Спряха търсенето на оцелели под рухналата сграда в Маями

Причината е тропическа буря, приближаваща Флорида
4 юли 2021 07:34, Ния Христова
4
Спряха търсенето на оцелели под рухналата сграда в Маями
Снимка: БГНЕС
Прекратена е операцията по търсене и спасяване на мястото на срутването на жилищна сграда в Сърфсайд. Причината е разрушаване на останките от сградата, съобщи в събота на пресконференция ръководителят на окръг Маями - Дейд Даниела-Левин Кава, предаде БГНЕС.
 
"Работата по търсене и спасяване ще трябва да бъде спряна, докато се извършва подготовка за събарянето на сградата. Ние сме в очакване на инструкции от инженерите", каза тя.
 
Решението за разрушаване на сградата е взето заради тропическа буря, приближаваща се към Флорида. Има опасения, че бурята може да доведе до срутване на силно нестабилна оцеляла част от блока в спасителната зона.
Още по темата
 
"Наистина се надяваме, че можем да извършим разрушаването преди бурята. Разбира се, ние също се надяваме, че бурята ще тръгне в друга посока, но се движим възможно най-бързо", каза Кава. 
 
Тя отбеляза, че властите очакват да започнат разрушаването в неделя, но точната дата все още не е определена. Ръководителят на окръг Маями-Дейд също добави, че в момента властите не смятат за необходимо да евакуират хора от близките сгради във връзка с предстоящото разрушаване на останалата част от къщата.
 
Многоетажна жилищна сграда в Сърфсайд близо до Маями частично се срути през нощта на 24 юни. Потвърдени са 24 смъртни случая. Съдбата на 121 души остава неизвестна.  

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
4
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Нямам думи направо. Пада сграда сама , даже и трус няма. То има симптоми това да се случи, слягания , пукнатини и тн, то не става ей така. После повече от седмица немогат да разчистят. Това даже и у нас няма да се случи. Закривай страната на некадърниците.
3
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Значи първо ще гръмнат още няколко десетки тона бетон, а после ще търсят още оцелели, тей ли? Най-великата държава в света е по-зле и от нас ве
2
0
 
0
 
! Отговори
House M.D. преди 2 години
На език какъв в първото изречение словоредът е? "Наистина се надяваме, че можем да извършим разрушаването преди бурята. Разбира се, ние също се надяваме, че бурята ще тръгне в друга посока, но се движим възможно най-бързо". Защо този текст е преведен с Гугъл Транслейт? Кога г-жа Каква си смени пола и от ръководителка стана ръководител?
1
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 2 години
Удивителна неефективност. Десет дни разчистват развалините, а 121 души най-вероятно остават под тях. Намериха оправдание и спряха търсенето на оцелели.