Транспортният коридор "Дунав" е сред приоритетите на ЕК, заяви Станишев

Това стана ясно след срещата му с еврокомисар Виолета Булц в Страсбург
15 яну 2015 15:39, Елка Василева
1
Транспортният коридор "Дунав" е сред приоритетите на ЕК, заяви Станишев
Сергей Станишев и Виолета Булц. Снимка: Пресцентър на лидера на ПЕС

Транспортен коридор "Дунав" е ключов, но капацитетът му не се използва максимално. Като част от паневропейския транспортен коридор 7 "Дунав" е от първостепенно геополитическо значение за Европа". Това заяви лидерът на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев след среща с еврокомисаря по транспорт Виолета Булц, съобщи пресцентърът на лидера на ПЕС.

Станишев обсъди приоритетите на транспортния сектор в ЕС по време на пленарната сесия в Страсбург. Комисар Булц заяви, че "Дунав" има голям потенциал и развитието му ще бъде приоритет за Комисията.

Станишев подчерта, че от особено значение за Групата на социалистите и демократите е реиндустриализацията на Европа като ключ за икономическото развитие и повишаване на конкурентноспособността.

По думите на лидера на ПЕС модернизирането на железопътната мрежа е важен инструмент за реиндустриализацията, както и за постигането на целите на ЕС за намаляване на въглеродните емисии. Според Станишев добра възможност в тази посока дава финансирането на повече проекти в железопътния транспорт от Европейски фонд за стратегически инвестиции, създаден в изпълнение на инвестиционния план на Комисията.

По думите на лидера на ПЕС, въпреки че са от различни политически семейства, двамата имат сходна визия за развитието на сектора и ще работят в тясно сътрудничество през настоящия мандат. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


1
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
1
0
 
1
 
! Отговори
Важно съобщение! преди 9 години
Съобщение от секретариата на Ловния Съюз:Сезонът за отстрел на съсели се отваря още сега.Причината е голямата опасност, която представлява нарастването на популацията им, както и мутирането на някои екземпляри в отвратително шумни и вонящи индивиди./от ръководството/