Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни

Изрично се забранява влизането на сирийски бежанци
Обновена: 28 яну 2017 09:22 | 28 яну 2017 09:15, Александър Попов
227
Тръмп хлопна вратата на САЩ за мигранти от 7 страни
Снимка: Reuters

Американският президент Доналд Тръмп обяви, че е подписал указ за "Защита на нацията от влизане на чуждестранни терористи в САЩ". Той предвижда временно спиране на политиката по предоставяне на убежище и забрана за гражданите на няколко мюсюлмански страни да влизат на територията на САЩ, съобщи предаде Франс прес.

"Въвеждам нови мерки за контрол, които да държат радикалните ислямски терористи вън от Съединените американски щати", каза Тръмп в Пентагона след церемонията по встъпването в длъжност на новия министър на отбраната Джеймс Матис.

"Не ги искаме тук. Искаме да сме сигурни, че не допускаме в страната си същите заплахи, с които нашите войници се бият зад граница".

Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ".

Държавният глава спомена загиналите при терористичните нападения на 11 септември 2001 г. и каза, че САЩ никога няма да забравят уроците, научени в онзи ден. Повечето нападатели бяха саудитци, получили визи за САЩ.

Съгласно указа и неговите анекси, които бяха публикувани от Белия дом, американските власти ще забранят за срок от три месеца влизането на граждани на седем мюсюлмански страни: Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен. Изключение ще бъде направено за притежателите на дипломатически визи, за официалните представители на тези страни и за служители на международни организации.

Вашингтон ще спре за четири месеца федералната програма за прием на бежанци в страни, в които се водят войни. Изрично се забранява приемът на сирийски бежанци до второ нареждане. От началото на войната в Сирия през 2011 г. САЩ са приели само 18 000 сирийски бежанци. През бюджетната 2016 г. (01.10.2015 г. - 30.09.2016 г.) САЩ са приели на територията си общо 84 994 бежанци от цял свят, включително малко над 10 000 сирийци.

Правителството на Обама бе поставило като цел приемането на 110 000 бежанци през бюджетната 2017 година. Новата администрация на Тръмп обаче цели бежанците тази година да са "не повече от 50 000".

(БТА)

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


227
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
0
 
3
 
! Отговори
НИЕ преди 7 години
Искаме Тръмп-искаме работни места!Този проблем решава и всички останали!
151
0
 
9
 
! Отговори
Бобчо преди 7 години
Дай боже и на нас управник, който си изпълнява предизборните обещания като бай Тръмп.
150
0
 
2
 
! Отговори
!!! преди 7 години
Its cool
149
2
 
4
 
! Отговори
Пешо* преди 7 години
Ако хлопне вратата на тъпите им бомби към същите страни, ефекта ще е още по-добър за света.Оранжев психопат...
148
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Да не забравяме, че Тръмп е германец и много прилича на един германски канцлер. Скоро ще се договори с Путин за ислямските страни, само този път да не нападне комунистите и пак е евреите ще са на плюс.
147
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И какво ме интересуват тия 7 страни
146
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Скоро ще забрани и на така наречените французи да влизат в САЩ(белите французи отдавна си биха шута към Канада, останаха само от тези "новите" франсета)
145
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Върти се поредната огромна, гнусна журналистическа лъжа. Новата администрация на САЩ не е казала, че няма да приема бежанци от Ирак, Иран, Либия, Сомалия, Судан, Сирия и Йемен, а че ще приема само такива (!) наистина преследвани, като религиозните малцинства (които са - язиди, зороастрийци, християни, евреи и други). Вероятно обаче според медиите и ООН тези хора не заслужават спасяване, заслужават да умрат, а дъщерите и децата им да идат в робство (срамът на 21 век) та не се споменават нито във воплите на ООН нито в тези в медиите!
144
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Той каза, че САЩ искат да допуснат само тези хора, които "ще подкрепят нашата страна и ще обичат дълбоко нашия народ"- ето това е истината и всички страни така трябва да действат,и аз примерно като бежанец трябва да знам,че влизайки там трябва да уважавам културата им а не да искам да я променям както аз съм свикнал да бъде,нагли и безочливи мюслитаа,не стига,че са на гости ми ши искат и да командват домакина и да заплашват
143
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Герчо с тамбурата Хапчетата ! Веднага !!
142
16
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
НА СМИНКАТА ЯСНО СЕ ВИЖДА РОГАТИЯ ОРАНЖЕВ ИТЛЕР!!!
141
29
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ СЕ ПРЕВЪРНА ВЪВ СВЕТОВНО ПОСМЕШИЩЕ С ИЗБОРА НА ТРЪМПУТИН!ПРОЧЕТЕТЕ СТАТИЯТА ДА ВИДИТЕ КОЛКО СМЕШЕН Е ТРЪМПУТИН !!!16 ХИЛЯДИ БЕЖАНЦИ ОТ СИРИЯ СА ПРИЕТИ ОТ 2011-ТА ДОСЕГА В САЩ!!!!!!!!!!! СМЕШНО
140
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Не разбрах и петрол ли няма да взимеа от там?
139
0
 
31
 
! Отговори
Ddd преди 7 години
Урок по патриотизъм, да гледа меркелица и да се учи.
138
1
 
29
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Япония и Ангола са първите две страни забранили исляма. Това е начина за справяне с тероризма. Колко атентата има в Ангола и Япония?
137
17
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
БАЛАМУРНИЦИТЕ МУ СЕ ВРЪЗВАТ НА ТОЯ!!!!!!!!1ЗНАЕТЕ ЛИ КАКВО Е РАЗСТОЯНИЕТО ОТ САЩ ДО СИРИЯ !!!!!!!!НЯКАКВИ СМЕШНИ БРОЙКИ ОТИВАТ ОТ СИРИЯ В САЩ!!!!!!
136
6
 
0
 
! Отговори
Repo преди 7 години
tesi 7 strani sasto ne dopuskat usa grajdani po sastite prichini?
135
1
 
10
 
! Отговори
Ало-о-о преди 7 години
До Гошо От Радев нищо не зависи. Ние не сме президентска република като САЩ и Русия.
134
0
 
31
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Разочарован съм. Защо в списъка са само 7 мюсюлмански държави? Ами Афганистан, Пакистан, Алжир защо ги няма? Европа също трябва да забрани влизането на своя територия на гражданите на поне 10 мюсюлмански държави. Браво на Тръмп за това решение.
133
1
 
10
 
! Отговори
Така е преди 7 години
До Мераклия Хич да не махат визите с Америка , че в Б-я няма да остане никой.