад атаките, но настоящи и бивши служители вярват, че именно Русия стои зад нападенията. Руското правителство отказва коментар за CNN.

Микровълните повлияват на баланса, зрението и слуха на Полимеропулос. Болката така и не изчезва напълно.

"От този ден, нататък, имам главоболие всеки ден, всяка нощ. Никога не изчезва", казва бившият агент пред CNN. Налага се Полимеропулос да се пенсионира преждевременно. Като офицер, служил в Ирак, Сирия и Афганистан, той трудно се примирява с факта, че нещо невидимо го е изкарало от строя.

"По-добре да ме бяха застреляли. Но това е невидима рана. Ако ме бяха застреляли, щях да мога да докажа на хората, че съм атакуван. След случилото се в Москва, медиците в ЦРУ не ми повярваха", обяснява агентът. Той трябва да се бори, за да получи специално лечение и едва този месец терапията му приключва - близо три години след онази травмираща нощ в Москва.

"Когато ми дадоха диагнозата, в която пишеше, че имам травматично увреждане на мозъка, очите ми се напълниха със сълзи", споделя Полимеропулос. Близо 40 служители на американското правителство са изпитали симптоми, подобни на неговите. През 2017 г. САЩ се налага да прибере дипломатите си от Куба, тъй като атаките са прекалено чести. Наскоро разсекретен доклад на ЦРУ сочи за "системен тормоз", в разследване на администрацията на Тръмп.

Сенаторът Джийн Шийн се бори да получи справедливост и медицинска грижа за жертвите на тези атаки: "Ако не потърсим отговорност от онези, които стоят зад това, атаките ще продължат. А това представлява риск за сигурността на САЩ", категорична е тя.

Според документи на тайните служби на САЩ, Русия разработва подобно оръжие от десетилетия.

Бил Бърнс, номинираният за ръководител на ЦРУ от новия президент на Америка Джо Байдън, заяви преди дни, че негов приоритет ще бъде да се стигне до дъното на тези нападения. 

"Преди атаката връзката ми с ЦРУ бе чиста любовна афера. След това - развод", казва Полимеропулос.

За първи път тази година ЦРУ създаде екип, който ще разследва атаките и ще реагира при бъдещи такива инциденти.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


173
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
1
 
0
 
! Отговори
Маймуни преди 3 години
Направиха ни на яйца на очи ковид вика ваксинирай се а на руснаците секретното уръжие щъка по улиците и дрънка квото си знае не знае и т.н щото папата си пойграл на политика със здравето на хората, в следствие на това и те се взели за хора и преебали други хора на ония хора дето бяха на ОНЯ дето е ама не е той щото той не може да е поради това че неможе да е така щото на ония не им харесва на тия също и то станало харесва ми неми харесва. Тая квантомта физика не беше за невръстни или изпростели.
139
0
 
3
 
! Отговори
Карлсон от покрива преди 3 години
Боли го ***! Не главата! Да беше "минал" към талибаните-щяха да го лекуват..
138
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
ЦРУ са причинили невъобразими неща на незнаен брой жертви така, че много се радвам, че най-накрая и вас ви подкараха с вашите методи. АДМИРАЦИИ!!!
137
0
 
4
 
! Отговори
NEW WORLD WORDER преди 3 години
Много малко време остава на феодалните *** да извършват престъпления срещу човечеството, защото в 21-ви век Цивилизованият свят ще ликвидира феодализма като обществено-политически строй и това ще стане чрез космическа война.
136
2
 
8
 
! Отговори
да ходи на разходки преди 3 години
много сънища сънувал тоз агент,много
135
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Баси тъпотиите. Някакви от ЦРУ ги боляло главата и българска медия публикува статия по въпроса. Нещо за тайните служби на Занзибар няма ли?!?
134
1
 
12
 
! Отговори
адв.Павел Пенев преди 3 години
На това заболяване името е параноя.
133
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Tайно оръжие с кафeви съчинени доноси използват християно-фашистите в България. Службите си останаха все толкова некадърни както и по време на комунизмо-фашизма в България. Мдааа... при нас и такова понятие има!
132
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
"Руското правителство отказва коментар за CNN" ами освен да им се изсмеят на висок глас какво друго им остава да кажат....
131
0
 
4
 
! Отговори
Тук не е мястото... преди 3 години
Ама да си изясним няколко неща - относно "инцидентите" с ония двамата - всички знаете, че съм бил аз, обаче нямате доказателства. Даже и коствени. Сега ако разгледаме действията и постъпките на горепосочените лица ще разберете защо аз нали леко злорадствам, че са си намерили каквото са търсели, обаче все ви е на устата, че съм бил аз. Даже и да съм бил аз - нямате никакви доказателства и мога да ви обвиня за злоупотреба със служебно положение.
130
4
 
16
 
! Отговори
идетрибунал преди 3 години
Какво престъпление,какво варварство,напълно в стила на руските канибали!Едно въпросче-защо вашингтонските миролюбци и човеколюбци не споделят челният си опит от базата в Гуантанамо!Факти бол,но писания у нас йок!ДО НЕЗАВИСИМИТЕ ПИСАЧИ!ИМА СВИДЕТЕЛИ,КОИТО ЗНАЯТ И ПОМНЯТ НА КАКВО Е БИЛ ПОДЛОЖЕН СЕРГЕЙ АНТОНОВ В ИТАЛИАНСКИЯТ ЗАТВОР ПО АМЕРИКАНСКИ ТЕХНОЛОГИИ...НО НИЕ ПЛАЧЕМ ЗА НЯКАКЪВ СИ АМЕРИКАНСКИ САТРАП УБУВАЛ ХОРА В ИРАК,СИРИЯ,АФГАНИСТАН!ЗА КУЧЕТО,КУЧЕШКА.....
129
3
 
17
 
! Отговори
Безобразие ! преди 3 години
Ама как може ?Да притесняват американските агенти в Русия .Това е тормоз на работното място !Сега Юесей ще подадат жалба в европейския съд по правата на човека .
128
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
До 144 АнонименХайде не се напъвай толкова нежен другарю, че току виж от напъване се испуснеш тука и развалиш въздуха
127
3
 
21
 
! Отговори
Нищо лично преди 3 години
А *** какво е търсил пишман агента в Москва ?Ако беше нормален турист който разглежда града нищо нямаше да му се случи. Нали ?
126
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Положението е "Крадеца вика дръжте крадеца"
125
20
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Днес.Ру с нова доза русофилска пропагадна.Микровълнова технология? Какъв напредък за държава , която не може да направи дори един тостер...Хвала на редакторчетата от днес.РУ!
124
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Всяка не изличима болест е Руско оръжие
123
3
 
13
 
! Отговори
български агент преди 3 години
И аз имам едно такова "оръжие" в кухнята, топля си манджата в него. Не съм се сетил че мога да убивам хора с него иначе досега да съм го използвал срещу комшията.
122
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Русия строи най-голямото морско пристанище в Европа. Руската компания Трансмашхолдинг или ТМН International купи и стана собственик на норвежкото предприятие Bergen Engines, произвеждащо и поддържащо високотехнологични дизелови и газови корабни двигатели по лиценз на Ролс Ройс. Ето това са факти, а не фантазии на агенти.Но и тук агентите не дремят. За да не ги обвинят, че даром получават заплата си, те твърдят, че Трансмашхолдинг е компания на приятели на Государя Путин.
121
1
 
15
 
! Отговори
пецата преди 3 години
провери и шпионката може това оръжие което ти е нанесло травма на главата да ти е разширила и задния отвор