Нахлува студен въздух, ще духа северозападен вятър

На места ще превали слаб дъжд
15 ное 2023 07:24, Елка Василева
3
Нахлува студен въздух, ще духа северозападен вятър
Снимка: архив, БГНЕС

Днес през страната ще премине студен атмосферен фронт. Облачността от северозапад ще се увеличи и на места, от запад на изток, ще превали слаб дъжд. Още преди обяд вятърът ще се ориентира от северозапад и с него ще нахлува студен въздух. Максималните температури ще бъдат между 16° и 21°, в София около 15°. Атмосферното налягане ще бъде по-ниско от средното за месеца, след обяд ще започне да се повишава, сочи прогнозата на НИМХ.

По Черноморието ще преобладава слънчево време с разкъсана средна и висока облачност. Преди обяд на места ще има мъгла или ниска облачност. По-късно през деня облачността ще се увеличи и на места по южното крайбрежие ще превали дъжд. Ще духа до умерен югозападен вятър, който след обяд ще започне да се ориентира от запад-северозапад и да се усилва. Максимални температури: 15°-18°. Температурата на морската вода е от 10°-11° по северното крайбрежие до 15°-16° по южното. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

В планините облачността също ще се увеличи и на места ще превали слаб дъжд, над 2200 метра сняг, но с понижението на температурите през деня границата между дъжд и сняг ще се понижава. Ще духа силен и бурен северозападен вятър. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 13°, на 2000 метра - около 6°.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още по темата: прогноза за времето
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Купих си ботуши.Време е за сняг:).
2
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Хубав ден! Пътувайте внимателно.
1
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 месеца
Поради липса на приюти и животинска полиция общината по пера следва да премине към приспиване на улични животни, които застрашават здравето и спокойствието особенно на непълнолетни лица. Народа така мисли.