"Ден на гнева" в Париж срещу Оланд

Хиляди участваха в антиправителствен протест
36
"Ден на гнева" в Париж срещу Оланд
Снимка: Ройтерс

Над 17 хиляди души участваха днес в протест в Париж срещу политиката на социалистическото правителство на президента Франсоа Оланд, предаде ИТАР-ТАСС, като се позова на полицията.

Според организаторите на т. нар. Ден на гнева, близо 50 десни, крайнодесни и консервативни католически обществени организации, в демонстрацията са се включили около 120 хиляди души.

Участниците в протеста поискаха оставката на президента социалист и на неговото правителство, отмяна на легализацията на еднополовите бракове и на закона, разширяващ правото на аборт, както и предприемане на по-ефективни мерки за борба с високата безработица.

Демонстрантите освен това призоваха френското общество да бъде организирано така, че "да не му влияят олигархични партии - нито десни, нито леви". При все това на Площада на Бастилията днес се събраха активисти преди всичко на групировки, които идеологически са близки до десните партии, но официално не ги подкрепят.

Редица обществени организации, сред които крайнодясната партия Национален фронт, се отказаха от участие в Деня на гнева поради опасения от инциденти и провокации.

Краят на протеста бе белязан от сблъсъци между полицията и крайнодесни хулигани със скрити лица замеряха служителите на реда с камъни, бутилки, бомбички, парчета арматура и димки на площад "Вобан".

/БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
28
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
НАД 150 ХИЛЯДИ ФРАНЦУЗИ ПО ПРИЗИВА НА КРАЙНО ДЕСНИ И КАТОЛИЧЕСКИ ОРГАНИЗАЦИИ ИЗЛЯЗОХА ПО УЛИЦИТЕ НА ПАРИЖ СКАНДИРАЙКИ ФРАНЦИЯ НА ФРАНЦУЗИТЕ И НЕ НА ГЕЙ ПАРАДИТЕ И ЕДНОПОЛОВИТЕ БРАКОВЕ ,ПО ВРЕМЕ НА ПРОТЕСТА СЕ СТИГНА ДО СБЛЪСЪК С ПОЛИЦИЯТА ,КОЯТО ИЗПОЛЗВА СРЕЩУ ДЕМОСТРАНТИТЕ СОЛЗОТВОРЕН ГАЗ И ГУМЕНИ КУРШУМИ,ИМА МНОГО АРЕСТУВАНИ,ЗНАЧИ СПОРЕД ЕВРЕЙСКИТЕ МЕДИИ ТЕЗИ ВЪВ ФРАНЦИЯ СА КРАЙНО ДЕСНИ (ЕКСТРЕМИСТИ),А В УКРАЙНА *** СА (БОРЦИ ЗА ДЕМОКРАЦИЯ) ,ТЕ НА ТОВА СЕ ВИКА(ОБЕКТИВНА) ЖУРНАЛИСТИКА
27
2
 
0
 
! Отговори
шалом алейхем преди 10 години
До предходния: Ами еврейството ли е виновно, че се краде толкова у вас и че Оландчо иска лукс и да си сменя любовниците като носни кърпички!?
26
0
 
3
 
! Отговори
Защо? преди 10 години
Защо го избраха тогава този като знаеха че не става? Или т-нар. французи доказаха че са едно паплаг,една маса от ***,която вече не е способна на нищо! Затова евреите там си вихрят коня както си искат! Впрочем те навсякъде го правят,но Франция е най-претопената европейска държава вече! След това е Великобритания,Холандия,Белгия и Германия! Тези държави са унищожени от еврейството вече!
25
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
И при нас е така вчера протестираха 17....ъъъъъ....човека!
24
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 15Коя е бившата *** зам-премиер, бе човек ? Че те и двете за миячки в хоремаг не стават по красота(е, Даниела на млади години беше поне симпатична), хеле па оня смачкан зинаиден *** с огромно самочувствие и пилешки мозък, дето пуска поправки в Наказателния кодекс, показващи дълбоко малоумие, липса на възможност за предвиждане (а човекът по това се различава от животното!) и ...ФАШИЗЪМ. Нищо, че истерично властолюбивият Кадиев каза, че днес фашизъм няма. Има, има, навсякъде, откакто го няма СССР, ама е боядисан като демокраДия.
23
0
 
5
 
! Отговори
Някой преди 10 години
Поредния жудо-мъсон (нарочно е с "Ъ") дето си мисли, че е хванал Господ за шлифера. Поредния объркал се. Идват мнооого интересни времена, при това навсякъде.
22
3
 
0
 
! Отговори
ккк преди 10 години
До Борис НедялковПарижкия район има около 12 млн. население, и 120 хил. души не са чак толкова много 10%; така че нашият ДАНСwithme се представи доста добре! имаше дни по 30-40 хил. души на площада /естествено по данни на МВР - 3 хил./; забележете и тук разликата - 17 хил. по данни на полицията 120 хил. по данни на организаторите!!! навсякъде полицейщина и машинации - властта явно е много скъпоценна
21
0
 
4
 
! Отговори
до 24 преди 10 години
Открай време кризите започват от богатите, а го отнасят бедните. Включително и последната криза за пореден път започна от евреите и сащ.
20
0
 
0
 
! Отговори
Борис Недялков преди 10 години
Извинявам се за неточността!Даже като погледнем реално на нещата ще открием безспорния факт,че 120 000 са толкова внушителен размер от човешка гледна точка,че дори и на Дансwithme не успяхме да съберем такава човешка маса на площада.
19
1
 
3
 
! Отговори
До Борис Недялков преди 10 години
Само за корекцията 120 ХИЛЯДИ :) а не "едва 120 души" :)
18
2
 
6
 
! Отговори
Борис Недялков преди 10 години
Време е и френското общество да се събуди,за да се отстранят всички безбожни католици и извратени хомосексуалисти от властта.Жалко само,че са били едва 120 души на протеста,но кой знае-това може би е само началото на новата Френска Революция през 21-ви век.Успех на всички антиоландци!
17
12
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Навсякъде където има т.нар. социалистическо управление настана криза.Това е истината искате социализъм, получавате беднотия и беззаконие. Руски патент.
16
1
 
6
 
! Отговори
петков преди 10 години
ами нашият
15
3
 
7
 
! Отговори
Холанд Франсон преди 10 години
Ще си взема за съветници вашите станишев и доган. Хем ще ви отърва от тях, хем ще стабилизирам положението във Франция. Ще си харча на воля милиард след милиард, ще сменям любовниците всеки месец, а народът нека си се бунтува...
14
2
 
17
 
! Отговори
Кашчей Безсмертний преди 10 години
Режимът на Оланд използва несиметрична сила срещу бунтовниците. Според Нгобо Макумба, говорител на Френския национален фронт в изгнание, базиран в Каспичан, са убити 25844595 бунтовници и 587463255656 войници на режима.Нгобо Макумба призова Съвета за сигурност на ООН да излезе с декларация във връзка с кървавия конфликт и да осъди режима на Планд.
13
8
 
7
 
! Отговори
men преди 10 години
чекайте бе това не са хулигани а демократично протестиращи хора. сега чекаме франсиа да излезе от *** ЕС и да се сближи с русия. или направо да се разцепва. ривиерата за италия, южна франциа за баските а северна за белгйиците. чекаме оланд. искаме демокрация.
12
4
 
2
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
До Шоп, Имах те за сериозен ОПОНЕНТ. Весело време БЕШЕ;-)). Ако искаш да започваме с ОБИДИТЕ(много съм мръсен)?!? Кво ши кайш?!?!?!?!?
11
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
оставка и на този ***
10
3
 
15
 
! Отговори
Валентин преди 10 години
Краят на протеста бе белязан от сблъсъци между полицията и крайнодесни хулигани със скрити лица замеряха служителите на реда с камъни, бутилки, бомбички, парчета арматура и димки на площад "Вобан".Френските власти трябва да спрат насилието над активистите. Това не отговаря на еропейските ценности все пак. Както видяхме в Украйна те са в пълното си правотда изгарят живи полицаите призвани реда.
9
5
 
11
 
! Отговори
Влади-Мир преди 10 години
Ние, Българския народ, подкрепяме ЗАКОННИТЕ искания на френския НАРОД и сме напълно солидарни с надписа на картинката(който изобразява магаре и гласи: "РАЗКАРАЙ СЕ"!!!