Опасна близост: Руски военни самолети над US боен кораб

Три руски машини са се приближили до американски кораби в Черно море
15 фев 2017 09:00,
259
Опасна близост: Руски военни самолети над US боен кораб
Снимка: архив Reuters

Руски военни самолети са прелетели на няколко пъти опасно близо над американски боен кораб в Черно море на 10 февруари, каза говорител на въоръжените сили на САЩ, цитиран от Ройтерс.

Капитан Дани Ернандес, говорител на командването на американските войски в Европа, става дума за три отделни инцидента с американския ескадрен миноносец "Портър" и три руски военни самолета. Той определи действията на руските пилоти като "небезопасни и непрофесионални", съобщи БТА.

Първото прелитане било осъществено от два руски изтребителя Су-24, второто - от друг Су-24, а третото - от по-голям самолет за борба с подводници Ил-38.

От американския боен кораб потърсили радиовръзка с руските военни самолети с цел получаване на информация, но не получили отговор. Според говорителката на Пентагона Мишел Балданза, цитирана от ТАСС, транспондерите на руските самолети изобщо не били включени.

"Подобни инциденти пораждат загриженост, защото могат да причинят злополука или погрешна преценка", каза Дани Ернандес. Според него по-опасни са били инцидентите с руските самолети Су-24, защото те летели твърде бързо и на малка височина, а Ил-38 просто летял необичайно ниско.

Друг официален американски представител, цитиран от Ройтерс и пожелал анонимност, уточни, че един от руските изтребители прелетял само на 200 метра встрани от американския ескадрен миноносец на височина от 90 метра.

Балданза обърна внимание, че по време на инцидентите "Портър" се е намирал в международни води в Черно море след завършването на военните учения "Морски щит". Американски военни кораби и самолети "действат рутинно" в Черно море в съответствие с международното право и нормите за сигурност, подчерта тя.

Говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков каза, че на 10 февруари в Черно море не е имало никакви инциденти, свързани с прелитане на руски военни самолети край американския ескадрен миноносец "Портър".

"Ако ескадрен миноносец, както твърди говорител на Пентагона, е извършвал "рутинно" патрулиране край Русия на десетки хиляди мили от бреговете (на САЩ), е странно да се учудваш на не по-малко рутинните полети на наши самолети над акваторията на Черно море", коментира Конашенков, цитиран от ТАСС.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


259
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
152
3
 
3
 
! Отговори
123 преди 7 години
Опят обосралисЬ.
151
2
 
6
 
! Отговори
53786 преди 7 години
Това не е верно!Верното е че Корабите са приближили самолетите?Дошли са пущините чак от Америка в нашето Черно море.Какво дедовият си търсят туканка в черното море?Нека да ги приближават тогиз руснаците.
150
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
ясно , вече искат и да забранят да се движат в черно море , скоро може и да пойскат и в русия да нямат право да се придвижват , е.гати нахалните американци
149
1
 
1
 
! Отговори
Абаш преди 7 години
До АнонименИндиид!!!
148
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руските кораби нямат нужда да са в мексиканския залив.руските кораби са в река хъдзън по стоянно без краварите да ги усетят.има постоянно американски военни уволнени заради китове с петолъчки /руски подводници /в американски води
147
2
 
12
 
! Отговори
Ха ха!!! преди 7 години
"Паника в САЩ: Руски разузнавателен кораб бе засечен край източното крайбрежиеВиктор Леонов е плавал на 70 мили от щата Делауеър" - това е от вчера!Коментарите оставям на вас.
146
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Французи и Германци си строшиха главите.Сега е ред на американци.
145
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво прават USA в Черно море.Луди ли са.
144
10
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
За руските бойни кораби по-долу човекът си го каза: те не смеят да доближат мексиканския залив,камо ли да влезат в него!
143
14
 
4
 
! Отговори
Хайтър Пийтър преди 7 години
Ако китайска армия проведе в Сибир референдум за отцепване от Русия,резултатът ще е досущ като кримския! Същото ще е,ако турска армия проведе подобни референдуми в Башкирия,Татарстан,Чечня,Калмикия,Дагестан,Абхазия,Осетия,Чувашия,Удмуртия и пр.!
142
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците трябва да се радват че не са на дъното на морето след подобна провокация.
141
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
САЩ нямат работа в Черно море.И ако допуснем че САЩ имат право да пращат военна техника в Черно море то Русия има два пъти повече право да присъства в Черно море, особено когато потенциялен агресор се доближава до нейната територия.
140
4
 
28
 
! Отговори
Наблюдател преди 7 години
Да сте чували за руски бойни кораби в Мексиканския залив?
139
2
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Американците май са ги засърбели ръцете пак война да водят.Сега са се прицелили в Европа.Азия и Африка вече не са им интересни.В същото време птица не може да прехвръкне около техните граници.Да се махат и да ни оставят на спокойствие.Ако имаме нужда от тях,ще им се обадим.Не поискана помощ не желаем.
138
2
 
25
 
! Отговори
bb преди 7 години
Снимката явно е направена от кораба но с треперещи ръце.
137
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Ама чел съм бе Гого, затова вметнах за елените. Дори съм чел, че и хъскита впрягат.
136
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Като ви е опасно си стойте по гетата.
135
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво правят американските кораби в черно морев?
134
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
""" Руски военни самолети са прелетели на няколко пъти опасно близо над американски боен кораб в Черно море на 10 февруари, каза говорител на въоръжените сили на САЩ, цитиран от Ройтерс. """Много ги е страх. Навсякъде им се привиждат опасности.
133
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Едните карат тръби другите ги ескортират и не моат да си направят здрасти заради пасти,иначе под вода като набрали вода се търкат по гърба па гътнат някоя тръба та се разбулбулка на талази па после що не лази онова дето е лазило.