Мъж уби журналист и рани друг по време на репортаж във Флорида

След това нападателят застреля 9-годишно момиче и е ранил майка му
23 фев 2023 16:01, Йоана Цонева
28
Мъж уби журналист и рани друг по време на репортаж във Флорида
Снимка: БГНЕС

Въоръжен мъж откри стрелба по двама телевизионни журналисти по време на репортаж за убийство близо до Орландо, Флорида. Единият журналист е убит, а другият е ранен. След това нападателят е прострелял смъртоносно 9-годишно момиче и е ранил майка му в близкото жилище, съобщиха властите, цитирани от Ройтерс.

Заподозреният, идентифициран като Кийт Мелвин Моузес, на 19 години, е бил арестуван малко след нападенията на около една пресечка разстояние в предградието на Орландо Пайн Хилс, съобщи шерифът на окръг Ориндж Джон Мина.

Моузес беше задържан като заподозрян и за двете нападения и беше официално обвинен в убийството часове по-рано на жена на около 20 години, стрелба, която двамата журналисти са отразявали, когато са били нападнати, каза Мина.

Шерифът описа двамата журналисти като репортер и фотограф на централната кабелна телевизия на Флорида Spectrum News 13, която е собственост на Charter Communications.

Още по темата
Нито една от жертвите не е идентифицирана.

Мина каза, че заподозреният е бил въоръжен с пистолет, когато е бил задържан, и има дълго криминално досие, включващо арести по обвинения в престъпления с огнестрелно оръжие, у побои, нападение със смъртоносно оръжие, кражба с взлом и голяма кражба.

Мина каза, че не е установен мотив за никоя от стрелбите в сряда, но добави, че се смята, че Моузес е бил познат на първата жертва, която е била простреляна, докато е седяла в кола със заподозрения и още един човек.

Шерифът каза, че не знае дали двамата журналисти са били набелязани заради професията им, добавяйки, че колата е била без опознавателни знаци на съответната телевизия, които обикновено се виждат на новинарски автомобил. Те са били във или близо до автомобила си, когато са простреляни.

"Доколкото знаем, той не е имал връзка с репортерите, нито с майката или 9-годишното дете и не знаем защо е влязъл в дома им", каза шерифът.

Той каза, че и майката, и оцелялата журналистка са в болница в критично състояние.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


28
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Невъоръжен мъж не може да открие стрелба по никого. Държавата ги въоръжава, за да се избиват и хитро ги убива и съди.
21
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Прекланям се пред традициите на Великия американски народ. Не ги разбираме, но сме готови да ги защитим, защото сме съюзници.
20
0
 
1
 
! Отговори
На всички ни преди 1 година
картинката е повече от ясна. До болка.
19
0
 
3
 
! Отговори
Пазете се преди 1 година
...от ДемоНкратични Американски Ценности!!! Опасни са за Вашето Здраве!
18
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
А тръгнали акъл да дават на другите!
17
1
 
8
 
! Отговори
Като чета преди 1 година
криминалното досие на нападателя, не знам защо ми звучи познато. Всичко съвпада - и възрастта, и престъпленията, и факта, че е на свобода след толкова изцепки. Дори тенът му е близък до този на някои обитатели по нашите земи. Само оръжието е различно. У нас то е нож, кол или брадва. Единствената разлика е, че там полицията се намесва директно, арестува го и после прави пресконференция, като дори показва снимката му. Което не е малка разлика, все пак.
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Макаците си остават макаци.
15
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До Блак Лайвс Маттър - Първото, което прави впечатление от снимката на въпросния Кийт е, че това не е мъж, а тийнейджър и е съмнително дали е навършил 18 г. Второто - не прилича на човек, който не взима наркотици, а точно обратното - питаш се на колко магистралки е. Третото - зулусче е. Четвъртото нещо, което смайва, е прическата - нещо като фес, от който стърчат пет рога. Косите на тази антропологична група са толкова гъсти и къдрави, че не е трудно да се оформи подобно фризьорско постижение.
14
2
 
0
 
! Отговори
Е. Е.***?? преди 1 година
Един коментира тук няколко пъти, за да подчертае ,че не познава САЩ, но силно мрази хората на тази страна.Кой ли му е набил в главата толкова невярна представа?
13
0
 
0
 
! Отговори
Синигер преди 1 година
До Блак Лайвс Маттър Кат мен е нали?
12
0
 
9
 
! Отговори
Блак Лайвс Маттър преди 1 година
Пуснете името на убиеца "Кийт Мелвин Моузес" в търсачката на Гугъл и кликнете на снимките за да видите как изглежда. Сами си направете изводите.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Докато четем това са станали още десет убииства две изнасилвания и пет грабежа. Но гласност се дава избирателно.
10
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Няма как демокрацията изисква жертви.
9
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Един съвсем нормален ден в САЩ.
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
От по-църните ли е?
7
1
 
8
 
! Отговори
kirasirrav преди 1 година
Смятайте с каква бързина са действали журналистите. Дошли са преди полицията и са започнали да отразяват убйствата само и само да са първи с репортажа. Малоумния стрелец се върнал и ги изпозастрелял и тях, преди ченгетата да го хванат след минути.
6
0
 
3
 
! Отговори
Кога ще има новина преди 1 година
Ицето Иванбов застреля в главата Пирчо Кетков и после се самозастреля. Те са върли подчитатели на ФАЩ. Трябва да им подражават!
5
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Евроатлантически ценности, там е като закуска да гръмнеш некой :)))
4
0
 
17
 
! Отговори
Русия преди 1 година
Слава на атлантизма
3
1
 
22
 
! Отговори
Вакханалията ФАЩ преди 1 година
Расизъм, убийства, изветрели лозъци от наркотици и медикаменти. И войни войни навсякъде. Убийства и грабежи по целия свят. Това е ФАЩ.