Фидел Кастро се появи, а повече от година се кри

В понеделник той се срещнал с делегация от Венецуела
4 апр 2015 21:05,
58
Фидел Кастро се появи, а повече от година се кри
Снимка: Reuters

Бившият президент на Куба Фидел Кастро се появи на публично място за пръв път от повече от година и се срещна с делегация от Венецуела, съобщиха днес кубинските официални медии, цитирани от Ройтерс.

Не се обяснява защо срещата е отразена от местните медии едва пет дни, след като се е състояла, отбелязва агенцията.

Официалните медии на Острова на свободата показаха кадри на седнал в колата си Кастро, който се здрависва с гостуващите венецуелци през прозореца.

Това е първата публична поява на Кастро след съгласието на Куба през декември да нормализира отношенията си с отколешния му враг САЩ.

Срещата с 33 венецуелци на мисия за солидарност в Куба се е състояла в училище и е продължила около 90 минути.

След разпадането на Съветския съюз богатата на петрол Венецуела стана най-близкият съюзник и главен благодетел на Куба, отбелязва Ройтерс.

Кастро е впечатлил венецуелците с дълго здраво ръкостискане и ясния си разсъдък, пише в. "Хувентуд Ребелде" в разказ от първо лице. В статията се отбелязва, че Кастро е бил изпълнен с жизненост.

Предишната публична поява на Фидел Кастро бе на 8 януари 2014 г. на откриването на културен център в Хавана. Сегашната роля на Фидел Кастро във вземането на политическите решения в Куба е неизвестна.

Мнозина кубинци допускат, че брат му и настоящ президент Раул Кастро се допитва до него по важни въпроси. Дългото мълчание на Фидел Кастро след обявеното през декември затопляне на отношенията със САЩ породи въпроси за здравословното му състояние и дали е съгласен с това сближаване, отбелязва Ройтерс.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


58
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
0
 
7
 
! Отговори
ник преди 9 години
Около 20 пъти демократичните щати се опитаха да го утрепат-да се знае!
34
0
 
3
 
! Отговори
makedon преди 9 години
Ziv i zdrav da e do 150 godini. Za inaet na Kapitalistite i novopecenite kapitalisti-Komunjari.
33
1
 
3
 
! Отговори
атакист преди 9 години
ще ходя да се обрежа по тоя случай
32
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
За 65 години в Куба си остана мизерията на социализма. За същото време *** постори хиляди хотели - за проституция, молове - да трепят бедните, голф игрища - за чорбаджиите, военни бази - да имапутин къде да стреля и пр. благини. Кастро спаси народи си именно от тези "ценности" на евро-атлантизма. Велик пример за всички поробени народи!Събуждай се българино!
31
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
През 1962 г. Кастро е отлъчен от църквата с указ на папа Йоан XXIII на основание Декрета против комунизма на папа Пий XII за комунистическа революция в Куба. Никога папата не му е простил национализацията на хотелите на мафията. Майер Лански и компания загубили бая пара там.Най-интересното е, че при победата на Кастро казината са били зверски потрошени от кубинските жени. Омразата им произлиза от просдтичкия факт, че там съпрузите са пропилявали жалките си заплати.
30
0
 
0
 
! Отговори
Кастро пред съда преди 9 години
Логика подсказывает мне, что, если существует суд, Батиста должен понести наказание. И если Батиста не наказан, а продолжает оставаться хозяином государства, президентом, премьер-министром, сенатором, генералом, военным и гражданским начальником, исполнительной властью и законодательной властью, владельцем жизней и состояний, значит, правосудия не существует Если это так, заявите об этом открыто, снимите ваши мантии, подайте в отставку [
29
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
637 атентата срещу Фидел ?! А той надживя и техните поръчители, ха-ха ........Дребните души никога няма да разберат народопсихологията на тези хора от Латинска Америка, които са обречени да бъдат в "задния двор" на САЩ .Куба -СИ, янки- НООООООУ !!!
28
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Три дзържави са е.али бай САМ яко.Куба, Северна Корея, Виетнам.Скоро ще има нови.
27
3
 
15
 
! Отговори
турист преди 9 години
аз съм бил там, мизерия има, но не в такъв смисъл, всички са доволни и никой не плюе по строя, хората си пеят, танцуват и много не мислят, няма напрежение, всичко е много спокойно, това са щастливи хора освен това няма по-кравиви плажове от Варадеро и Кайо Коко, а аз съм бил на доста плажове. кубинките са готини, секси и срещу съответното "възнаграждение" получаваш незабравими преживявания това е, Куба е уникална страна и препоръчвам на всеки да иде до Варадеро и Хавана
26
11
 
8
 
! Отговори
anoto преди 9 години
За 65 години в Куба си остана мизерията на социализма. За същото време Сингапур успя да направи модерна държава и да задмине по брутен вътрешен продукт на човек САЩ. А едно време Куба и Сингапур са били еднакво мизерни. Това са фактите. И всеки е свободен да отиде в Сингапур, САЩ или Куба да провери. А не както ако си кубинец или севернокореец - да не можеш да мръднеш. Отчетете го социялисти.
25
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Комуниста не се крие, той се оттегля в отдих за една година...
24
1
 
6
 
! Отговори
тъпо преди 9 години
в заглавието вместо "а" сложете "като". Като повече от година се кри. Както сте го написали така не е правилно.
23
4
 
11
 
! Отговори
чичо Том преди 9 години
Лъжлива статия с лично мнение, ДУПЕДНЕС БГ.
22
4
 
4
 
! Отговори
до 30 преди 9 години
Путинче не е ***
21
6
 
3
 
! Отговори
до 27 преди 9 години
Ами, "тройной" е деликатес и затова сте им завиждате. :)
20
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе ***-вие хвалите Кастро ,кумунизма..но лицемери сте вие ...не искате соц,ладичка или телевизор Електрон..щот в Куба колите са масово от времето на Соца,Трудно е в капитализма нали.Това не е като да обериш мандрата в името на народа.Нали ***
19
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 23_не искам да те обиждам-но извинявай ..всеки който не е комунист и не иска да живее мизерно-трябва според теб да е гей.Ми не така..пукай се от яд ..Хайде сега свали Ушанката,сапагите,ватенката ,удари 200-300гр.ракиджос с чесънче ,слагай на кюмбето и се мушкай да спиш под чергата.
18
13
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До18-ти комплексар ли си или ,,мозък,,Кефиш се на кастро-който за да прокламира комунизма и да си запази власта близо 30год. върна куба във времето на Христофор Колумб/но ти му се кефиш /щот се бил опълчил на еди кой си..велик е нали.Можеш да се скриеш в една пещера и ти като Кастро да се опълчиш на империалистите...и .знаеш ли колко ще се горд ,,зъбейки, се от пещерата
17
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бил съм в Куба,но като турист си е готино.Ако си обикновен кубинец/не партиец/-си е супер мизерия.Кубинките за 10$чудеса от храброст правят.Невероятни са.
16
14
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 18-ти *** ли си?какво е прекрасно на Куба-да само природата.Живота на 95%от кубинците си е чиста мизерия.Само си представи че такситата са Волга 21._ония с трите скорости.Какви Янки е удържал...не знам ,но ако си кубинец в куба си е супер гадно.Не знам..но 50_60години удържа Кубинците да не емигрират/не в русия или венецуела/ а в САЩ:-)