Нови сблъсъци в Бахрейн преди Формула 1 днес

Шиити издигнаха лозунг "Не на кървавата Формула"
22 апр 2012 10:35,
22
Нови сблъсъци в Бахрейн преди Формула 1 днес
Протестиращи в столицата Манама. Снимка: Reuters

Нови сблъсъци в шиитски села избухнаха през нощта в Бахрейн преди днешния кръг от Формула 1.

Това стана недалеч от пистата "Сахир", на която ще се проведе състезанието, съобщава Франс прес, позовавайки се на очевидци.

Десетки демонстранти скандираха лозунги срещу режима, след което влезли в сблъсъци със силите за сигурност. Въпреки масираното присъствие на полицаи около шиитските села и особено по пътищата, които водят до пистата "Сахир", младежи успяха да блокират за кратко пътища, като подпалиха гуми и кофи за боклук.

"Не на кървавата Формула" е бил един от лозунгите, издигнат от протестиращите.

Жител на шиитско предградие на столицата Манама бе открит мъртъв вчера сутринта, след като заедно с други хора влязъл през нощта на петък срещу събота в сблъсък с полицаи.

Въпреки многобройните протести, кралят на Бахрейн Хамад бин Иса Ал Халифа приветства днес решението кръгът от Формула 1 в страната да се състои и потвърди обещанието си да проведе политически реформи.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още по темата: Формула 1Бахрейн
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ами това е риска да провеждаш състезания в дивашки (мисюлмански) държавици където *** като тези на снимката сеят терор и регрес. Ислям и цивилизация са 2 несъвместими неща.
16
5
 
4
 
! Отговори
анонимен преди 11 години
Поредна провокация на Иран.
15
4
 
12
 
! Отговори
aaaah преди 11 години
Да им се внесе и на тях оръжие, за да има справедливост като в Сирия.....или там не може понеже американският флот има база, и понеже са саудитска марионетка....
14
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Ренатке,идвай си,преди да са те .....
13
7
 
12
 
! Отговори
Жоро преди 11 години
В Бахрейн стават хубави състезания! Дано тия *** *** да не прекалят,че ще бъде загуба за календара,ако отпадне това Гранд При.
12
2
 
6
 
! Отговори
до ренатка преди 11 години
ако има работа да идваме че тук в бг няма много много само в София и то за малко кинти
11
1
 
12
 
! Отговори
do 8 преди 11 години
Да дойдат в БГ ли да ги дерат корумпирани и алчни чиновници или да правят писта няколко години и накрая ни писта ни пари
10
5
 
18
 
! Отговори
renata преди 11 години
Az jiveia v Bahrein,tuk niama rejim,ako kralia si otide krai na taia hubava darjava!Tia deto protestirat sa marzelivi mladeji koito ne iskat da uchat, da rabotiat a iskat da vzimat pari ei taka!
9
4
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
мачкай Гришо!
8
5
 
16
 
! Отговори
а преди 11 години
Дано Шуми има късмет днес
7
2
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Да дойдат в България, тук нито сблъсъци има, нито плакати с обидни лозунги, нито каквато и да било враждебна обстановка. Даже има много хора, които обичат F1 и биха подкрепили идеята.
6
10
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
В Бахрейн мнозинството две -трети е шийтско ,но е управлявано от сунитски монарх ,,благодарение на безрезервната подкрепа на сащ изрел и саудитска арабия сунисткия режим се крепи на власт през миналата година народното недоволство беше потушено в Бахрейн след като армията на саудитска арабия навлезе в Бахреин с танкове и артилерия ,за това обаче чифутските продажни медии мълчаха ,сега да видим демократизаторите от сащ и ес дали няма да внесат в ООН една резолюция срещу режима в Бахрейн
5
8
 
30
 
! Отговори
за Витков! преди 11 години
Къде са радетелите за човешките права !? Защо не предприемат някоя военна операция в Бахрейн или Емирствата подобно на тези в Либия ,Афганистан, Ирак!?
4
8
 
16
 
! Отговори
Killuminati преди 11 години
за какво протестират така и не разбрах, че всичко им е на символични цени и вземат по 6/7 ооо долара на месец ли? ех тая еврейска демокрация ще им изяде главата.
3
5
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Много ясно, я си представи тиквата да ти е шеф 40 годиниА не са по новините, защото спряха протестите с танковете на Обединените арабски емирства...
2
6
 
43
 
! Отговори
? преди 11 години
и тези като Сирия протестират повече от година...защо те не са постоянно в новините?защо за тях няма резолюции на ООН?защо САЩ не коментират тях?
1
9
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Тея съвсем откачат. :Х