Цветанов във Виена: Следят опозицията в България

"Скандалът трябва да бъде коментиран в Европа"
Обновена: 31 яну 2014 12:24 | 31 яну 2014 12:21, Елка Василева
125
Цветанов във Виена: Следят опозицията в България
Вернер Амон и Цветан Цветанов. Снимка: ПП ГЕРБ

Заместник-председателят на ПП ГЕРБ Цветан Цветанов се срещна късно снощи във Виена със заместник-председателя на парламентарната група на Австрийската народна партия, член на Националния съвет на австрийския парламент и говорител по вътрешни работи и сигурността Вернер Амон, съобщи пресцентърът на ГЕРБ.

Двамата обсъдиха проблемите в сферата на националната и общоевропейската сигурност. Цветанов запозна Амон с вътрешнополитическата ситуация в страната и последните скандални разкрития как управляващите контролират опозицията чрез подслушване и проследяване от страна на властите в България.

По думите на Вернер Амон подслушването на лидери на опозицията в държава от Европейския съюз е изключително тревожен и недопустим акт на нарушаване на човешките права.

По време на срещата двамата се обединиха около мнението, че скандалът трябва да бъде коментиран в Европа, за да се избегнат бъдещи подобни действия спрямо опозицията в която и да било демократична европейска държава.

Цветан Цветанов и Вернер Амон се договориха през предстоящите месеци да се организира кръгла маса в София по темите за сигурността и имиграцията, на която да присъстват австрийски, германски и български депутати, членове на вътрешните комисии в националните парламенти. На форума ще могат да бъдат представени бъдещите политики на ПП ГЕРБ в сектор сигурност и ще бъде осъществена обмяна на опит на работещи политики между държавите от Европейския съюз като Австрия и Германия. По думите на Амон подготовката на кръглата маса по тема "сигурност и миграция" ще съвпадне и с част от приоритетите, заложени в предстоящата кампания на ЕНП за Европейския парламент. Форумът ще бъде организиран от фондация "Ханс Зайдел", Сдружение ГЕРБ и Европейския център за изследвания към ЕНП.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


125
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
13
5
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А СПОДЕЛИЛ ЛИ Е ТЪПОГЛАВКО ПО КОЛКО ДЕЛА Е ПОДСЛЕДСТВЕН?
12
7
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Цуци, а защо не питаш в Европа как се процедира с подсъдими по 3 дела, две от които се водят за тежки престъпления?
11
9
 
3
 
! Отговори
moment преди 10 години
Чакайите, чакайте малко. Аз мисля, че истинската левица, истинската комунистическа идея все още има шанс. Солидното обединение на Буда и Гоцце дава надежа на хиляди комунисти днес, и на милиони утре! Само подобна комбина, също като бащите Ленин и Троцки, би могла да окаже пропорционален деспотски натиск над народа и той да бъде подчинен на великите идеали на Марксизма! Слава!!!
10
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Отвратителен Антибългарин. Готов е да продаде страната си барабар с майка си само и само да е пак министър. Вижте му само психарската физиономия. Заедно с психично болната Тиква са истински тандем за лудницата.
9
13
 
9
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Хората на Първанов едва сега "узрели", че Станишев бил вреден за България- аз мисля, че не Станишев, а Борисов е вреден. И то много!!! Но, явно Първанов има други планове с Бойко !?!? И престъпника Цв.
8
8
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тази държава ще се умири и ще просперира, когато Бойко Борисов и Цв Цветанов влязат в затвора поне за 10 години.
7
0
 
5
 
! Отговори
физкултурник преди 10 години
нека българите се строят в две редици: в първата редица да са честните ,работливите ,умните,можещите,безгрешните във втората редица да застанат останалите колко ли човека ще отидат във втората редица?
6
10
 
23
 
! Отговори
Да преди 10 години
Гнусен престъпник.Петни името на България, но срещу него ще има още дела и то много.Плачи ***.
5
20
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българина е злобар и завистник така че, каквото и да направи Цветанов все ще бъде оплют
4
7
 
20
 
! Отговори
Темида преди 10 години
Цвъцко защо е забравил да каже че така наречената опозиция която визира е той и е престъпник разследван за сега само по 3 престъпления.
3
7
 
26
 
! Отговори
Пурко преди 10 години
Че излага себе си, това добре, но да не излага България! Още малко ще се изкара най-невинната жертва, не стига че го разследват за подслушвания и още 100 неща, ходи да ни топи пред покровителите си
2
10
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
***!
1
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Очакваното стана факт - след като четири години депутатите не вдигаха заплатите си, сега народните представители решиха, че времето за спестяване е отминало. Така новата заплата става 2550 лева на месец - колкото три средни работни заплати в страната, предаде bTV.Увеличението реално е около 400 лева.