Легитимен ли е Трибуналът в Хага?

Главният прокурор на Трибунала в Хага се среща с Тадич и Кощуница за дискусия по въпроса
17 апр 2008 10:40,
6
Легитимен ли е Трибуналът в Хага?
Харадинай - командир и премиер. Снимка: kosovo.net

Главният прокурор на Трибунала в Хага Серж Брамерц пристига днес на първото си посещение в Белград, откакто зае високия пост.

От Хага официално потвърдиха, че Брамерц ще се срещне с президента на Сърбия Борис Тадич, с премиера Воислав Кощуница и с функционерите, които отговарят за сътрудничеството с Трибунала.

Съветникът на сръбския премиер Бранислав Ристивоевич каза, че тази среща ще даде възможност след оправдателната присъда на Рамуш Харадинай да бъде обсъден въпросът за легитимността на Трибунала в Хага, защото това е задължение на Сърбия спрямо невинните жертви на Харадинай.

Харадинай е бивш командир от Армията за освобождение на Косово и бивш премиер на областта, но предявените срещу него обвинения, за ролята му по време на косовския конфликт 1998-1999 г.,  по които беше оправдан, така и не бяха оповестени публично.

Това накара Русия и Сърбия да изкажат своите съмнения относно безпристрастността на Трибунала в Хага.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
5
0
 
1
 
! Отговори
Томов преди 16 години
Да е осъден някой американски, или европейски военен за престъпления? Или руски военни за извращенията в Чечения? Или китайски военни за кланетата в Тибет? Или американски военни за убийствата на невинни жени и деца в Ирак и Афганистан? Защо няма дела срещу западни военни? Двойния стандарт е присъщ за Заапдния свят.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
kolkoto beshe legitimen tozi sud otnosno bulgarsko-gruckite obshnosti ot 20 godini, kogato izgoniha bulgarite ot belomorska trakia...............mamka im zapadniashka, ama taka e koito plashta toi poruchva............i s Kosovo sushtata pesen
3
0
 
1
 
! Отговори
ko4o преди 16 години
posle preporaki 6te mi davat za na6to pravosadie
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
колкото ми е лагитимен х***я!
1
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
tribunala be6e cionistki zagovor sre6tu pravoslavieto