Спряха търсенето на оцелели под рухналата сграда в Маями

Причината е тропическа буря, приближаваща Флорида
4 юли 2021 07:34, Ния Христова
4
Спряха търсенето на оцелели под рухналата сграда в Маями
Снимка: БГНЕС
Прекратена е операцията по търсене и спасяване на мястото на срутването на жилищна сграда в Сърфсайд. Причината е разрушаване на останките от сградата, съобщи в събота на пресконференция ръководителят на окръг Маями - Дейд Даниела-Левин Кава, предаде БГНЕС.
 
"Работата по търсене и спасяване ще трябва да бъде спряна, докато се извършва подготовка за събарянето на сградата. Ние сме в очакване на инструкции от инженерите", каза тя.
 
Решението за разрушаване на сградата е взето заради тропическа буря, приближаваща се към Флорида. Има опасения, че бурята може да доведе до срутване на силно нестабилна оцеляла част от блока в спасителната зона.
Още по темата
 
"Наистина се надяваме, че можем да извършим разрушаването преди бурята. Разбира се, ние също се надяваме, че бурята ще тръгне в друга посока, но се движим възможно най-бързо", каза Кава. 
 
Тя отбеляза, че властите очакват да започнат разрушаването в неделя, но точната дата все още не е определена. Ръководителят на окръг Маями-Дейд също добави, че в момента властите не смятат за необходимо да евакуират хора от близките сгради във връзка с предстоящото разрушаване на останалата част от къщата.
 
Многоетажна жилищна сграда в Сърфсайд близо до Маями частично се срути през нощта на 24 юни. Потвърдени са 24 смъртни случая. Съдбата на 121 души остава неизвестна.  

4
Още от САЩ
Доналд Тръмп е един от най-лошите президенти в цялата история на САЩ
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Нямам думи направо. Пада сграда сама , даже и трус няма. То има симптоми това да се случи, слягания , пукнатини и тн, то не става ей така. После повече от седмица немогат да разчистят. Това даже и у нас няма да се случи. Закривай страната на некадърниците.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Значи първо ще гръмнат още няколко десетки тона бетон, а после ще търсят още оцелели, тей ли? Най-великата държава в света е по-зле и от нас ве
2
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 4 седмици
На език какъв в първото изречение словоредът е? "Наистина се надяваме, че можем да извършим разрушаването преди бурята. Разбира се, ние също се надяваме, че бурята ще тръгне в друга посока, но се движим възможно най-бързо". Защо този текст е преведен с Гугъл Транслейт? Кога г-жа Каква си смени пола и от ръководителка стана ръководител?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 седмици
Удивителна неефективност. Десет дни разчистват развалините, а 121 души най-вероятно остават под тях. Намериха оправдание и спряха търсенето на оцелели.