Вашингтон се готви за Тръмп: 800 хиляди се стичат натам

Ден след церемонията ще се проведе Поход на жените
16 яну 2017 21:52,
18
Вашингтон се готви за Тръмп: 800 хиляди се стичат натам
Снимка: архив Reuters

Стотици хиляди души се очаква да се струпат в американската столица Вашингтон по случай встъпването в длъжност на Доналд Тръмп в петък и за внушителен протест на следващия ден, съобщи Асошиейтед прес.

Според оценки на властите между 800 000 и 900 000 души ще се съберат за церемонията по полагане на клетва от Тръмп, заради която ще бъдат затворени улици, ще бъде подложена на изпитание транспортната система и ще се усложни придвижването на хората. Стотици хиляди се очакват и за протестния Поход на жените във Вашингтон на следващия ден.

Присъстващите на встъпването в длъжност на Тръмп вероятно ще са толкова, колкото при второто полагане на клетва от Обама през 2013 г. - около 800 000 души, и няма да достигнат 1,8 милиона души, които се събраха за първата церемония на действащия американски президент през 2009 г.

По-трудно е да се предвиди колко души ще се включат в Похода на жените в събота. Организаторите съобщават, че очакват около 200 000 демонстранти. Възможно е обаче участниците да надхвърлят този брой.

До този момент за паркинг в града на 21 януари са записани около 1800 автобуса, в които ще пътуват близо 100 000 души. Билетите за влаковете към и от Вашингтон за този ден също са напълно изкупени.

Организаторите на похода се опитват да определят броя на участниците, като приканват хората да попълнят въпросник на интернет страницата на събитието. Това ще помогне за осигуряване на достатъчно портативни тоалетни, медицински палатки и камиони с храна.

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


18
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
12
1
 
6
 
! Отговори
Вангелис преди 7 години
Накрая всичко ще завърши с похода на въоръжените бели американци в защита на Тръмп.
11
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тоя ще го гърмят
10
2
 
5
 
! Отговори
До Ангел преди 7 години
Откъде си ги измисляш тия глупости... *** само ти се привиждат, кокошката гладна май😄Не са жени срещу мъже, а жени срещу Тръмп.
9
2
 
9
 
! Отговори
Лорд Минчев преди 7 години
Не разбрах къде е сборният пункт на Похода на жените?? Ще има ли платформа на колела, на която да се катерим и да викаме: ууууууууу!!!
8
2
 
17
 
! Отговори
до 9 преди 7 години
Ти на коя планета живееш...реалната заплаха за ЕС е Меркел,Оланд и цялата еврогей *** в така наречения европарламент и европейска комисия...потърси в тубата как евродепутати се подписват за пари за присъствие без да са на заседание.Провери в интернет колко струва на ЕС евробюрокрацията.Провери с какво се занимава еврокомисията...с кривината на краставиците и това дали на бутилките с вода да пише че тя утолявала жаждата.С това се занимават вместо да решават реалните проблеми..безработица и т.н
7
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И поход на оная ви работа да се поведе все тая. 1 милион за 400 милионна държава е пи*а буба Простите глави на димокрититйе така и не могат да стоплят че времето им отмина и ще трябва да им бъдат разбити за да им уври мозъка.
6
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
"По-трудно е да се предвиди колко души ще се включат в Похода на жените в събота. Организаторите съобщават, че очакват около 200 000 демонстранти."200 000 жени да ти дойдат на крака и да протестират, че не си ги оправил... Щастливец си, Тръмп.
5
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп е не сам и...ди от, той е и Л уд
4
1
 
5
 
! Отговори
Schutzstaffel преди 7 години
Носорозите като издънят асфалта, лесно ще бъдат заловени и да им бъдат предоставени обвинения.
3
3
 
12
 
! Отговори
трол преди 7 години
Ама надия никулава!Ти си голем кукундел , а може да си и сбъркан от другия бряг.
2
14
 
6
 
! Отговори
Надя Николова преди 7 години
А за Радевица нула ;-)Освен,ако Нинов не плати на една/две баби извадени от нафталина да скандират името и.
1
35
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Тръмп рискува да постави САЩ във международна изолация,знам ,че сега това ви се струва фантасмагория,но Тръмп е по голямата заплаха за Европа от Русия