Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне

Тази година ще бъде решаваща, посочи Петър Павел
23 мар 2023 07:30, Красимир Ангелов
65
Чешкият президент: Западната подкрепа за Украйна може да отслабне
Снимка: БГНЕС

Новият чешки президент Петър Павел очаква с течение на времето подкрепата на Запада за Украйна да намалее, предаде Ройтерс, като се позова на негово изявление пред германски вестник.

Павел, който е бивш генерал от НАТО, каза, че резултатите от президентските избори в САЩ догодина ще се отразят на европейската помощ за Украйна и затова Киев трябва да си даде сметка, че тази година ще бъде решаваща.

"Ако подкрепата на САЩ отслабне, ще отслабне и подкрепата от редица европейски страни. Украйна трябва да има това предвид", каза Павел в интервю за изданието "Зюддойче цайтунг".

"Трябва да отчитаме умората от войната и какво означава това за подкрепата от западните страни. Тя (подкрепата) ще намалее с течение на времето."

Чешкото правителство и други страни от НАТО оказват военна помощ на Украйна в борбата ѝ с руските сили.

Думите на Павел са едно от първите изявления на лидер на страна от алианса, представляващи сигнал, че пoдкрепата за Киев може да намалее, отбелязва Ройтерс.

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


65
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
32
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Истината трябва да е ясна на всички европейци.Русуя прекрачи ли Украйна, ще започне с провокации по границите с НАТО Ще търси сблъсък за повод да нападне.И то ще започне от някоя слаба страна.Каквато е България.И това трябва да е ясно След Украйна ще последва голяма и безмилостна брутална световна война Никой няма де е защитен И русофили и всякакви ще видят ужаса на войната Която не си представят Няма граници.Няма фронт
28
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До истината е.Истината е,че не той тръгна да си съсипва пазара.Я помисли кой взриви Северен поток и ще и ще откриеш истината.
27
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До 30 "... тук вече нищо не се произвежда" - ц. Произвеждат се гей ценности на килограми.
26
7
 
39
 
! Отговори
До някой преди 1 година
Не е точно така, Русия и Китай са си взаимно изгодни, това което правеше Германия да зима евтини суровини от Русия и да продава скъп продукт после, свърши постепенно немската икономика загива, от там и Европа, Русия взима всичко което преди от Европа, сега от Китай, дръпнатите се възползват от ресурсите, арабите също почват да не слушат САЩ, падне ли доверието в долара американците загиват защото не могат да печатат пари до безкрай. Като цяло Европа загази най много, тук вече нищо не се произвеж
25
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Западът може спокойно да мре. Още по-добре веднага!
24
26
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Спасението е в приемането на еврото ВЕДНАГА!
23
3
 
16
 
! Отговори
Момчето е пиянка преди 1 година
Какво стана? Бразилия задържааха ли Путин ?
22
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Тоя трябва да е рекламно лице на пури, на уйски или на неква бира.
21
6
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
америка свърши парите, и почнаха да капят банки. Подкрепата в конгреса за плащане на още помощ в Украйна намалява. Европа също свършва парите и ресурсите са ограничени. Скоро няма да има подкрепа.
20
7
 
34
 
! Отговори
А бе, преди 1 година
кВо стана? Аз съм *** чиляк и нещо не разбирам. Санкции срещу РФ, а фалират американски банки, а много европейскиса на път. Влиза се в страшна спирала.
19
7
 
25
 
! Отговори
Roi преди 1 година
Дано спре подкрепата сега и веднага и така войната ще спре, за по-малко от 0.05 % от територията на света става заложник целия свят. Украйна ще изгуби, цивилизацията ще спечели. Толкова.
18
4
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е добър ден! Тръмп го каза 3 милиона пъти
17
23
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Е, като намалее още по-големи проблеми. Окупира Украйна, след това Молдова. В Чехия са били...
16
7
 
18
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До до 13 "... Китай излезе победител от покера..." Да, абсолютно съм съгласен. То това му беше целта и на Си. Русия няма да се разпадне, но ще стане изцяло зависима от Китай, и така и стана. Реално не знам дали Европа имаше някакъв шанс да "придърпа" Русия, след като с времето се виждаше, че Путин не е президент, а диктатор. Си е същия, затова имат много допирни точки. А за "мозъка" на западните лидери... толкова са зле, че чак е плачевно състоянието. И по-зле ще става ако не се вземат в ръце.
15
3
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Дано
14
2
 
17
 
! Отговори
Каракачанов преди 1 година
ОТСЛАБВАЙЙЙ
13
5
 
38
 
! Отговори
до 13 преди 1 година
Това не отменя, че Западът се провали тотално.Китай излезе победител от покера.Кисинджър ги беше предупредил.Все повече разбирам колко велик президент е бил Никсън.Това, че в перпектива Русия ще отслабва за сметка на Китай не носи никаква полза на запад.Тъкмо обратното.Западът искаше Китай в своята икономика като васал, а вмество това изпусна Русия и сега Китай изтичка там.Няма ги вече умните в Европа и Америка.Вчера си показаха нивото като на едно дете болно от аутизъм.Това е нивото им.
12
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Чешкия се сетил това, което знаем всички! Демократите в САЩ са абсолютни некадърници да управляват икономиката им и изнасят военни конфликти за да стимулират военнопромишления им комплекс и да се върти печатницата на зелените хартии...докато при републиканците фокусът е тяхната икономика и проблемите в обществото им...Познайте Украйна на дневен ред ли ще им е?Познайте колко време ще изкара без помощи тази каца без дъно? Не повече от месец и зеления ще увисне на на някоя лампа...
11
26
 
9
 
! Отговори
Някой преди 1 година
До Анонимен 3, "От цялата работа какво излезе, Русия не е изолирана, а напротив- Китай се присъедини в някакъв свой блок с нея..." Сега ще ти обясня с прости думи, ако искаш ме разбирай. От цялата работа излезе, че Русия стана васал на Китай. Русия не била изолирана, но само като видиш с кои "приятели" е останала и ти става ясно. Само за пример ще ти кажа, че договор за новия им газопровод, за който Путин така се хвалеше, Си не подписа нищо, само били обсъдили. Русия слушка вече и чака господаря
10
4
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Новите политици на запад унищожени от ЛБГТ обществото, не знаят как функционират международните отношения.Тъкмо , когато западът е най -слаб и трябва да измисли начин да парира със спокойствие новия свят на азиатско тихоокенският район, точно тогава изпаднаха в истерия, паника, *** медийни атака и откровена простотия.