Англия готова да приеме 15 000 сирийци?

"Сънди таймс": Камерън отстъпва под натиска от страната и чужбина
Обновена: 6 сеп 2015 09:22 | 6 сеп 2015 09:22, Веселина Йорданова
54
Англия готова да приеме 15 000 сирийци?
Снимка: архив, Ройтерс

Британското правителство е готово да приеме 15 000 сирийски бежанци и се надява да получи разрешението на парламента за нанасяне на въздушни удари срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", съобщава в. "Сънди таймс", цитиран от Франс прес.

Премиерът Дейвид Камерън е отстъпил под натиска от страната и чужбина и предвижда да разшири британската програма за заселване на уязвими лица, като приеме около 15 000 бежанци, както и да предприеме военни операции срещу трафикантите.

Премиерът се надява също да успее да убеди депутатите от опозиционната Лейбъристка партия да одобрят въздушни удари в Сирия при гласуване в началото на следващия месец.

Великобритания е приела 216 сирийски бежанци от една година и около 5 000 сирийци са получили право на убежище от началото през 2011 г. на гражданската война - по-малко в сравнение с Германия, Швеция или Франция.

Лондон реши и да не участва в системата на квоти за разпределяне на бежанци, търсещи убежище, в ЕС.

Днес Камерън получи неочаквана подкрепа за въздушните удари срещу групировката "Ислямска държава" - бившият архиепископ на Кентърбъри и водач на Англиканската църква Джордж Кери написа в "Сънди телеграф", че ИД трябва да бъде ликвидирана и въздушниту удари може би са необходими.

"Смятам, че не е достатъчно изпращането на хуманитарна помощ в бежанските лагери в Близикя изток. По-скоро са необходими нови военни и дипломатически усилия за ликвидиране на двойната заплаха от ИД и Ал Каида веднъж завинаги", заяви той. /БТА/
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
25
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
приемайте ги като не харесвате българи и румънци сега тия да са ви хак интегрирайте ги да ни поокажете на практика как става
24
1
 
4
 
! Отговори
фатална грешка преди 8 години
Това е ПРЕСЕЛЕНИЕ на МЮСЮЛМАНИ, млади мъже-БОЙЦИ!!Ще последва и ОРЪЖИЕ! Всичко е запланувано тактически истратегически;КАКТО ФОТОТО на удавеното дете!! ( които сме преживяли социализма, знаем ИДЕОЛОГИЧЕСКАТА ОБРАБОТКА и предвижданията на информационното влияние!) Такава е ИДИЛ- вид социализъм- ЛЪЖА.Голяма грешка.ДА СТОЯТ по държавите си и да се борят против ИДИЛ.НО искат да превземат ЕВРОПА.Както партизаните 1944 се нанесоха в къщите на заможните,а тях избиха или изпратиха в лагери.Окупация н
23
0
 
7
 
! Отговори
мм преди 8 години
Виждате ли сега какво ново определение промъкват - "уязвими лица". Защото много хора се усетиха и започнаха да наричат нещата с истинските им имена - имигранти, а не бежанци. Но това не е им е удобно, измислиха ново определение...
22
0
 
7
 
! Отговори
анонимен преди 8 години
сега пък се чака парламентът да разреши въздушни удари пет години от арабската пролет неса достатъчно време сега се чака циничната политика на англия ограбвалаколониите векове заради нея освобождението ни от турското робство се забави до 1878 ги сега подкрепя турция след като светския режим умира
21
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Партия "Юруш" и нейното погребално бюро "ТелеФизия Алфа" по всеки повод погребват ЕС и все не успяват. Ксенофобията при тунеядците е неизлечима
20
2
 
3
 
! Отговори
!!!!!!!!!!!! преди 8 години
Бежанската вълна ще спре когато Англия и Германия престанат да си пъхат носа в Близкия Изток!Близкия Изток е регион на САЩ, Англия и Германия нямат работа там, и докато си пъхат носа, ше ги заливат бежанци !!!!!!!!!!!!!!!
19
1
 
6
 
! Отговори
От ада преди 8 години
Британците са готови целият мазут да приемат на света за тях няма проблем дори и да ги колят като прасета проблеми няма ;)
18
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
до 30Ванга: Третата ке дойде от Сирия!
17
0
 
4
 
! Отговори
kopuk преди 8 години
kadee toya faraj sega dago vidim nalise pritesniava6e ot blgaria i rumnia
16
0
 
20
 
! Отговори
Пена преди 8 години
До Анонимен 14следващия крал на Англия ще се казва Махмуд!...................................той за малко да се казва Доди Ал Файет, ама му видяха сметката.
15
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма ли да ги похвалят сега от козяшкия тролски олигофрениат, че са готови, щот са големи демократи, демек - остров на свободата?!
14
0
 
14
 
! Отговори
кака мара преди 8 години
*** само 15 000 ли???!!!Как ще ги подбират? Това е дискриминация и проява на расизъм!!!!!
13
1
 
12
 
! Отговори
Ренци преди 8 години
Само 15 хил. ли? По толкова идват на ден в Италия.
12
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До АТАКИСТ, 20Дали има по-точно определение?
11
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
А значи и Амнести Интернешънъл, дето бучаха, че България не пускала бежанците, ще може най-накрая да им се порадва в Лондон. Ох, баня, ох кеф!
10
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
България по официални данни има над 17 000 бежанци, сигурно още толкова неофициално, а Великобритания имала 5000 и щели да вземат още 15 000 ? Не може ли да се постараят повече?
9
0
 
4
 
! Отговори
kk преди 8 години
Mnogo dobre,samo 4e e izpusnal tri nuli
8
0
 
8
 
! Отговори
Европеец преди 8 години
Предлагам абревиатурата на Европейския Съюз - ЕС да бъде променена на ЕД или Европейска Джамахирия.
7
0
 
10
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Битанското правителство е готово да приеме 15 000 сирийски бежанци и се надява да получи разрешението на парламента за нанасяне на въздушни удари срещу джихадистката групировка "Ислямска държава", съобщава в. "Сънди таймс", цитиран от Франс прес. А така , Камерънчо, пускай смешни бомби в Сирия и приемай бягащите от тях сирийци в държавата ти. Маймуняка дали не е в образа на Краля, а вие с Меркел да сте му придворните шутове?
6
0
 
14
 
! Отговори
АТАКИСТ преди 8 години
Камеръмчо, не 20 хиляди, 200 хиляди ще приемеш след година под настойчивата заръка на баш шефа ти- Маймуняка!