Шведската пиратска партия хоства WikiLeaks

Сайтът предизвика медийна буря и гнева на Пентагона с публикации
18 авг 2010 07:41,
8
Шведската пиратска партия хоства WikiLeaks
Снимка: Getty Images/Guliver Photos

Уебсайтът WikiLeaks ще разположи няколко нови сървъра при шведската Пиратска партия, съобщи групата, която се обявява за повече свобода в интернет.

Пиратската партия ще осигури хостинга за WikiLeaks безплатно като част от политическата си мисия, се посочва в изявление на формацията.

Споразумение по въпроса е било постигнато на среща в Стокхолм през уикенда с основателя на придобилия световна известност сайт Джулиан Асанж. „Приветстваме помощта, предложена от Пиратската партия“, казва той в изявлението.

„Организациите ни споделят много ценности и аз очаквам бъдещи действия, с които да си помагаме взаимно за един по-добър свят”.

Още по темата

WikiLeaks предизвика медийна буря и гнева на Пентагона с публикуването на 76 000 класифицирани американски документа за войната в Афганистан.

До няколко седмици създателите му възнамеряват да публикуват нови 15 000 документа, за които се очаква да са още по-чувствителни откъм съдържание.

Шведската Пиратска партия, създадена през 2006 г., за да пропагандира повече свобода в интернет пространството, направи пробив на изборите за Европейски парламент през 2009, получавайки 7,1% от гласовете в скандинавската страна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
Услугата коментари е временно недостъпна. Извиняваме се за неудобството.