САЩ обмислят: Анти COVID дистанция не 2, а 1 метър

Училищата са под натиск да отворят възможно най-скоро
15 мар 2021 08:53, Елка Василева
9
САЩ обмислят: Анти COVID дистанция не 2, а 1 метър
Снимка: архив, БГНЕС

САЩ обмислят скъсяване на препоръчителната дистанция между хората в борбата с COVID-19. Водещият експерт Антъни Фаучи заяви, че в момента се разглеждат резултати от ново изследване и скоро може да се стигне до прилагане на различна мярка.

В момента препоръчителната дистанция е около 2 метра, но по данни от проучване от медицински център в Масачузетс няма съществена разлика в случаите на COVID-19 в училищни системи, в които се спазва около два метра дистанция и такива, които спазват около един метър.

Още по темата

Фаучи отговори утвърдително на въпрос на Си Ен Ен дали данните означават, че по-малката дистанция в някои случаи е достатъчна.

Дистанцията от два метра в момента се използва на глобално ниво, като заедно с носенето на маска и редовното миене на ръце се приема за една от работещите мерки при справянето с пандемията.

Една промяна в изискването може да улесни училищата, които са под натиск да отворят възможно най-скоро. Това също може да помогне на бизнеси и на спортни арени, които търсят варианти за реорганизация на пространството си.

САЩ са страната с най-много смъртни случаи от COVID-19, но през тази години се забелязва спад на починалите от вируса. Тенденцията заедно с информации за милиони ваксинирани е обнадеждаваща за Фаучи.

Водещият експерт също изрази учудване от допитване, показващо, че голяма група от гласувалите за бившия президент Доналд Тръмп не искат да се ваксинират.

За Ен Би Си Фаучи критикува за пореден път политизирането на теми за здравето.

Самият Тръмп призова наскоро пред консервативна аудитория всеки да се ваксинира, но той не участва в кампания с други президенти, призоваващи към ваксинация. Фаучи определи това като „озадачаващо.“

За експерти, цитирани „Вашингтон пост“, въпросът дали САЩ ще достигнат „стаден имунитет“ посредством ваксини поражда притеснения. За това е необходимо между 75 и 85 процента от населението да бъде ваксинирано.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
1203956 преди 3 години
Коя лаборатория ще произведе новият щам?
4
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
Да ги отварат училищата, че не могат да промиват мозъците на децата и ще стане лошо
3
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То всеки си има лично пространство дори да няма обявено да се спазва дистанция ще е малко глупаво да отидеш до някой влюбени и да се допреш до тях а улицата да е пуста.
2
0
 
5
 
! Отговори
Бог Македон преди 3 години
Абе..може би наистина македонец е открил Америка...или усраинец.
1
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 3 години
То 1 м е личното пространство така или инъче. Мушмули!