Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево

"Шпигел": Порошенко е в крайно незавидно положение
21 фев 2015 17:23,
152
Украинската армия е демотивирана заради Дебалцево
Снимка: Архив Reuters

Украинската армия претърпя поражение в Дебалцево, войниците са демотивирани, а президентът Петро Порошенко се оказа в крайно незавидно положение, пише в новия си брой германското седмично издание "Шпигел", цитирано от ТАСС.

"След съкрушителното поражение в Дебалцево армията на Порошенко е демотивирана, безсилна и безпомощна", се казва в статията, озаглавена "Отстъплението на унизените".

В нея авторът Кристиан Неф разказва за впечатленията си от видяното в град Артемивск (рус. Артьомовск), където се изтегляха украинските войници след сражението за Дебалцево.

В статията се припомня, че по официални данни на Киев при Дебалцево са загинали 22 украински войници, но според автора оцелелите "знаят, че това число не съответства на действителността".

"Шпигел" задава въпрос защо Порошенко не е изтеглил своите части от Дебалцево преди седмица, когато още е било възможно. И дали не е направил това нарочно, за да бъдат те разбити, а после да предизвика "обществено възмущение" от действията на бунтовниците и "по-силно да въвлече американците и европейците в тази война", предаде ТАСС.

В статията се цитира публикация на киевския вестник "Новое время", според която главният проблем в украинската армия е употребата на алкохол - много войници са се напивали, а някои са употребявали и марихуана. Освен това командирите се обогатявали от даренията, а войниците сами плащали за храната си и даже за ремонта на техниката.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


152
Още по темата: армияУкрайнаДебалцеве
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
78
3
 
1
 
! Отговори
МНОЗИНСТВОТО преди 9 години
Ама нали точно затова нямаше пряко допитване - защото имаше широко мнозинство - референдуми се правят само по спорни въпроси! Не помниш ли, че националистите не можаха "5" подиса срещу НАТО да съберат, даже БСП бабите от Бузлуджа бяха ЗА... Защо се опитваш с лъжи да подменяш историята?Да, сега подкрепата не е така мощна, заради намалената сигурност, но това не значи, че расте подкрепата за други алтернативи, също и за независимост. Хората просто са по резервирани и не са ентусиасти като преди.
77
1
 
17
 
! Отговори
До 96 преди 9 години
Ало, МНОЗИНСТВОТО, как точно ВИЕ определихте присъединяването на българия към ЕС и НАТО?! Депутат ли си, бивш министър или дипломат? Тези решения се взеха на ниво НС и Министерски съвет и никога не е имало пряко допитване до народа. Нито пък информираност за ползите и вредите. от членствата. Така че не приказвай глупости докато се опитваш да изглеждаш ителигентен европеец. Не е много сигурно дали избора на суверена би бил точно такъв.
76
15
 
2
 
! Отговори
69 до 90 преди 9 години
"Не си ти, който да кажеш, къде да живея"Аз лично не, но НИЕ МНОЗИНСТВОТО сме определили как и накъде да върви България и ти или ще се съобразяваш или ще се махаш. Съберете вие пълно мнозинство, изкарайте България от ЕС и НАТО (както беше вкарана с пълно мнозинство) и тогава пък аз ще приема или ще се махна. И тогава можете да пуснете България на Путин да я изяде, щом за това мечтаете...Обаче съберете мнозинство с аргументи, не с калашници като в Крим!
75
2
 
2
 
! Отговори
ШибиРиби преди 9 години
Порошенко взема уроци по сопрано от Саааааакашвили! А Путин напъва басовите струни и надува вратни жили. В същото време турчулята смазват газовите тръби с вазелин. А бе къде е Никито Младенов да тропне с юмрук на масата и да изкомандва тревога.
74
11
 
2
 
! Отговори
до Призрак преди 9 години
"Явно се задоволяваш с твърде малко"Явно забравяш откъде сме тръгнали - банкрутирала комунистическа съборетина-колония на СССР. От такава стартова позиция направо сме супер сега. Затова получавам алергия само като някой си отвори устата да спираме европейския си прогрес и да се слагаме на СССР 2.0
73
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Шпигел": Порошенко е в крайно незавидно положениеМисля че положението на Путин е много по незавидно от това на Порошенко. Света е на страната на Украйна и Порошенко, на страната на Путин са най-ретроградните русофилски *** и нито една сериозна страна, партия или организация.
72
26
 
2
 
! Отговори
Руска армия ли? преди 9 години
Голяма победа на руската армия по време на примирие. Отново по втория начин беше спечелена разрушената гара на Дебалцево, както беше спечелена и разрушената аерогара в Донецк. Подлост и лукавство това е военната доктрина на Москва и главнокомандващият Путин. Убити 20000 граждани на Русия заради една аерогара и една гара, сега остава Путин да направи още един военен подвиг да заеме автогарата на Мариопул.
71
14
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ПризракЗа разлика от тебе аз съм защитавал страната си и не съм робувал на американци и европейци--------------------- Къде и какво си защитавал бе, клоун?
70
2
 
13
 
! Отговори
Призрак преди 9 години
Ако на туй което става у нас му казваш голям успех на демокрацията явно живееш в някаква друга паралелна вселена . Провала не е на Русия, а провала е у нас . Явно се задоволяваш с твърде малко щом се радваш на сегашното ни благосъстояние / в кавички /! Лека нощ !!!
69
11
 
3
 
! Отговори
до Призрак преди 9 години
Сега пък капитализмът му виновен... Измисли нещо по-добро, демонстрирай го - демокрация е, ще го приемем с благодарности с мнозинство.И за Русия важи - да беше станала нормална държава и да предложи добър стопански, социален и политически модел - всички щяхме да идем при нея - кой бяга от хубавото? Ама Русия се оказа един голям провал и сега се сърди, че всички бягат от нея. И реагира като отхапва територии от бягащите - жалка работа.
68
1
 
3
 
! Отговори
Призрак преди 9 години
До Поп ГруюТова е отговорът , еманацията на проблема ... И така на кой колко му стиска и кой е готов да се сблъска челно с товарния влак !
67
1
 
1
 
! Отговори
Призрак преди 9 години
отговорът е от мен , а не от анонимен
66
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Само ограничени и заблудени като тебе хора казват на дивия капитализъм у нас демокрация !!!
65
11
 
0
 
! Отговори
до Призрак преди 9 години
"не съм робувал на американци и европейци"Няма и как да си - тук е демокрация и правовите партньорски взаимноотношения са такива, че никой не прави нищо без съгласие на всички други. За разлика от Путинистански Бантустан, където диктаторът и придворните олигарси бият камшика, а народът дърпа хомота мъчаливо в безправие и мизерия. Та въпросът беше защо искаш връщане на робовладелския строй в България. И аз просто предложих, да ходиш да си робовладелстваш някъде другаде, ЗА ТУКА СИ ЗАКЪСНЯЛ !
64
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
69Членове на нато са роко, боко, цецо, цецка и др., Заемът не е за българите.
63
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Странно звучи-сепаратисти, защото те са в родината си.Същият проблем като нашия - аджеба, защо не направиха референдум, бе, като най висша форма на бъдеща велика демокрация, за да питат гражданите на Украйна - искате ли ЕС?Ами по-хубаво да ги бият, а не да ги питат, защото знаят отговора.Техните политици не са по-глупави от мен, за да се сетят, но тук е търсен съзнателно този конфликт, за да се предизвика Русия.Това , ако не е мерзост американска, какво е?В Европа хората протестират.
62
2
 
1
 
! Отговори
да сера на Вас преди 9 години
Абе, пичуйе, вие с какво си бъркахте в задниците днес?
61
2
 
6
 
! Отговори
Адолф преди 9 години
Днеска *** два пъти, ядох 4 паници с желе, три паници с боб, повърнах си два пъти в устата, сега мисля да хапна още 2паници с желе, да се оригна 50 пъти, да си повърна пак в устата и да заспя. А вие бъркахте ли си в гъзовете днеска?
60
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Да е им честитита победата на сепаратистите все така да печелят и да спечелят шампиоската купа
59
1
 
11
 
! Отговори
Призрак преди 9 години
До до ПризракНямам намерение да ходя никъде защото за разлика от тебе аз съм си българин и държа на България. За разлика от тебе аз съм защитавал страната си и не съм робувал на американци и европейци / имам предвид политиците и чорбаджиите от тези страни, а не обикновените хора / Подлагал съм на съмнение пропагандата и на двете страни и съм се научил да търся истината , справедливостта и това което ще накара хората да живеят по - добре. Жал ми е за хора като тебе , които се прекланят пред по-б