Грузински визи за руснаците

Страната затяга визовия режим за руските граждани
30 авг 2008 16:04,
91
Грузински визи за руснаците
Няма изгледи отношенията между двете страни да се нормализират. Снимка: БГНЕС

Грузия ще затегне визовите изисквания за руските граждани след решението на Кремъл да признае независимостта на Абхазия и на Южна Осетия, съобщи правителството, цитирано от Ройтерс.

Досега руските граждани получаваха виза за влизане в съседна Грузия на самата граница.

От 8 септември обаче руснаците ще могат да взимат виза единствено в грузинските консулства и дипломатически служби, се посочва в съобщение на министерството на външните работи на Грузия.

Кандидатите ще трябва да представят покана, като визите ще могат да се издават за семейни, бизнес или хуманитарни пътувания.

Инициативата е резултат от решение на Тбилиси да прекъсне дипломатическите си отношения с Москва.

Междувременно грузински министър призова ЕС да наложи санкции на "руския политически елит" на предвидената за понеделник извънредна среща на върха в Брюксел, предаде АФП.

"Изолирането на Русия е безсмислено, но очакваме от ЕС някакви санкции, които да не са насочени към населението, а към политическия елит" на Русия, заяви грузинският държавен министър по въпросите на диаспората Темур Якобашвили.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
90
0
 
0
 
! Отговори
qj преди 15 години
si nomer 78!ne si mi napravil ni6to ama ot komentara ti sadq 4e ti si skrit ,maika ti e slon a ba6ta ti mravka kazah li ti da si maikata ?
89
0
 
0
 
! Отговори
PETAR преди 15 години
Russia e nai velikata darjava v sveta.jivql sam dalgi godini v rusia bil sam i v amerika moga da vi kaja 4e ruskia narod e korav narod dokato amerikancite sa bolna nacia i fizi4eski i duhovno bolni sa i vsi4ki drugi narodi satelit4eta na amerikancite obijdaiki russia koyato e sposobna da postavi amerikancite tezi ``vazpitani okupatori``,``vtora naciska germania`` na malkia si prast!AZ KAZAH!
88
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Какви визи бе и...ти ? Руснаците си влизат там когато си пожелаят , не се ли усещате като *** поне малко .. ?
87
0
 
0
 
! Отговори
Иван преди 15 години
Какви визи бе ? Руснаците си влизат там когато си пожелаят , не се ли усещате като *** поне малко .. ?
86
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Много извинявам се за моят български... Но аз искам много да гледам какво ти пишеш по-руски, само пишеш... без грешки ли?
85
0
 
0
 
! Отговори
as преди 15 години
защо обиждаш руснаците номер 78, в подбна война е освободена България макар,че сега турция е много по-добре от нас.Ние все още не можем да се отървем от русофобство и русофилство.
84
0
 
0
 
! Отговори
jklfjlkfj преди 15 години
e сега вече русия да му мислят как ще ходят в грузия. сега ще изпукат от глад. леле колко са *** да се захващат с тая супер страна грузия която ни обожава. жал ми е за руските туристи. но карай. се някой ден ще акустират и в бургас не за друго а да видят каква помощ се праща от тук за грузия.ама да му мисли бургас. *** нация и още по *** народ
83
0
 
0
 
! Отговори
Rusnak преди 15 години
Gruziq ni obojava, a drugite da go duhat:)
82
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе ша направи келипира май..вчера английския премиер каза че трябва да се направят големи инвестиции в Грузия и за им се помогне..Винаги когано се появи студена война,под една или друга форма някой печели...и май това ще е Грузия..сега да видим кой ще е големия губещ..
81
0
 
0
 
! Отговори
BG преди 15 години
Podlagayki se na USA ,GRUZINSKOTO pravitelstwo si wyobrazqva 4e 6te 6te gu6ne golemiq kelipir.
80
0
 
0
 
! Отговори
BOX преди 15 години
Да, чел съм го. Но това, което пишеш е на крайности. Нито една религия не проповядва към убийства. Това го знае и всяко хлапе. А това, че има ненормалници, то винаги ще ги има. Дали Осама, дали Адолф.... ще ги има. Аз живея на място, където сме мешани от две религии хора. И са супер готини хора тези от "другата" религия. Коран и Библия трябва да се прочетат от всеки просто поне за обща култура, да не се излагаме като кифладжии и да пишем наизуст, като теб. А по Косовския въпрос... там няма нищо общо случая. Южна Осетия искаше пълна автономия. Докато Косова си я имаше тази автономия още отпреди 9 години и искаше независимост. В крайна сметка 96% мнозинство и 4 % малцинство. Е ТАМ ако не заслужават независимост, не знам къде. В Македония албанците са вече повече от македонците. Много дълги теми, но не ми се говори. Ти си явно някакъв ислямофоб и нещо ти пречат религиите на другите. Не знам какъв ти е проблемът. Ходи на църква, мюсюлманите да си ходят на джамия, евреите на синагогата. Ех , тази политика как насъсква обикновените хорица...
79
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
в 1992 году, действительно был осуществлн геноцид ингушского населения, убиты более 800 ингушей, проживавших в Пригородном районе Северной Осетии, несколько сот человек до сих пор числятся пропавшими без вести, уничтожены и разграблены более 3-х тысяч ингушских домов. Активное участие в уничтожении и разграблении ингушей приняли вторгнувшиеся в Россию из Грузии банды кударцев (южных осетин). Они отличились особыми зверствами: перед убийством истязали жертв, убивали детей и женщин, выжигали паяльными лампами на живых и трупах различные надписи, заживо сжигали людей. Через несколько дней длинная колонна автомобилей, захваченных бандитами у ингушей, и грузовиков с награбленным имуществом направилась через Рокский туннель в Цхинвали.В ходе осетино-ингушского конфликта 1992 года не погиб ни один осетинский ребенок, тогда как осетины убили десятки ингушских детей. Но в Осетии были сотни слухов, что якобы ингуши совершали зверства, что на колы выставлены головы осетинских детей, что там зарезали того или иного человека и т.д. Когда в зону конфликта прибывали чиновники из Москвы, перед ними устраивались театрализованные представления с женщинами, рвущими на себе волосы, с криками и плачем, рассказами о "зверствах ингушей" и т.д.Похожее наблюдается и сейчас. Опять, как в 1992 году, впереди идут российские войска, а за ними - "доблестные осетины", находившиеся неизвестно где, когда грузины брали под свой контроль Цхинвали. Не стоит сомневаться, что в отношении грузин будут совершены такие же зверства, как и в отношении ингушей в 1992 г. В СМИ говорят о "двух тысячах погибших осетинах", об убитых грузинами женщинах и детях. Но не могут показать ни один труп. Это обычный психоз, который любят устраивать некоторые представители осетинского народа, чтобы заставить поверить в заведомую ложь. После прибытия Путина во Владикавказ, жители Южной Осетии устроили перед ним аналогичное, как и в 1992 году, представление с коллективным плачем, с описанием зверств грузин и т.д. История повторяется.
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Абе я си заминавай за русия и не зацапвай с неграмотните си изказвания чистата българска реч..Пфуу,няма отърване от тези прасета...
77
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Вие говорите за Господ и руската окупация, но не разбирате нищо по ситуация в Грузия. Бях в Грузия преди 4 години и сам видях американски военски части в Тбилиси на централня площад Тбилиси. А война в Осетия беше само провокация от Саакашвили и сили на САЩ. Вие говорите много лощо за Путин, но не знамате нищо ни за руската политика, ни за грузинска политика. Сам гледате ще показват по българска телевизия, но това е само позиция на корумпирована Европа. и никога не говорите за позиция на Господ, вие не сте судии.
76
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Ей 68-ми смотаняко не знак КГБ ли си,но тук е ЦРУ ще ти смачкам п,дераската кратуна...
75
0
 
0
 
! Отговори
НАБЛЮДАТЕЛ преди 15 години
Какво лошо има в Исляма ли ? Прочети Корана и тогава пак ще говорим ...
74
0
 
0
 
! Отговори
BOX преди 15 години
67, само не разбрах, какво лошо има в световния ислям? аз съм християнин, ама тук.. не разбирам какво плюеш по другите религии.
73
0
 
0
 
! Отговори
Стоян преди 15 години
Грузински визи за руснаците - Руски за грузинците
72
0
 
0
 
! Отговори
етнически българин преди 15 години
аз написах по долу по обидни реплики, ама сръдливите *** са ги изтрили
71
0
 
0
 
! Отговори
етнически българин преди 15 години
*** за русофилките и за прозападните ! на майка ви в . Да живее Велика България!